Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Reis Naar Eurovisiesongfestival 2021 #3
De Reis Naar Eurovisiesongfestival 2021 is begonnen! Reis jij met ons mee?

.Laraa.

Muziek Wereld

24/03/2021, 20:21

5

3

Weet jij het nog? Nederland won na jaren weer het Eurovisiesongfestival! Het was één groot feest en in 2020 mocht Nederland er in eigen land weer één groot feest van maken. Maar… helaas stak COVID-19 hier een stokje voor. Het liedjesfestival werd uitgesteld en de maanden streken in mineur voorbij.

Na maanden wachten is het eindelijk weer zover, het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam is een feit! Voor het eerst in de geschiedenis zitten we met alle nieuwsreporters samen op de eerste rij om jullie op de hoogte te houden van alle nieuwtjes. De reis naar het Eurovisiesongfestival 2021 kan beginnen. Reis jij met ons mee?


Hoe ziet het Songfestival er dit jaar uit? Dit is misschien wel een veelgestelde vraag. Waar wij jou iedere week antwoord op geven door je op de hoogte te houden van de belangrijkste nieuwtjes. Wat is er nou allemaal gebeurt de afgelopen weken rond het Songfestival? Laten we maar eens snel gaan kijken.

  • Vorige week zagen we dat de inzending van Wit-Rusland werd geweigerd. Dit gebeurde vanwege een politieke songtekst. De band die Wit-Rusland zou vertegenwoordigen is nu volop bezig met het schrijven van een nieuw lied.
  • Voor Vasil (die Noord-Macedonië vertegenwoordigd) was het eerst niet zeker dat hij nog deel zou nemen aan het Eurovisiesongfestival. Dit zou komen doordat er kleuren van zijn tweede nationaliteit te zien waren in de videoclip. Maar dankzij de fans blijft Vasil toch in de competitie.
  • Ook het lied dat Rusland had ingezonden wordt onderzocht. Over deze inzending zijn namelijk een paar klachten. Hoe en wat nu verder met deze inzending? Dat is nog niet bekend.
  • #58DaysToEurovision #OpenUp

In dit onderdeel hebben wij ons vergrootglas gericht op een aantal deelnemers van het Eurovisiesongfestival 2021. Benieuwd naar de achtergrondinformatie over de deelnemers? Lees dan zeker verder!

Artiest 1

Naam artiest: Ana Soklič

Nationaliteit artiest: Slovenië

Inzending ESC: “Amen”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Al bezig met muziek op jonge leeftijd;
  • Studeerde opera en jazz;
  • Vormde samen met Bojan Simončič en Gašper Kačar de rockgroep Diona met tweemaal deelname aan EMA (Sloveense voorronde voor het Eurovisiesongfestival).

Achtergrondinformatie Ana Soklič

Ana Soklič, ook wel gekend als Anna Sokličh werd geboren op 10 april 1984 in Lubljana (hoofdstad en daarmee de grootste stad van Slovenië. Soklič is actief als zangeres sinds 2004 en zingt in de genres Pop, Rock, Blues, Soul en Jazz. Na deelname in 2004 met het lied ‘If You’ en in 2017 met het lied ‘Oče’ hebben ze een driejarig platencontract gekregen bij TMC in Zweden. Dit platencontract is afgelopen in 2011. Na selectie voor het Eurovisiesongfestival 2020 met het liedje ‘Voda’ werd ze omwille van Covid-19 intern geselecteerd voor deelname aan het Eurovisiesongfestival 2021 en zal Slovenië gaan vertegenwoordigen met het liedje  ‘Amen’. Veel succes Ana Soklič!

Artiest 2

Naam artiest: Go_A

Nationaliteit artiest: Oekraïne

Inzending ESC: “Shum”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Van oorsprong een band van kiev (Oekraïne);
  • Genres Folkrock en folktronica;
  • Aantal Singles van Go_A; Rano-ranenko (2019), Solovej (2020), Шум (Sjoem) (2021).

Achtergrondinformatie Go_A

Go_A is een band bestaande uit de bandleden; Katerina Pavlenko (zangeres), Igor Didentsjoek, Taras Sjevsjenko en tot slot Ivan Grigo Grigoriak. Go_A is ontstaan in Oekraïne en heeft mogen deelnemen aan de voorrode voor het Eurovisiesongfestival 2020 met het nummer ‘Solovej’. Na interne selectie dat gebeurde door de Oekraïense openbare omroep, zal Go_A deelnemen aan het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer ‘Shum’. Veel succes Go_A!

Artiest 3

Naam artiest: Anxhela Peristeri

Nationaliteit artiest: Albanië

Inzending ESC: “Karma”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Begon haar muziekcarrière op vijftienjarige leeftijd.
  • Deelname in 2001 aan Festivali i Këngës
  • Winst gehaald met het nummer ‘Karma’

Achtergrondinformatie Anxhela Peristeri

Anxhela Peristeri, geboren op 24 maart 1986 in Korçë is een zangeres van Albanese oorsprong. Ze is actief als zangeres sinds 2001 en zingt in het genre Pop. Na deelname en de daar bijhorende winst aan Festivali i Këngës, kreeg ze een ticket voor deelname aan het Eurovisiesongfestival 2021. Ze zal Albanië gaan vertegenwoordigen met het nummer ‘Karma’. Veel succes Anxhela Peristeri!

Artiest 4

Naam artiest: Gjon’s Tears

Nationaliteit artiest: Zwitserland

Inzending ESC: “Tout l’Univers”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Interne selectie voor deelname aan Eurovisiesongfestival in 2020 door de omroep SRG SSR;
  • Selectie door Zwitserse openbare omroep voor Eurovisiesongfestival 2021;
  • Optreden in de 2e halve finale op 20 mei.

Achtergrondinformatie Gjon’s Tears

Gjon Muharremaj, beter gekend als Gjon’s Tears werd geboren op 29 juni 1998 in Broc (Kanton Fribourg). Hij is een Zwitsers-Albanees zanger en songwriter. Gjon is actief als zanger en songwriter sinds 2011 en zingt in het genre Pop. Na selectie voor het Eurovisiesongfestival 2020 met het nummer ‘Répondez-moi’ werd het muziekfestival omwille van Covid-19 afgelast. Hij werd opnieuw geselecteerd voor het Eurovisiesongfestival en zal Zwitserland dit jaar gaan vertegenwoordigen met het nummer ‘Tout l’Univers’. Het nummer van deelname werd bekendgemaakt op 10 maart. Veel succes Gjon’s Tears!


Elke liedje heeft wel zijn eigen verhaal maar wat zou het verhaal achter de volgende nummers zijn? Er is maar 1 manier om daar achter te komen….

Slovenië: Ana Soklič - Amen

Het liedje 'Amen' gaat over liefde omdat dit het er het meest toe doet, en de boodschap van het lied is heel universeel. Ana verteld dat ze nooit een persoonlijke interpretatie aan een nummer geeft omdat ze er de mensen hun eigen visie wilt op laten maken.

Zelf vindt ze het onderdeel waar het grote koor binnenkomt het leukste omdat het volgens haar lijkt alsof de hemel opengaat.

Oekraïne: Go_A – Shum

De inspiratie voor het nummer was Oekraïense mythologie en folklore vermengd met en een beetje donkere techno. De belangrijkste boodschap van het nummer is dat we ons allemaal moeten verenigen voor een gemeenschappelijk doel om iets goeds en belangrijks doen.

Albanië: Anxhela Peristeri – Karma

Na 2 spannende halve finales waar 18 deelnemende acts werden uitgekozen werd een live finale gehouden waar het nummer ‘Karma’ werd gekozen en dus gezongen zal worden door Anxhela tijdens het Eurovisiesongfestival.

Zwitserland: Gjon's Tears - Tout l'Univers

Het doel van dit uniek nummer is om hoop te houden in deze toch wel moeilijke tijden.

We mogen niet ophouden en moeten sterk blijven. Met liefde, vriendschap, kracht en moed kunnen we onze toekomst weer opbouwen. Gjon’s Tears gelooft er zelf in dat het mogelijk is om onszelf te herontdekken en opnieuw te vinden.


Om het Eurovisiesongfestival te kunnen winnen, is het belangrijk je publiek mee te hebben. Voldoen de kandidaten hieraan? Wij hebben het getest door onze eigen jury samen te stellen, bestaande uit Sydney, Kier, Roselique en Marly. Wat vinden zij van de volgende inzendingen?

Slovenië: Ana Soklič – Amen

Score jury: 7,3/10

Beoordeling: Een mooi nummer met een even mooie betekenis! De jury is het er echter niet over eens of dit een kansmaker op de overwinning zal zijn of niet. Waar ze het wel over eens is, is dat het een krachtig nummer is, gezongen door een powervrouw!

Oekraïne: Go_A - Shum

Score jury: 4,6/10

Beoordeling: De jury is duidelijk geen fan van dit nummer! Het is een heel ander nummer dan wat we gewoon zijn van een Eurosong inzending, maar in dit geval is dat zeker niet positief… Wat onze jury betreft is dit dan ook geen finaleplaatsje waard.

Albanië: Anxhela Peristeri - Karma

Score jury: 6,7/10

Beoordeling: Dit lied valt niet binnen de smaak van de jury, maar toch is de commentaar niet negatief! Complimenten komen binnen over het zingen in eigen taal, dit vindt onze jury een gewaagde keuze. Een kansmaker is het dan weer niet.

Zwitserland: Gjon’s Tears - Tout l’Univers

Score jury: 7,1/10

Beoordeling: De jury is het erover eens: dit is een mooi lied! Ze vindt het goed gezongen, enkel weinig origineel. Benieuwd hoever deze zal komen zijn ze zeker!

Door het professionele oordeel van onze jury zijn we al een stapje dichter bij het ontrafelen van de kansmakers op de overwinning op het songfestival dit jaar. Wie weet zien we de voorlopige jury favoriet, Israël, wel op het podium staan!


Naast onze LeetMusic-jury hebben we wereldwijd nog heel veel bookmakers! Zij gokken wat de uitslag gaat zijn van de wedstrijd, en zetten hier hun geld op in. De uitslagen hiervan vormen een lange lijst met de verwachtte plaatsing van ieder land.

Helaas staan Nederland en België deze week niet in de Top 10!

  • Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland en staat met ''Birth of a New Age'' op de 30e plek!
  • Hooverphonic vertegenwoordigt België en staat met ''The Wrong Place'' op de 18e plek!

Onze reis naar het Eurovisiesongfestival 2021 is vanaf nu gestart. Nu is het aan jullie: Welk lied is jullie favoriet? Welke punten geven jullie aan de liedjes van Slovenië, Oekraïne, Albanië en Zwitserland? En denken jullie net zoals de bookmakers dat Malta dé grote winnaar van het Eurovisiesongfestival 2021 is?

Laat het ons weten in de reacties. Hopelijk mogen we jullie volgende week weer zien bij de 4 volgende landen. Tot dan!

Sem.

24/06/2022, 20:32

Leuk Artikel :)

microsoft1990

28/03/2021, 21:19

leuk artikel

jeffreyeelen

25/03/2021, 19:56

ik denk Maltaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

hfiefinhezrih

25/03/2021, 19:09

Leuk & lang artikel :D

Maitheetje

25/03/2021, 15:03

Wat een leuk artikel weer!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid