Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Reis Naar Eurovisiesongfestival 2021 #2
De Reis Naar Eurovisiesongfestival 2021 is begonnen! Reis jij met ons mee?

.Laraa.

Muziek Wereld

17/03/2021, 20:21

8

5

Weet jij het nog? Nederland won na jaren weer het Eurovisiesongfestival! Het was één groot feest en in 2020 mocht Nederland er in eigen land weer één groot feest van maken. Maar… helaas stak COVID-19 hier een stokje voor. Het liedjesfestival werd uitgesteld en de maanden streken in mineur voorbij.

Na maanden wachten is het eindelijk weer zover, het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam is een feit! Voor het eerst in de geschiedenis zitten we met alle nieuwsreporters samen op de eerste rij om jullie op de hoogte te houden van alle nieuwtjes. De reis naar het Eurovisiesongfestival 2021 kan beginnen. Reis jij met ons mee?


Hoe ziet het Songfestival er dit jaar uit? Dit is misschien wel een veelgestelde vraag. Waar wij jou iedere week antwoord op geven door je op de hoogte te houden van de belangrijkste nieuwtjes. Wat is er nou allemaal gebeurt de afgelopen weken rond het Songfestival? Laten we maar eens snel gaan kijken.

  • De afgelopen week werd Wit-Rusland bijna gediskwalificeerd voor het songfestival. Zij moeten nu een nieuw nummer schrijven, anders mogen ze helaas niet deelnemen. Alle nummers worden namelijk gecontroleerd door het EBU. De nummers moeten aan bepaalde eisen voldoen voor ze mee mogen doen. Dit was niet het geval bij het nummer van Wit-Rusland.
  • We weten natuurlijk al dat het Eurovisie Songfestival plaats zal vinden in Rotterdam, maar dit kan natuurlijk niet zo maar plaats vinden zonder dat de stad kleurrijk wordt. Zo komen er onder andere vlaggen te hangen met de teksten van Songfestival liedjes.
  • Artiesten moeten beelden gaan opnemen in hun eigen land. Dit zal uiteindelijk geprojecteerd worden op een tiny house op 41 verschillende locaties.
  • Tijdens de finale op 22 mei zal de 16-jarige DJ Pieter Gabriel voor de muziek zorgen tijdens de openingsact. De openingsact staat ook beter bekend als de vlaggenparade.
  • We zijn nog steeds aan het aftellen naar de grote finale. Het is namelijk nog maar 66 dagen! #66DaysToEurovison

In dit onderdeel hebben wij ons vergrootglas gericht op een aantal deelnemers van het Eurovisiesongfestival 2021. Benieuwd naar de achtergrondinformatie over de deelnemers? Lees dan zeker verder!

Artiest 1

Naam artiest: Lesley Roy

Nationaliteit artiest: Ierland

Inzending ESC: “Maps”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Roy werd begin 2020 intern geselecteerd door de omroep voor deelname aan het Eurovisiesongfestival 2020;
  • Wegens Corona werd het festival geannuleerd en werd ze in december wederom geselecteerd voor de editie van 2021;
  • Ze zal een herkansing krijgen tijdens het Eurovisiesongfestival 2021.

Achtergrondinformatie Lesley Roy

Lesley Roy, geboren op 17 september 1986 in Balbriggan (provincie Leinster), is een Ierse singer-songwriter. Ze is al actief als zangeres sinds 2008 tot heden. Ze zingt in het genre alternatieve rock en speelt ook gitaar. Ook heeft Roy al een aantal singles uitgebracht, waaronder; ‘Unbeautiful’ en ‘I’m Gone, I’m Going’, beide uitgebracht in 2008, ‘Story Of My Life’, uitgebracht in 2020 en tot slot ‘Maps’, uitgebracht in 2021. Lesley Roy zal Ierland gaan vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival met haar meest recente single, ‘Maps’. Veel succes Lesley Roy!

Artiest 2

Naam artiest: Elena Tsagrinou

Nationaliteit artiest: Cyprus

Inzending ESC: “El Diablo”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Deelname aan Greece Got Talent in 2009, op veertienjarige leeftijd, waar ze de halve finale bereikt;
  • Trad toe tot de groep OtherView in 2013 met vijf jaar lange duur;
  • In 2018 volledig gestort op haar solocarrière.
  • Eind 2020 werd ze geselecteerd door Cyprus Broadcasting Corporation voor deelname aan het Eurovisiesongfestival 2021.

Achtergrondinformatie Elena Tsagrinou

Elena Tsagrinou, geboren op 16 november 1994 in Athene is een Griekse zangeres. Ze is al actief als zangeres sinds 2009 tot heden. De genres waarin ze zingt zijn Pop en Dance. Het platenlabel waar ze bij zit is Panik Records. Ook heeft Tsagrinou een aantal singles, waaronder; ‘Summer Romance’, ‘Paradeisos’ en ‘Pame Ap’ Tin Arhi’, deze zijn uitgebracht in 2018, ‘Logica’, ‘San lava’, ‘Tsai Me Lemoni’, uitgebracht in 2019, ‘Amore’, deze single is uitgebracht in 2020 en tot slot ‘Be My Lover’ en ‘El Diablo’, deze zijn uitgebracht in 2021. Met haar single ‘El Diablo’ zal ze Griekenland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021. Veel succes Elena Tsagrinou!

Artiest 3

Naam artiest: Benny Cristo

Nationaliteit artiest: Tsjechië

Inzending ESC: “Omega”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Begin van zijn muzikale carrière startte bij deelname aan de talentenjacht ‘SuperStar’, hier heeft hij de finale gehaald;
  • Een jaar na deelname bracht hij een debuutalbum uit, genaamd ‘Definitly Different’;
  • Begin 2020 nam hij deel aan de Tsjechische preselectie voor het Eurovisiesongfestival, hij won uiteindelijk ook.

Achtergrondinformatie Benny Cristo

Ben Cristóvão, beter gekend als Benny Cristo werd geboren op 8 juni 1987 in Pilsen (stad in het westen van Tsjechië). Benny is een Tsjechische zanger en is al actief sinds 2009 tot heden. Hij zingt in het genre Pop. Door het winnen van de preselectie voor het Eurovisiesongfestival kreeg hij de kans om Tsjechië te gaan vertegenwoordigen tijdens dit muziekfestival. Doordat Covid-19 er een stokje voor stak, werd hij intern geselecteerd door de Tsjechische openbare omroep voor deelname aan de editie van 2021 met het nummer ‘Omega’. Veel succes Benny Cristo!

Artiest 4

Naam artiest: Barbara Pravi

Nationaliteit artiest: Frankrijk

Inzending ESC: “Voilà”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Kreeg voor het eerst een platencontract aangeboden in 2014;
  • Ze bracht haar eerste single ‘Pas grandir’ uit in 2017;
  • In 2019 schreef ze ‘Bim bam toi’, dit was de Franse bijdrage op het Junior Eurovisiesongfestival 2019, gebracht door Carla Lazzari en eindigde vijfde;
  • Deelname aan de preselectie begin 2021, gewonnen en mag Frankrijk gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021.

Achtergrondinformatie Barbara Pravi

Barbara Piévic, beter gekend als Barbara Pravi werd geboren op 10 april 1993 in de stad van de liefde Parijs. Ze is afkomstig uit een familie met artiesten en muzikanten. Pravi is al actief als Franse zangeres sinds 2014 tot heden. Ze zingt in de genres Chanson en Pop. De naam Pravi heeft ze van het servische woord prava, dat betekent authentiek. Tot slot heeft Barbara Pravi ook een aantal singles, in dit artikel zullen er een aantal opgenoemd worden; ‘On m'appele Heidi’ (2015), ‘Pas Grandir’ (2017), ‘On s’éveillera’ en ‘You Are The Reason’ (2018), ‘Notes pour trop tard x Le malamour’ (2019) en nog een aantal hits in 2020, waaronder; ‘CHAIR’, ‘Reviens pour l’hiver’, ‘Personne d’autre que moi’ en ‘Voilà’ (2020). Pravi zal Frankrijk gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021 met het liedje ‘Voilà’. Veel succes Barabara Pravi!


Elke liedje heeft wel zijn eigen verhaal maar wat zou het verhaal achter de volgende nummers zijn? Er is maar 1 manier om daar achter te komen….

Ierland: Lesley Roy – Maps

Geloof het of niet maar aan dit nummer werd een jaar lang gewerkt. Het werd geschreven en geproduceerd door Lesley samen met producer Lukas Hällgren en Emilie Eriksson. Zelf omschrijft ze het als een hartverwarmend en opbeurend liedje waar ze veel mensen blij mee wil maken.

Cyprus: Elena Tsagrinou - El Diablo

Dit bijzondere liedje werd geschreven door Thomas Stengaard, Jimmy 'Joker' Thornfeldt, Laurell Barker en OXA, en zal door Elena worden uitgevoerd tijdens de tweede helft van de eerste halve finale op 18 mei.

Tsjechië: Benny Cristo – Omaga

Volgens Benny werden er heel veel verschillende en geweldige scènes opgenomen. Voor hun was het een grote uitdaging om op een grappige manier een stel iconische filmpjes te maken maar ze zijn trots op wat ze neer hebben gezet en hopen dan ook dat alle fans genieten van de video.

Frankrijk: Barbara Pravi – Voilà

Frankrijk koos dit jaar voor een nieuw concept voor hun nationale selectie. Hun interne selectieproces gaf namelijk 12 acts de kans om deel te kunnen nemen aan het songfestival. Uit deze acts werden 8 finalisten geselecteerd aan de hand van stemmen. Wie uit deze finalisten nogmaals de meeste stemmen kreeg, won en zou het tegen de andere landen opnemen tijdens het Eurovisiesongfestival. En zoals je zelf natuurlijk al kan voorspellen was Barbara de winnares.


Om het Eurovisiesongfestival te kunnen winnen, is het belangrijk je publiek mee te hebben. Voldoen de kandidaten hieraan? Wij hebben het getest door onze eigen jury samen te stellen, bestaande uit Sydney, Kier, Roselique en Marly. Wat vinden zij van de volgende inzendingen?

Ierland: Lesley Roy - Maps

Score jury: 7,4/10

Beoordeling: Dit nummer heeft volgens de jury een heerlijke melodie, en ook de zangeres moet niet onderdoen. Ze heeft een zuivere stem waar ze mooie noten mee haalt, wat het een heel mooi nummer maakt. De jury betwijfelt echter wel of dit land een kansmaker is op de overwinning.

Cyprus: Elena Tsagrinou - El Diablo

Score Jury: 7,0/10

Beoordeling: Volgens onze jury is dit een heel mooi nummer, maar af en toe een beetje te rustig. Het onderscheidt zich hierdoor weinig van de rest, waardoor het volgens een knalperformance weinig kans zal maken.

Tsjechië: Benny Cristo - Omaga

Score Jury: 6,5/10

Beoordeling: Het nummer is niet verkeerd, maar er komt zo veel aan bod tijdens dit lied dat het te chaotisch wordt volgend onze jury. Dat dit geen kans maakt, is zeker.

Frankrijk: Barbara Pravi - Voilà

Score Jury: 6,1/10

Beoordeling: De jury is het er over eens dat dit lied geen Eurosong-gevoel teweeg brengt. Ze vinden wel dat het nummer erg mooi gezongen is, maar buiten dit is er weinig te beleven. Kortom: geen kansmaker.

Door het professionele oordeel van onze jury zijn we al een stapje dichter bij het ontrafelen van de kansmakers op de overwinning op het songfestival dit jaar. Wie weet zien we de voorlopige jury favoriet, Israël, wel op het podium staan!


Naast onze LeetMusic-jury hebben we wereldwijd nog heel veel bookmakers! Zij gokken wat de uitslag gaat zijn van de wedstrijd, en zetten hier hun geld op in. De uitslagen hiervan vormen een lange lijst met de verwachtte plaatsing van ieder land.

Helaas staan Nederland en België deze week niet in de Top 10!

  • Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland en staat met ''Birth of a New Age'' op de 29e plek!
  • Hooverphonic vertegenwoordigt België en staat met ''The Wrong Place'' op de 20e plek!

Onze reis naar het Eurovisiesongfestival 2021 voor deze week zit erop. Nu is het aan jullie: Welk lied is jullie favoriet? Welke punten geven jullie aan de liedjes van Ierland, Cyprus, Tsjechië en Frankrijk? En denken jullie net zoals de bookmakers dat Zwitserland dé grote winnaar van het Eurovisiesongfestival 2021 is?

Laat het ons weten in de reacties. Hopelijk mogen we jullie volgende week weer zien bij de 4 volgende landen. Tot dan!

Sem.

24/06/2022, 20:33

Leuk Artikel :)

microsoft1990

20/03/2021, 17:04

leuk artikel

Sydney

20/03/2021, 13:41

Wat een tof artikel weer! Ben benieuwd naar de punten van volgende week!

hfiefinhezrih

19/03/2021, 17:59

Leuk artikel!

Jesse.

19/03/2021, 16:17

Mooi, Laraa!

Maitheetje

18/03/2021, 19:41

Week 2 van deze super leuke reeks... Ook al zeg ik het zelf!

Marit

17/03/2021, 21:45

Super leuk artikel Lara!

@Kijara.

17/03/2021, 20:21

Woehoeee super leuk artikel weer c: Ben heel benieuwd wie o wie dit jaar gaat winnen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid