Nu LIVE Badjas.
Luisteraars
Huidig nummer
De Reis Naar Eurovisiesongfestival 2021 #6
De Reis Naar Eurovisiesongfestival 2021 is begonnen! Reis jij met ons mee?

.Laraa.

Muziek Wereld

14/04/2021, 20:21

2

4

Weet jij het nog? Nederland won na jaren weer het Eurovisiesongfestival! Het was één groot feest en in 2020 mocht Nederland er in eigen land weer één groot feest van maken. Maar… helaas stak COVID-19 hier een stokje voor. Het liedjesfestival werd uitgesteld en de maanden streken in mineur voorbij.

Na maanden wachten is het eindelijk weer zover, het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam is een feit! Voor het eerst in de geschiedenis zitten we met alle nieuwsreporters samen op de eerste rij om jullie op de hoogte te houden van alle nieuwtjes. De reis naar het Eurovisiesongfestival 2021 kan beginnen. Reis jij met ons mee?


Hoe ziet het Songfestival er dit jaar uit? Dit is misschien wel een veelgestelde vraag. Waar wij jou iedere week antwoord op geven door je op de hoogte te houden van de belangrijkste nieuwtjes. Wat is er nou allemaal gebeurt de afgelopen weken rond het Songfestival? Laten we maar eens snel gaan kijken.

  • Youtuber Rutger Vink deelt vandaag het nieuws op zijn instagram dat hij backstage verslaggever wordt bij het Eurovisie Songfestival. Hij zegt ook dat dit een droom is die uitkomt.
  • Afgelopen zondag zijn ze begonnen met met het opbouwen van alles in Rotterdam Ahoy.
  • De finale van het Eurovisie Songfestival komt ook weer steeds dichter bij, want vanaf vandaag is het nog maar 38 dagen tot de grote finale! Heb jij er ook zin in?
  • #38DaysToEurovision #OpenUp

In dit onderdeel hebben wij ons vergrootglas gericht op een aantal deelnemers van het Eurovisiesongfestival 2021. Benieuwd naar de achtergrondinformatie over de deelnemers? Lees dan zeker verder!

Artiest 1

Naam artiest: Vasil

Nationaliteit artiest: Noord-Macedonië

Inzending ESC: “Here I Stand”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Bekendmaking door de omroep MRT voor deelname aan het Eurovisiesongfestival 2020;
  • Achtergrondzanger geweest van deelneemster Tamara Todevska in 2019 op het Eurovisiesongfestival;
  • Na annulatie van het Eurovisiesongfestival 2020 interne selectie door de omroep voor deelname aan de editie van 2021.

Achtergrondinformatie Vasil

Vasil Garvanliev, beter gekend als Vasil (artiestennaam) werd geboren op 2 november 1984 in Strumica (stad en gemeente in het zuidoosten van Noord-Macedonië). Hij is actief sinds 1991 en zingt in de genres Klassieke muziek, Opera, en Pop muziek. Hij wordt geaccosieerd met Tamara Todevska, hij was de achtergrondzanger op het Eurovisiesongfestival 2019 van Tamara. Vasil zal Noord-Macedonië gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer ‘Here I Stand’. Veel succes Vasil!

Artiest 2

Naam artiest: Hurricane

Nationaliteit artiest: Servië

Inzending ESC: “Loco loco”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • De meeste liedjes worden gezongen in het Engels, soms in het Servisch;
  • Streven ervoor wereldwijd gekend te worden;
  • Ze hebben vanaf november 2019 twee geplande nummers voor Universal;
  • Na geplande deelname aan het Eurovisiesongfestival werden ze verkozen om deel te nemen aan de editie van 2021.

Achtergrondinformatie Hurricane

Hurricane, ook wel gekend als “Hurricane Girls” is een Servische pop-R&B band. De bandleden zijn Sanja Vučić, Ivana Nikolić and Ksenija Knežević. De oprichter van de band is Zoran Milinković. In september 2018 hebben ze samengewerkt met de Hollywood-producer Stephen Belafonte. Normaal zou Hurricane Servië gaan vertegenwoordigen tijdens de editie van 2020, helaas stak Covid-19 daar een stokje voor. Deze popgroep zal Servië gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer ‘Loco loco’. Veel succes Hurricane!

Artiest 3

Naam artiest: Victoria

Nationaliteit artiest: Bulgarije

Inzending ESC: “Growing Up Is getting Old”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Raakte bekend door deelname aan de Bulgaarse X Factor in 2015;
  • Uitgave eerste single jaar na deelname aan X Factor;
  • Na interne selectie voor deelname aan het Eurovisiesongfestival 2020 werd het festival geannuleerd, de Bulgaarse omroep selecteerde haar voor deelname in 2021.

Achtergrondinformatie Victoria

Victoria Georgieva, beter gekend als Victoria (artiestennaam) werd geboren op 21 september 1997 in Varna. Ze is actief als zangeres sinds 2011 en zingt in het genre Pop. Een aantal singles en een album verder werd ze geselecteerd voor deelname aan het Eurovisiesongfestival 2020, doordat Covid-19 er een stokje voor stak werd ze geselecteerd voor deelname in 2021. Victoria zal Bulgarije gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer ‘Growing up is getting old’. Veel succes Victoria!

Artiest 4

Naam artiest: Jeangu Macrooy

Nationaliteit artiest: Nederland

Inzending ESC: “Birth Of a New Age”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Vormde in 2011 de band “Between Towers” samen met zijn tweelingbroer;
  • Na twee jaar durende studie verhuisde hij naar Nederland of de opleiding songwriter te kunnen volgen;
  • Er kwam een samenwerking tussen Jeangu en muziekproducer Perquisite.

Achtergrondinformatie Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy werd geboren op 6 november 1993 en is een zanger en songwriter van Surinaamse afkomst. Hij is actief als zanger sinds 2011 en zingt en maakt muziek in de genres Soul, Popmuziek, Alternative. Het label waar hij een contract bij heeft is Unexpected Records en dat sinds 2015. Hij zal Nederland gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer ‘Birth Of a New Age’. Veel succes Jeangu Macrooy!


Elke liedje heeft wel zijn eigen verhaal maar wat zou het verhaal achter de volgende nummers zijn? Er is maar 1 manier om daar achter te komen….

Noord-Macedonië: Vasil - Here I stand

Midden in de chaos en wervelwind van teleurstellingen van vorig jaar schreef Vasil dit zonder enig specifiek doel of focus. Hij zelf denkt dat het idee uit 1 van die speciale en zeldzame momenten in het leven komt waarin je één bent met jezelf en in staat bent om emoties in hun puurste vorm te laten stromen zonder zelf oordeel, vrij en oprecht.

Servië: Hurricane - Loco loco

Geloof het of niet maar de naam van het nummer noemt Loco loco omdat ze vinden dat ze zelf soms ook een beetje ‘loco’ zijn.

Bulgarije: Victoria - Growing up is getting old

Het nummer vertelt een verhaal over een reis naar zelfverbetering door de plekken waar je je veilig voelt opnieuw te bezoeken. Victoria vertelde dat wanneer ze naar de track luistert, ze denkt aan de belangrijkste mensen in haar leven: haar moeder, haar vader, haar zus en haar vrienden.

Nederland: Jeangu Macrooy - Birth of a new age

De Nederlandse singer-songwriter Jeangu Macrooy heeft tijdens een speciale live-uitzending voor fans het nummer onthuld. Het vertelt een verhaal over veerkracht en het begin van een nieuw tijdperk. Het lied is een ode aan iedereen die voor zichzelf opkomt en de kracht van hun authenticiteit durft te vieren.


Om het Eurovisiesongfestival te kunnen winnen, is het belangrijk je publiek mee te hebben. Voldoen de kandidaten hieraan? Wij hebben het getest door onze eigen jury samen te stellen, bestaande uit Sydney, Kier, Roselique en Marly. Wat vinden zij van de volgende inzendingen?

Noord-Macedonië: Vasil - Here I Stand

Score Jury: 7,3/10

Beoordeling: Dit nummer geeft volgens onze jury een goed gevoel. De zanger heeft dan ook een mooie stem en de betekenis van het nummer is minstens even mooi! Er is wel onenigheid over het al dan niet kans maken op de overwinning.

Servië: Hurricane - Loco loco

Score Jury: 3,3/10

Beoordeling: Dit lied is veel te druk. De jury vindt dat het je niet vrolijk maakt of raakt, je krijgt er zelfs een slecht humeur van. Het enige misschien positief te interpreteren punt is dat je de titel al na tien seconden kan ontdekken. Absoluut geen finaleplaats waardig aldus onze professionele jury.

Bulgarije: Victoria - Growing Up is Getting Old

Score Jury: 4,8/10

Beoordeling: Dit is volgens de jury een erg rustig nummer, misschien zelfs te rustig. De zangeres heeft wel een unieke en mooie stem. Het optreden wordt volgens hen ook eentje om te vergeten, waardoor het weinig kans zal maken.

Nederland: Jeangu Macrooy - Birth Of A New Age

Score Jury: 5,8/10

Beoordeling: Al zijn enkele juryleden uit Nederland afkomstig, het oordeel is niet milder! Helaas is dit geen kansmaker volgens de jury. Het lied heeft een zeker vibe en stijl waar je echt van moet houden, maar het is zeker geen slecht lied!

Door het professionele oordeel van onze jury zijn we al een stapje dichter bij het ontrafelen van de kansmakers op de overwinning op het songfestival dit jaar. Wie weet zien we de voorlopige jury favoriet, Israël, wel op het podium staan!


Naast onze LeetMusic-jury hebben we wereldwijd nog heel veel bookmakers! Zij gokken wat de uitslag gaat zijn van de wedstrijd, en zetten hier hun geld op in. De uitslagen hiervan vormen een lange lijst met de verwachtte plaatsing van ieder land.

Helaas staan Nederland en België deze week niet in de Top 10!

  • Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland en staat met ''Birth of a New Age'' op de 28e plek!
  • Hooverphonic vertegenwoordigt België en staat met ''The Wrong Place'' op de 20e plek!

Onze reis naar het Eurovisiesongfestival 2021 is vanaf nu gestart. Nu is het aan jullie: Welk lied is jullie favoriet? Welke punten geven jullie aan de liedjes van Noord-Macedonië, Servië, Bulgarije en Nederland? En denken jullie net zoals de bookmakers dat Malta dé grote winnaar van het Eurovisiesongfestival 2021 is?

Laat het ons weten in de reacties. Hopelijk mogen we jullie volgende week weer zien bij de 4 volgende landen. Tot dan!

Sem.

24/06/2022, 20:31

Leuk Artikel :)

hfiefinhezrih

18/04/2021, 21:58

leuk artikel!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (3)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid