Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Reis Naar Eurovisiesongfestival 2021 #5
De Reis Naar Eurovisiesongfestival 2021 is begonnen! Reis jij met ons mee?

.Laraa.

Muziek Wereld

07/04/2021, 20:21

3

2

Weet jij het nog? Nederland won na jaren weer het Eurovisiesongfestival! Het was één groot feest en in 2020 mocht Nederland er in eigen land weer één groot feest van maken. Maar… helaas stak COVID-19 hier een stokje voor. Het liedjesfestival werd uitgesteld en de maanden streken in mineur voorbij.

Na maanden wachten is het eindelijk weer zover, het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam is een feit! Voor het eerst in de geschiedenis zitten we met alle nieuwsreporters samen op de eerste rij om jullie op de hoogte te houden van alle nieuwtjes. De reis naar het Eurovisiesongfestival 2021 kan beginnen. Reis jij met ons mee?


Hoe ziet het Songfestival er dit jaar uit? Dit is misschien wel een veelgestelde vraag. Waar wij jou iedere week antwoord op geven door je op de hoogte te houden van de belangrijkste nieuwtjes. Wat is er nou allemaal gebeurt de afgelopen weken rond het Songfestival? Laten we maar eens snel gaan kijken.

  • Tijdens de finale zullen er ook een aantal gast optredens zijn. Zo zal Duncan Laurence tijdens de finale zijn nieuwe single laten horen en horen we oud deelnemer Glennis Grace. De finale van het Eurovisie Songfestival beloofd al veel met deze artiesten.
  • Het Eurovisie Songfesitval zal er beter uitzien dan dat we hadden verwacht, want er zal toch publiek worden toegelaten. 3500 fans hebben de kans om erbij te zijn tijdens de repetities, halve finales en de grote finale. Wel heb je hiervoor een natuurlijk een negatieve corona test nodig. Zolang de cijfers niet zullen oplopen, kunnen we uitkijken naar een Sonfestival met publiek.
  • Wit-Rusland zal helaas niet te zien zijn op het Eurovisie Songfestival. Wist je dat dit de eerste keer is sinds 2004 dat ze niet te zien zijn? Tel jij ook met ons mee af?
  • #45DaysToEurovision #OpenUp

In dit onderdeel hebben wij ons vergrootglas gericht op een aantal deelnemers van het Eurovisiesongfestival 2021. Benieuwd naar de achtergrondinformatie over de deelnemers? Lees dan zeker verder!

Artiest 1

Naam artiest: The Roop

Nationaliteit artiest: Litouwen

Inzending ESC: “Discoteque”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Poging tot vertegenwoordigen van Litouwen in 2018, maar eindigde op plaats drie;
  • Na het winnen van de voorronde in 2020 helaas geen deelname omwille van COivd-19;
  • Finale in 2021 gewonnen en mag Litouwen gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021.

Achtergrondinformatie The Roop

The Roop is een band van Litouwse afkomst. De bandleden zijn Vaidotas Valiukevičius (zanger en toetsenist), Robertas Baranauskas (drummer) en Mantas Banišauskas (gitarist). De band is actief sinds 2014 en maakt muziek in de genres Pop rock, Softrock, Elektronische muziek en Indie. In de periode van 2015 tot 2017 hebben ze 2 albums gehad en van 2016 tot 2021 hebben ze ondertussen al maar liefst 8 singles.  Deze Litouwse band zal Litouwen gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer ‘Discoteque’. Veel succes The Roop!

Artiest 2

Naam artiest: Albina

Nationaliteit artiest: Kroatië

Inzending ESC: “Tick-tock”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Auditie voor seizoen 2 van X Factor Adria in Belgrado;
  • Na het afwijzen van een aanbod voor deelname aan een meidengroep heeft ze haar deelname aan de show beëindigd;
  • Deelname aan seizoen 3 van de reality-talentenjacht “The Voice Hrvatska”.
  • En nog veel meer…

Achtergrondinformatie Albina

Albina Grčić, beter gekend als Albino (artiestennaam) werd geboren op 6 februari 1999 in de op een na grootste stad in de regio Dalmatië in het land Kroatië. Als beroep is ze zangeres en actief sinds 2019. Ze zingt in de genres Pop en Dance en instrumenten gebruiken ze niet, alleen zang. Ze is een aantal keren genomineerd en dat gebeurde allemaal in 2021. Ze werd genomineerd voor “Best New Artist” en “Song Of The Year” Albina zal Kroatië gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer ‘Tick-tock’. Veel succes Albina!

Artiest 3

Naam artiest: Stefania

Nationaliteit artiest: Griekenland

Inzending ESC: “Last Dance”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Voor het eerst te zien op tv in 2014 tijdens deelname aan The Voice Kids in Nederland;
  • 2 jaar gezongen bij Kinderen voor Kinderen tijdens seizoen 35 en 36;
  • In 2016 deelname aan het Junior Eurovisiesongfestival met de meidengroep Kisses.

Achtergrondinformatie Stefania

Stefania Liberakakis, ook wel gekend met de artiestennaam Stefania werd geboren op 17 december 2002 in Utrecht. Ze is geboren in Nederland, maar heeft ook Griekse afkomst omdat haar beide ouders Grieks zijn. Ze is een zangeres, actrice, presentatrice en YouTuber. Ze is ook wel gekend als Stefania van de Nederlandse soap “Brugklas”. Ze is actief als zangeres sinds 2014 en zingt in de genres Pop, Dance-pop en R&B. Stefania zal Griekenland gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer ‘Last Dance’. Veel succes Stefania!

Artiest 4

Naam artiest: The Black mamba

Nationaliteit artiest: Portugal

Inzending ESC: “Love Is On My Side”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Gekroond tot kampioen van Festival da Canção;
  • Na lang zoeken naar de perfecte kandidaat voor ESC 2021 hebben ze gekozen voor The Black Mamba;
  • Gelijke stemming tussen Carolina Deslandes en The Black Mamba.

Achtergrondinformatie The Black Mamba

Black Mamba is van Portugese afkomst. De leden van deze muziekgroep zijn Pedro tatanka, Miguel Casais, Marco Pombinho, Rui Pedro “Pity” Vaz en Guilherme “Gui” Salgueiro. The Black mamba is actief in de muziekwereld sinds 2010. Deze groep heeft maar liefst 3 albums en 7 singles. De band zal Portugal gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer ‘Love Is On My Side’. Veel succes Black Mamba!


Elke liedje heeft wel zijn eigen verhaal maar wat zou het verhaal achter de volgende nummers zijn? Er is maar 1 manier om daar achter te komen….

Litouwen: The Roop – Discoteque

Deze band wilt met dit nummer de kracht van muziek en dans op één plek laten zien. De handeling zelf en de liefde die het al ontving, is het bewijs van die kracht.

Kroatië: Albina - Tick-tock

De zangeres verteld dat ze haar liedje zal zingen omdat het erg pakkend is en omdat het gewoon 1 totaal pakket is… het lied, de dansers, het team.

Griekenland: Stefania - Last dance

Dit bijzondere nummer nodigt mensen uit om optimistisch te blijven en er vast van overtuigd te blijven dat ook in deze gekke tijden die de hele planeet nu meemaakt binnenkort voorbij zal zijn.

Portugal: The Black Mamba - Love is on my side

Na een gelijk aantal stemmen tussen zangeres Carolina Deslandes & de band The Black Mamba, werd de band uiteindelijk toch gekroond tot kampioen van Festival da Canção en zal Portugal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.


Om het Eurovisiesongfestival te kunnen winnen, is het belangrijk je publiek mee te hebben. Voldoen de kandidaten hieraan? Wij hebben het getest door onze eigen jury samen te stellen, bestaande uit Sydney, Kier, Roselique en Marly. Wat vinden zij van de volgende inzendingen?

Litouwen: The Roop - Discoteque

Score Jury: 6,7/10

Beoordeling: Het nummer heeft volgende onze jury een mysterieuze, enge vibe rond zich hangen. Hoe in de videoclip gedanst wordt, vinden sommige leden zelfs een beetje angstaanjagend! Het is een beetje apart, dus een kans om de finale te bereiken wordt niet uitgesloten.

Kroatië: Albina - Tick-Tock

Score Jury: 6,9/10

Beoordeling: De jury vindt dit lied zeker geslaagd en over het algemeen is het een mooi nummer. Het refrein is wel af en toe te druk. Of dit een kansmaker is? Daar heeft de jury zijn twijfels over.

Griekenland: Stefania - Last Dance

Score Jury: 6,1/10

Beoordeling: Het is niet echt speciaals, aldus de jury. Sommige stukken zijn heel goed uitgevoerd, maar bij anderen krijgen ze het gevoel dat er geschreeuwd wordt. Dit maakt het lied een stuk minder, want anders had het een mooie inzending geweest!

Portugal: The Black Mamba - Love Is On My Side

Score Jury: 5,8/10

Beoordeling: Een mooi lied, maar enkele juryleden vinden het naar het einde toe hierdoor wat saai worden. Dit is niet heel handig op een wedstrijd als Eurosong. Het nummer heeft ook een iets oudere vibe en er zit een mooie betekenis achter. Toch zijn ze bij onze LeetMusic jury meer gewend van Portugal door hun inzendingen van de afgelopen jaren.

Door het professionele oordeel van onze jury zijn we al een stapje dichter bij het ontrafelen van de kansmakers op de overwinning op het songfestival dit jaar. Wie weet zien we de voorlopige jury favoriet, Israël, wel op het podium staan!


Naast onze LeetMusic-jury hebben we wereldwijd nog heel veel bookmakers! Zij gokken wat de uitslag gaat zijn van de wedstrijd, en zetten hier hun geld op in. De uitslagen hiervan vormen een lange lijst met de verwachtte plaatsing van ieder land.

Helaas staan Nederland en België deze week niet in de Top 10!

  • Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland en staat met ''Birth of a New Age'' op de 31e plek!
  • Hooverphonic vertegenwoordigt België en staat met ''The Wrong Place'' op de 20e plek!

Onze reis naar het Eurovisiesongfestival 2021 is vanaf nu gestart. Nu is het aan jullie: Welk lied is jullie favoriet? Welke punten geven jullie aan de liedjes van Litouwen, Kroatië, Griekenland en Portugal? En denken jullie net zoals de bookmakers dat Malta dé grote winnaar van het Eurovisiesongfestival 2021 is?

Laat het ons weten in de reacties. Hopelijk mogen we jullie volgende week weer zien bij de 4 volgende landen. Tot dan!

Sem.

24/06/2022, 20:32

Leuk Artikel!

hfiefinhezrih

10/04/2021, 16:40

Leuk artikel :)

Kiara

07/04/2021, 23:28

Wat een strenge jury hebben jullie toch opgesteld 😂😉

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (3)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid