Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Reis Naar Eurovisiesongfestival 2021 #7
De Reis Naar Eurovisiesongfestival 2021 is begonnen! Reis jij met ons mee?

.Laraa.

Muziek Wereld

21/04/2021, 20:21

4

3

Weet jij het nog? Nederland won na jaren weer het Eurovisiesongfestival! Het was één groot feest en in 2020 mocht Nederland er in eigen land weer één groot feest van maken. Maar… helaas stak COVID-19 hier een stokje voor. Het liedjesfestival werd uitgesteld en de maanden streken in mineur voorbij.

Na maanden wachten is het eindelijk weer zover, het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam is een feit! Voor het eerst in de geschiedenis zitten we met alle nieuwsreporters samen op de eerste rij om jullie op de hoogte te houden van alle nieuwtjes. De reis naar het Eurovisiesongfestival 2021 kan beginnen. Reis jij met ons mee?


Hoe ziet het Songfestival er dit jaar uit? Dit is misschien wel een veelgestelde vraag. Waar wij jou iedere week antwoord op geven door je op de hoogte te houden van de belangrijkste nieuwtjes. Wat is er nou allemaal gebeurt de afgelopen weken rond het Songfestival? Laten we maar eens snel gaan kijken.

  • De Beste Liedjes zal een paar weken voor het Eurovisie Songfestival omgetoverd worden tot een Songfestival Special. Jeroen van der Boom zal dan oud deelnemers en liefhebbers ontvangen tijdens dit programma. Er zullen in totaal 3 Songfestival specials komen van dit programma. Heb jij er ook al zin in?
  • Tijdens de eerste halve finale zal de interval-act de naam “The Power Of Water” krijgen. Deze act zal worden verzorgd door Davina Michelle en Thekla Reuten. Tijdens deze act wordt het verhaal achter de kracht van water verteld. Ben jij ook benieuwd?
  • Montaigne die meedoet voor Australië kan helaas niet naar Nederland komen tijdens het Eurovisie Songfestival. Zij zal meedoen aan de hand van vooraf opgenomen beelden.
  • #31DaysToEurovision #OpenUp

In dit onderdeel hebben wij ons vergrootglas gericht op een aantal deelnemers van het Eurovisiesongfestival 2021. Benieuwd naar de achtergrondinformatie over de deelnemers? Lees dan zeker verder!

Artiest 1

Naam artiest: Tusse

Nationaliteit artiest: Zweden

Inzending ESC: “Voices”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Deelname aan de Zweedse Got Talent en eindigde in de halve finale;
  • Eén jaar later deelname aan de Zweedse Idols en pakt winst;
  • Twee jaar later deelname aan Melodifestivalen (Zweedse voorronde van het Eurovisiesongfestival), hij wint en mag Zweden gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021.

Achtergrondinformatie Tusse

Tousin Michael Chiza, beter gekend als Tusse (artiestennaam) werd geboren op 1 januari 2002 in Congo-Kinshasa. Hij is een Congolees-Zweedse zanger en is actief sinds 2018. Hij zingt in het genre Pop. In 2009 kwam hij aan in Zweden, als jonge vluchteling, zonder familie. Sinds zijn vijfde woont hij bij familie in Leksand (Zweden) en startte zijn muziekcarrière in Zweden. Tusse zal Zweden gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer ‘Voices’. Veel succes Tusse!

Artiest 2

Naam artiest: Destiny Chukunyere

Nationaliteit artiest: Malta

Inzending ESC: “Je me casse”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Begonnen met zingen op negenjarige leeftijd;
  • Derde geworden in Kanzunetta Indipenza (Maltese zangcompetitie);
  • Pakt winst op het muziekfestival Asteriks en Sanremo Junior in Italië.

Achtergrondinformatie Destiny Chukunyere

Destiny Chukunyere werd geboren op 29 augustus 2002 in Birkirkara (stad en gemeente op het eiland Malta. Ze is actief als zangeres sinds 2013 en zingt in de genres Pop en R&B. Destiny heeft in de zomer van 2015 deelgenomen aan de preselectie voor het Junior Eurovisiesongfestival. Hier pakt ze de winst en mocht ze haar vaderland vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival. Begin 2020 nam ze deel aan het tweede seizoen van X Factor Malta, deze deelname leverde haar ook het ticket op voor het Eurovisiesongfestival 2020. Na annulatie heeft de Maltese openbare omroep haar geselecteerd voor deelname in 2021. Hierbij zal Destiny Chukunyere Malta gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer ‘Je me casse’. Veel succes Destiny Chukunyere!

Artiest 3

Naam artiest: Rafał 

Nationaliteit artiest: Polen

Inzending ESC: “The ride”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Begon gitaar en piano te spelen op tienjarige leeftijd;
  • Startte zijn muzikale carrière na deelname aan Szansa na sukces (Poolse talentenjacht) in 2002.
  • Deelname aan The Voice of Poland in 2011, hij werd net voor de finale uitgeschakeld;
  • Eén jaar later bracht hij zijn eerste singles en album uit.

Achtergrondinformatie Rafał 

Rafał Brzozowski, beter gekend als Rafał (artiestennaam) werd geboren op 8 juni 1981 in Warschau (Polen). Hij is actief als zanger en presentator sinds 2002 en zingt in de genres Pop en Rock. Hij heeft een opleiding lichamelijke opvoeding gedaan en werd sportleraar. Naast sportleraar was hij ook een worstelaar, tot een rugblessure hem dwong te stoppen. Na deze carrières startte hij met muziek. Vijf jaar na het uitbrengen van zijn singles en album heeft hij deelgenomen aan de Poolse preselectie voor het Eurovisiesongfestival 2017. Hier eindigde hij op plaats drie. De Poolse openbare omroep heeft hem vier jaar later geselecteerd om deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival 2021. Hij zal hierbij Polen gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer ‘The ride’. Veel succes Rafał!

Artiest 4

Naam artiest: Samanta Tīna

Nationaliteit artiest: Letland

Inzending ESC: “The moon is rising”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Winst gepakt bij de Letse talentenjacht “O!Kartes akadēmija”, hierdoor mocht ze gaan studeren in Londen;
  • Deelname aan een Moldavische zangcompetitie in 2011 en pakt winst;
  • Diverse pogingen gedaan om zowel Letland als Litouwen te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Achtergrondinformatie Samanta Tīna

Samanta Poļakova, beter gekend als Samanta Tīna werd geboren op 31 maart 1989. Ze is actief als Letse zangeres sinds 2010 en zingt in het genre Pop. Ze heeft verschillende keren deelgenomen aan talentenjachten en zangcompetities. In 2012, 2013, 2014 en 2016 heeft verschillende pogingen gedaan om Letland en Litouwen te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Helaas lukte het toen niet. Het is haar uiteindelijk gelukt in 2020 om Letland te mogen vertegenwoordigen, helaas stak Covid-19 er een stokje voor en werd het songfestival afgelast. De Letse openbare omroep heeft haar intern geselecteerd voor deelname in 2021. Samanta Tīna zal Letland gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer ‘The Moon is rising’. Veel succes Samanta Tīna!


Elke liedje heeft wel zijn eigen verhaal maar wat zou het verhaal achter de volgende nummers zijn? Er is maar 1 manier om daar achter te komen….

Zweden: Tusse – Voices

Na een sessie met Joy Deb en Linnea Deb en het schrijven van enkele liedjes waar ze niets bij voelden, kreeg Tusse een al eerder geschreven nummer te horen wat het uiteindelijke nummer is geworden waarmee ze het land gaan vertegenwoordigen. Het lied gaat over gemeenschap, vrijheid en het belang van het horen van alle stemmen.

Malta: Destiny Chukunyere - Je me casse

Al snel besloot het team Destiny dat ze graag een nummer wilden waar je spontaan op kan dansen. Na enkele probeersels was de toon gezet en werd clap-back banger Je Me Casse geschreven.

Polen: Rafał - The ride

Deze Poolse zanger neemt The Ride, dat geschreven en gecomponeerd is door de Zweedse Grammis-genomineerde songwriters Joakim Övrenius, Thomas Karlsson, Clara Rubensson en Johan Mauritzson, mee naar Rotterdam.

Letland: Samanta Tīna - The moon is rising

Met dit nummer, wat over machtige en bewonderenswaardige vrouwen gaat, wilt Samanta vrouwen meedelen dat ze niet bang hoeven te zijn en anders mogen zijn. Het lied moedigt mensen aan om van onszelf te houden, geloven en om met je eigen handen een kroon te maken en die op je eigen hoofd te zetten.


Om het Eurovisiesongfestival te kunnen winnen, is het belangrijk je publiek mee te hebben. Voldoen de kandidaten hieraan? Wij hebben het getest door onze eigen jury samen te stellen, bestaande uit Sydney, Kier, Roselique en Marly. Wat vinden zij van de volgende inzendingen?

Zweden: Tusse - Voices

Score Jury: 6,3/10

Beoordeling: De jury vindt dit zeker geen slecht nummer. Het is krachtig maar soms gaat het er toch wel over. Ze zijn wel unaniem fan van het refrein. Helaas is het niet erg origineel, dus kans maken zit er vermoedelijk niet in.

Malta: Destiny - Je me casse

Score Jury: 9,8/10

Beoordeling: Na weken is er een nieuwe juryfavoriet! Het nummer heeft een geweldige vibe, het is origineel en kan zich hierdoor onderscheiden van de andere inzendingen. Onze jury heeft alvast zin om mee te dansen als dit lied Eurosong wint!

Polen: RAFAŁ - The ride

Score Jury: 6,7/10

Beoordeling: De jury vindt het een nummer met een leuke beat, maar het blijft een beetje eentonig en er wordt weinig uitgehaald. Een kansmaker? Daar wordt over getwijfeld. Het is dan ook niet erg speciaal.

Letland: Samanta Tina - The moon is rising

Score Jury: 4,5/10

Beoordeling: De jury is niet erg fan van dit lied. Het straalt kracht uit, maar de jury is minder fan van de zangstem en de stijl van het nummer in het algemeen.

Door het professionele oordeel van onze jury zijn we al een stapje dichter bij het ontrafelen van de kansmakers op de overwinning op het songfestival dit jaar. Wie weet zien we de voorlopige jury favoriet, Malta, wel op het podium staan!


Naast onze LeetMusic-jury hebben we wereldwijd nog heel veel bookmakers! Zij gokken wat de uitslag gaat zijn van de wedstrijd, en zetten hier hun geld op in. De uitslagen hiervan vormen een lange lijst met de verwachtte plaatsing van ieder land.

Helaas staan Nederland en België deze week niet in de Top 10!

  • Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland en staat met ''Birth of a New Age'' op de 30e plek!
  • Hooverphonic vertegenwoordigt België en staat met ''The Wrong Place'' op de 20e plek!

Onze reis naar het Eurovisiesongfestival 2021 is vanaf nu gestart. Nu is het aan jullie: Welk lied is jullie favoriet? Welke punten geven jullie aan de liedjes van Zweden, Malta, Polen en Letland? En denken jullie net zoals de bookmakers dat Malta dé grote winnaar van het Eurovisiesongfestival 2021 is?

Laat het ons weten in de reacties. Hopelijk mogen we jullie volgende week weer zien bij de 4 volgende landen. Tot dan!

Sem.

24/06/2022, 20:31

Leuk Artikel :)

hfiefinhezrih

23/04/2021, 22:10

Leuk artikel Laraa!

Marit

21/04/2021, 20:58

Super artikel!

Accalia

21/04/2021, 20:56

Weer een top artikel! :P

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid