Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Reis Naar Eurovisiesongfestival 2021 #4
De Reis Naar Eurovisiesongfestival 2021 is begonnen! Reis jij met ons mee?

.Laraa.

Muziek Wereld

31/03/2021, 20:21

6

4

Weet jij het nog? Nederland won na jaren weer het Eurovisiesongfestival! Het was één groot feest en in 2020 mocht Nederland er in eigen land weer één groot feest van maken. Maar… helaas stak COVID-19 hier een stokje voor. Het liedjesfestival werd uitgesteld en de maanden streken in mineur voorbij.

Na maanden wachten is het eindelijk weer zover, het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam is een feit! Voor het eerst in de geschiedenis zitten we met alle nieuwsreporters samen op de eerste rij om jullie op de hoogte te houden van alle nieuwtjes. De reis naar het Eurovisiesongfestival 2021 kan beginnen. Reis jij met ons mee?


Hoe ziet het Songfestival er dit jaar uit? Dit is misschien wel een veelgestelde vraag. Waar wij jou iedere week antwoord op geven door je op de hoogte te houden van de belangrijkste nieuwtjes. Wat is er nou allemaal gebeurt de afgelopen weken rond het Songfestival? Laten we maar eens snel gaan kijken.

  • Eurovision Song Celebration, deze naam komt je misschien wel bekend voor. In 2020 was deze show er om toch aandacht te geven aan alle nummers. Dit jaar is de show een week na de finale te zien. Door wie wordt deze show gepresenteerd? Door Krista Siegfrids. Tijdens deze show zullen optredens gepresenteerd worden die vooraf zijn opgenomen.
  • Hooverphonic zal deelnemen in de eerste halve finale. Zij zijn als 11e aan de beurt. Ben jij ook al benieuwd? Wij in ieder geval wel!
  • De intervalact voor dit jaar is ook al bekend. Dit zal verzorgd worden door 6 oud winnaars. Namelijk: Sandra Kim, Lenny Kuhr, Teach-In, Helena Paparizou, Lordi en Mans Zelmerlow. Rock The Roof, dat zal de naam zijn de intervalact. Waarom? Ze zullen namelijk optreden vanaf de daken van Maassilo, Hotel New York en het Depot Boijmans van Beuningen.
  • #52DayToEurovision #OpenUp

In dit onderdeel hebben wij ons vergrootglas gericht op een aantal deelnemers van het Eurovisiesongfestival 2021. Benieuwd naar de achtergrondinformatie over de deelnemers? Lees dan zeker verder!

Artiest 1

Naam artiest: Manizja

Nationaliteit artiest: Rusland

Inzending ESC: “Russian woman”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Startte haar muzikale carrière op jonge leeftijd;
  • Eerste debuutalbum in 2017;
  • Deelname aan Russische preselectie voor het Eurovisiesongfestival begin 2021 en pakte winst + deelname aan Eurovisiesongfestival 2021.

Achtergrondinformatie Manizja

Manizja Dalerovna Sangin, beter gekend als Manizja werd geboren op 8 juli 1991 in Dosjanbe (de hoofdstad van de toenmalige Tadzjiekse Socialistische Sovjetrepubliek). Ze is een Russische zangeres. Ze zingt in het genre Pop en is actief als zangeres sinds 2003. Haar vader was arts, haar moeder psycholoog en zijn gescheiden toen Manizja nog jong was. Haar vader verzette zich tegen de muzikale carrière van haar dochter omdat het niet toegestaan zou zijn binnen de Islam. Later heeft Manizja haar geboortenaam Chamrajeva laten veranderen naar Sangin. Dat heeft ze gedaan omdat haar grootmoeder haar wel steunde omdat ze koos voor muziek. Manizja zal Rusland gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer Russian Woman. Veel succes Manizja!

Artiest 2

Naam artiest: Hooverphonic

Nationaliteit artiest: België

Inzending ESC: “The wrong place”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Opgericht in 1995 en de band is al snel bekend geraakt;
  • Na één jaar al uitgave van het eerste album ‘A New Stereophonic Sound Spectacular’;
  • Nummer 2 Wicky werd de soundtrack van de film ‘Stealing Beauty’.

Achtergrondinformatie Hooverphonic

Hooverphonic is een belgische band die voornamelijk doen aan triphop. De bandleden zijn Alex Callier (Basgitaar), Raymond Geerts (Gitaar), Geert Noppe (Toetsen) en tot slot is de zangeres van de groep Geike Arnaert. Alex Callier is ook wel gekend als jurylid van “The Voice van Vlaanderen” in de jaren 2012, 2013, 2017 en 2019. Geike Arnaert is geen onbekende zangeres, samen met BLØF heeft ze in 2017 een monster hit gehad, genaamd ‘Zoutelande’. Na 12 jaar weggeweest is Geike Arnaert opnieuw de zangeres van Hooverphonic na het vertrek van Luka Cruysberghs, winnares van het vijfde seizoen van “The Voice van Vlaanderen”. De band is actief sinds 2017 en het genre is triphop, elektronica en indiepop. Door een auteursrechtenkwestie moest de naam “Hoover” veranderd worden naar “Hooverphonic”.

Artiest 3

Naam artiest: Blind Channel

Nationaliteit artiest: Finland

Inzending ESC: “Dark side”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Opgericht in 2013 + een jaar later uitgave eerste single;
  • Eerste album uitbracht in 2016;
  • Deelname aan de Finse preselectie voor het Eurovisiesongfestival + winst gepakt en mogen deelnemen.

Achtergrondinformatie Blind Channel

Blind Channel is een Finse posthardcoreband die opgericht is in 2013. Deze band is sinds 2013 nog altijd actief. De leden van de band zijn Joel Hokka, Niko Moilanen, Joonas Proko, Olli Matela, Tommi Lalli en Aleksi Kaunisvesi. Ze namen deel aan de preselectie voor het Eurovisiesongfestival 2021 en zullen Finland mogen vertegenwoordigen met het nummer ‘Dark side’. Veel succes Blind Channel!

Artiest 4

Naam artiest: Blas Cantó

Nationaliteit artiest: Spanje

Inzending ESC: “Voy a quedarme”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Begon al op jonge leeftijd met zingen + deelname aan de talentenjacht Veo Veo;
  • Na deelname aan de preselectie  voor het Junior Eurovisiesongfestival eindigde hij op plaats vier;
  • Medeoprichter van de groep Auryn + deelname
  • Interne selectie voor het Eurovisiesongfestival 2020.

Achtergrondinformatie Blas Cantó

Blas Cantó Moreno, beter gekend als Blas Cantó (artiestennaam) en werd geboren op 26 oktober 1991 in Ricote. Zijn geboorteplaats, genaamd Ricote, is een gemeente in de Spaanse provincie Murcia. Cantó zingt in het genre Pop en is actief als zanger sinds 2000. In 2009 was hij medeoprichter van de groep Auryn en hebben deelgenomen met het lied Volver aan de Spaanse preselectie voor het Eurovisiesongfestival in 2011. Hij werd in 2019 intern geselecteerd voor de editie in 2020, helaas stak Covid-19 er een stokje voor en werd hij door de Spaanse openbare omroep selecteert voor deelname in 2021. Hij zal Spanje gaan vertegenwoordigen met het nummer Voy a quedarme. Veel succes Blas cantó!


Elke liedje heeft wel zijn eigen verhaal maar wat zou het verhaal achter de volgende nummers zijn? Er is maar 1 manier om daar achter te komen….

Rusland: Manizja - Russian woman

Dit is een lied over de transformatie van het zelfbewustzijn van een vrouw in de afgelopen eeuwen in Rusland. Een Russische vrouw is een geweldige weg gegaan van een boer naar het recht om gekozen te worden, van fabriekswerkplaatsen tot ruimtevluchten. Ze is nooit bang geweest om stereotypen te weerstaan en verantwoordelijkheden te nemen. Dit is de inspiratiebron voor het nummer.

België: Hooverphonic - The wrong place

Na het maken van wel 21 verschillende versies van het nummer is ‘The wrong place’ eindelijk geboren. Het nummer was volgens Alex Callier, bassist van de band, niet geschreven met de gedachte deze te spelen op het Eurovisie Songfestival maar toch was er iets aan het nummer dat indruk naliet.

Finland: Blind Channel - Dark side

Na een nationale selectie won het nummer ‘Dark Side’ van de band Blind Channel en zullen zij het opnemen tegen 40 andere acts in Rotterdam. De band zelf vertelt dat ze niet kunnen wachten om voor miljoenen mensen te spelen om ze zo ook naar de “donkere kant” te brengen!

Spanje: Blas Cantó - Voy a quedarme

In een emotioneel interview onthuld Blas de persoonlijke verliezen die hij in 2020 heeft geleden, en ook hoe Voy a quedarme een boodschap van hoop bevat. Hijzelf is enorm blij dat hij het lied op het beste podium ter wereld kan zingen.


Om het Eurovisiesongfestival te kunnen winnen, is het belangrijk je publiek mee te hebben. Voldoen de kandidaten hieraan? Wij hebben het getest door onze eigen jury samen te stellen, bestaande uit Sydney, Kier, Roselique en Marly. Wat vinden zij van de volgende inzendingen?

Rusland: Manizha - Russian Woman

Score jury: 4,7/10

Beoordeling: De jury is duidelijk geen fan van dat liedje. Het is niet geschikt voor het Eurosongfestival en de artiest zingt niet erg mooi. Dit is drie keer niks.

België: Hooverphonic - The Wrong Place

Score jury: 6,4/10

Beoordeling: Dit is al heel wat beter dan het vorige nummer! Onze jury denkt niet dat het een kansmaker is voor de overwinning omdat het niet onder de smaak van het publiek valt, maar het is zeker geen slecht nummer!

Finland: Blind Channel - Dark Side

Score Jury: 3,0/10

Beoordeling: Dit is absoluut GEEN kansmaker! Geen enkel jurylid gaf dit lied meer dan de helft van de te verdienen punten. Het lied is veel te duister wat weinig mensen aanspreekt, het is om deze reden ook de laagste score door de jury gegeven.

Spanje: Blad Cantó - Voy A Quedarme

Score Jury: 8,1/10

Beoordeling: Dit lijkt het enige goede nummer te zijn deze week! Alle juryleden zijn fan van het feit dat er in de eigen taal gezongen wordt, dit klinkt heel mooi! De Spaanse sfeer weet de jury wel te bekoren, hopelijk het publiek ook!

Door het professionele oordeel van onze jury zijn we al een stapje dichter bij het ontrafelen van de kansmakers op de overwinning op het songfestival dit jaar. Wie weet zien we de voorlopige jury favoriet, Israël, wel op het podium staan!


Naast onze LeetMusic-jury hebben we wereldwijd nog heel veel bookmakers! Zij gokken wat de uitslag gaat zijn van de wedstrijd, en zetten hier hun geld op in. De uitslagen hiervan vormen een lange lijst met de verwachtte plaatsing van ieder land.

Helaas staan Nederland en België deze week niet in de Top 10!

  • Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland en staat met ''Birth of a New Age'' op de 28e plek!
  • Hooverphonic vertegenwoordigt België en staat met ''The Wrong Place'' op de 19e plek!

Onze reis naar het Eurovisiesongfestival 2021 is vanaf nu gestart. Nu is het aan jullie: Welk lied is jullie favoriet? Welke punten geven jullie aan de liedjes van Rusland, België, Finland en Spanje? En denken jullie net zoals de bookmakers dat Malta dé grote winnaar van het Eurovisiesongfestival 2021 is?

Laat het ons weten in de reacties. Hopelijk mogen we jullie volgende week weer zien bij de 4 volgende landen. Tot dan!

Sem.

24/06/2022, 20:32

Leuk Artikel :)

hfiefinhezrih

05/04/2021, 01:24

Super leuk!

@Kijara.

04/04/2021, 19:01

Whoehoeeeee, op naar volgende week!

Maitheetje

31/03/2021, 22:37

Applausje voor ons zelf!

sem80014

31/03/2021, 21:42

Wat een interessant artikel, Ik heb er van genoten, Dikke complimenten... 👍

Accalia

31/03/2021, 21:01

Weer een top artikel, goed gedaan! 👏

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid