Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Reis Naar Eurovisiesongfestival 2021 #1
De Reis Naar Eurovisiesongfestival 2021 is begonnen! Reis jij met ons mee?

.Laraa.

Muziek Wereld

10/03/2021, 20:21

11

8

Weet jij het nog? Nederland won na jaren weer het Eurovisiesongfestival! Het was één groot feest en in 2020 mocht Nederland er in eigen land weer één groot feest van maken. Maar… helaas stak COVID-19 hier een stokje voor. Het liedjesfestival werd uitgesteld en de maanden streken in mineur voorbij.

Na maanden wachten is het eindelijk weer zover, het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam is een feit! Voor het eerst in de geschiedenis zitten we met alle nieuwsreporters samen op de eerste rij om jullie op de hoogte te houden van alle nieuwtjes. De reis naar het Eurovisiesongfestival 2021 kan beginnen. Reis jij met ons mee?


Hoe ziet het Songfestival er dit jaar uit? Dit is misschien wel een veelgestelde vraag. Waar wij jou iedere week antwoord op geven door je op de hoogte te houden van de belangrijkste nieuwtjes. Wat is er nou allemaal gebeurt de afgelopen weken rond het Songfestival? Laten we maar eens snel gaan kijken.

  • Misschien is dit wel een belangrijke vraag die in ons hoofd rondspookt…. We zitten natuurlijk nog met COVID-19. Wordt er tijdens dit evenement wel gezorgd voor veiligheid? Ja dat gebeurt zeker! Er is namelijk een protocol opgesteld voor de veiligheid en gezondheid zodat alles veilig zal verlopen.
  • Helaas doen dit jaar niet alle landen mee. Zo trekt Armenië zich helaas terug uit de wedstrijd. Athena Manoukian zou Armenië vorig jaar hebben vertegenwoordigd met het nummer “Chains On You”. Dit geen helaas niet door vanwege de maatregelen. Hoeveel landen doen er dan nu nog mee aan het Songfestival? Nou dat kan ik je vertellen dat zijn er 40.
  • Vanaf 11 februari waren het nog 100 dagen tot de finale van het Songfestival. In Rotterdam staat er een grote aftelklok. Deze zal iedere dag handmatig worden aangepast. Op deze dag is ook het thema van dit jaar bekend gemaakt, Open Up. Inmiddels is het nog maar 73 dagen te gaan tot de grote finale! Tel jij ook met ons mee? #73DaysToEurovision
  • Het Songfestival zal dit jaar gepresenteerd worden door Jan Smit, Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Nikkie De Jager. Zij waren op 11 februari ook aanwezig tijdens de onthulling van de aftelklok.

In dit onderdeel hebben wij ons vergrootglas gericht op een aantal deelnemers van het Eurovisiesongfestival 2021. Benieuwd naar de achtergrondinformatie over de deelnemers? Lees dan zeker verder!

Artiest 1

Naam artiest: Montaigne

Nationaliteit artiest: Australië

Inzending ESC: “Technicolour”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Focus op muziekcarrière na het afronden van middelbare school;
  • Platencontract getekend bij Albert Music in 2012 en één jaar later de naam Montaigne in gebruik genomen;
  • Eerste single "I Am Not An End" in 2014 + plantencontract bij Wonderlick Entertainment;
  • Debuutalbum "Glorious Heights" met nummers als "Clip My Wings", "In The Dark" en "Because I Love You". In 2019 een tweede debuutalbum "Complex".

Achtergrondinformatie Montaigne

Jessica Alyssa Cerro, beter gekend als Montaigne is een Australische singer-songwriter en artiest. Jessica is geboren op 14 augustus 1995 in Sydney, New South Wales, Australië. Montaigne is actief als zangeres sinds 2012 tot heden. Ze heeft maar liefst 4 achtergronden; Argentijns, Filipijns, Frans en tot slot Spaans. Montaigne zingt in het genre art pop en gebruikt vooral de muziekinstrumenten akoestische gitaar, piano en uiteraard zang. In 2020 zou zij normaal Australië vertegenwoordigen bij het Eurovisiesongfestival 2020 met het lied “Don’t Break Me”. Er werd aangekondigd dat zij Australië dit jaar zal vertegenwoordigen omwille van Corona, alleen dan met het lied “Technicolour”. Veel succes Montaigne!

Artiest 2

Naam artiest: Eden Alene

Nationaliteit artiest: Israël

Inzending ESC: “Set me free”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Deelname aan The X Factor Israël in het derde seizoen (2017), heeft auditie gedaan met het nummer Stone Cold van Demi Lovato;
  • Seizoensfinale van The X Factor Israël gewonnen in 2018;
  • Eind 2019 deelname aan het zevende seizoen van HaKokhav HaBa, vertaling van “De volgende ster”, dat is de Israëlische voorrode voor het Eurovisiesongfestival;
  • Eden won op 4 februari 2021 het zevende seizoen en werd verkozen voor deelname. Helaas stak Covid-19 er een stokje voor en besloot de openbare omroep in Israël om Alene te selecteren voor deelname dit jaar.

Achtergrondinformatie Eden Alene

Eden Alene is een Israëlische zangeres met Ethiopisch-Joodse afkomst. Ze is geboren in Jeruzalem , haar ouders waren Ethiopische immigranten en scheidden toen Eden twee jaar oud was.Zoals al eerder vermeld heeft ze al deelgenomen aan The X Factor Israël en de voorronde van het Eurovisiesongfestival. Ook heeft Eden een aantal singles, waaronder ‘Better’ (2018), ‘Save Your Kisses for Me’ & ‘When It Comes to You’ (2019) en tot slot ‘Feke Libi’ (2020). Eden Alene zal het liedje ‘Set me free’ brengen tijdens het Eurovisiesongfestival 2021. Veel succes Eden Alene!

Artiest 3

Naam artiest: Natalia Gordienko

Nationaliteit artiest: Moldavië

Inzending ESC: “Sugar”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Zangeres geworden van de band Millennium;
  • In 2005 is Millennium derde geworden in de nationale selectie voor de Calea Victoriei;
  • De band werd in 2005 uitgenodigd om voor deelname aan de internationale wedstrijd Golden Stag in Roemenië.

Achtergrondinformatie Natalia Gordienko

Natalia Gordienko is een Moldavische zangeres en danseres. Ook is ze gekend als DJ Tasha, Natalie Toma en Natasa Rostova. Ze is geboren op 11 december 1987 in Chișinău, de hoofdstad en grootste stad van Moldavische republiek. Ze zingt in het genre pop en is al actief als zangeres en danseres sinds 2005. Godienko heeft Moldavië al eens vertegenwoordigd in Eurovisiesongfestival 2006 met het nummer “Loca” en is toen 20ste geworden. Ze zal Moldavië dit jaar mogen vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival 2021 met het nummer “Sugar”. Veel succes Gordienko!

Artiest 4

Naam artiest: Jendrik Sigwart

Nationaliteit artiest: Duitsland

Inzending ESC: “I don’t feel hate”

Korte samenvatting muziekcarrière

  • Vier jaar durende muziekopleiding gevolgd aan het instituut voor Muziek aan de Osnabrück University of Applied Sciences;
  • Jendrik is tijdens zijn studie in verschillende musicals verschenen;
  • Is verkozen om deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival 2021 op 6 februari 2021.

Achtergrondinformatie Jendrik Sigwart

Jendrik Sigwart, geboren op 27 augustus 1994 in Hamburg, is een Duiste zanger. Jendrik heeft nog vier broers en zussen. Toen hij tiener was, leerde hij piano en viool spelen. Ook studeerde Jendrik maar liefst vier jaar lang een muziek- en vocale pedagogiek aan het instituut voor Muziek aan de Osnabrück University of Applied Sciences. Toen hij zijn studie volgde, verscheen ook in verschillende musicals, zoals ‘My Fair Lady’, ‘Hairspray’ en ‘Peter Pan’. Buiten het zingen van verschillende liedjes, schrijft hij ook zijn eigen liedjes. Ook presenteerde hij in december 2020 drie van zijn liedjes tijdens een benefietconcert voor vluchtingen. Tot slot heeft hij ook de single ‘I don’t feel hate’, dit liedje zal hij ook gaan brengen tijdens het Eurovisiesongfestival 2021. Veel succes Jendrik!


Elke liedje heeft wel zijn eigen verhaal, maar wat zou het verhaal achter de volgende nummers zijn? Er is maar 1 manier om daar achter te komen….

Australië: Montaigne – Technicolour

Een emotioneel inhaalgesprek met haar moeder. Dat was het gene wat Montaigne aanzette tot het maken van dit liedje. Met de gedachte ‘ik wil dicht bij mijn moeder zijn’ en wat hulp van songwriter en muziekproducent Dave Hammer schreef ze het nummer in een poging haar gevoelens te uiten, aan de wereld te laten zien dat we in solidariteit en saamhorigheid als mensen sterker staan en het niet erg is je kwetsbaar op te stellen of om hulp te vragen.

Israël: Eden Alene - Set me free

Het begon al in het najaar van 2020 toen meer dan 200 liedjes werden ingezonden om het land te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Hier uit koos een professionele commissie 9 nummers uit die vervolgens werden geüpload naar een digitaal platform waar mensen konden stemmen op hun voorkeur. Zoals je waarschijnlijk al kan voorspellen kreeg Set Me Free uiteindelijk de meeste stemmen en zal daarom het nummer zijn dat Eden Alene in mei voor Israël zal spelen.

Moldavië: Natalia Gordienko - Sugar

Deze zoete symfonie is geschreven door Dimitris Kontopoulos en Philipp Kirkorov, met teksten van Mikhail Gutseriev en Sharon Vaughn. Er werd geen 21 maar 22u gewerkt aan de videoclip waar 50 crewleden en 8 dansers aan mee hielpen met behulp van de nieuwste filmotecnische afstandssystemen.

Ow ja, voor moest je je het afvragen... bij het maken van deze video raakten geen dansende ijshoorntjes of mannen met een taartgezicht gewond.

Duitsland: Jendrik Sigwart - I don't feel hate

Eindigen doen we met iemand waarvan zijn droom na jaren eindelijk waar werd gemaakt. Want na het dagelijks plaatsen van kleine, creatieve filmpjes vol humor (waarin hij zijn wens om mee te doen aan het contest verwoordde) op social media werd hij verkozen om Duitsland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Dit was iets wat deze muzikant amper kon geloven. Maar zeg nu zelf… hoe zou je zelf reageren?


Om het Eurovisiesongfestival te kunnen winnen, is het belangrijk je publiek mee te hebben. Voldoen de kandidaten hieraan? Wij hebben het getest door onze eigen jury samen te stellen, bestaande uit Sydney, Kier, Roselique en Marly. Wat vinden zij van de volgende inzendingen?

Australië: Montaigne – Technicolour

Score jury: 7,4/10

Beoordeling: De jury vindt het een leuk nummer, maar eentje waar weinig speciaals in zit. Het begint rustig, maar eindigt heel krachtig, wat hen wel bekoort. Toch is dit volgens hen geen kansmaker op de overwinning.

Israël: Eden Alene - Set me free

Score jury: 8,6/10

Beoordeling: Hoge scores van de jury! Een goede vibe en het nodige ritme: volgens onze jury is dit een kansmaker om Eurovision te winnen dit jaar!

Moldavië: Natalia Gordienko - Sugar

Score jury: 6,2/10

Beoordeling: De jury is hier geen fan van en ziet er geen volwaardige inzending in. Het refrein en de gekkigheid kunnen de jury wel bekoren, maar een groot succes zal het volgens onze jury niet worden.

Duitsland: Jendrik Sigwart - I don't feel hate

Score jury: 7,6/10

Beoordeling: Volgens de jury is dit lied een echte mood booster! Je wordt er meteen vrolijk van en de melodie zit helemaal goed. Wat wel opgemerkt wordt is dat het nummer niet erg origineel is, een finaleplaats is het waard maar de overwinning toch net niet.

Door het professionele oordeel van onze jury zijn we al een stapje dichter bij het ontrafelen van de kansmakers op de overwinning op het songfestival dit jaar. Wie weet zien we de voorlopige jury favoriet, Israël, wel op het podium staan!


Naast onze LeetMusic-jury hebben we wereldwijd nog heel veel bookmakers! Zij gokken wat de uitslag gaat zijn van de wedstrijd, en zetten hier hun geld op in. De uitslagen hiervan vormen een lange lijst met de verwachtte plaatsing van ieder land.

Helaas staan Nederland en België deze week niet in de Top 10!

  • Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland en staat met ''Birth of a New Age'' op de 23e plek!
  • Hooverphonic vertegenwoordigt België en staat met ''The Wrong Place'' op de 18e plek!

Onze reis naar het Eurovisiesongfestival 2021 is vanaf nu gestart. Nu is het aan jullie: Welk lied is jullie favoriet? Welke punten geven jullie aan de liedjes van Australië, Israël, Moldavië en Duitsland? En denken jullie net zoals de bookmakers dat IJsland dé grote winnaar van het Eurovisiesongfestival 2021 is?

Laat het ons weten in de reacties. Hopelijk mogen we jullie volgende week weer zien bij de 4 volgende landen. Tot dan!

Sem.

24/06/2022, 20:34

Wel een super tof Artikel hoor!

hfiefinhezrih

12/03/2021, 21:04

Super leuk! :)

Joriene

11/03/2021, 21:24

Super veel zin in! <3

Marit

11/03/2021, 19:19

OOoooooh wat heb ik er zin in!

.Laraa.

11/03/2021, 18:52

Wat heb ik zin in deze reis! :)

Sunset!

10/03/2021, 21:28

Super leuk om te lezen ben groot fan van het Eurovision en het Junioreurovison volg echt alles ben heel benieuwd wie er gaat winnen

Sydney

10/03/2021, 20:56

Yes super leuk!!!

Accalia

10/03/2021, 20:43

Goed werk geleverd, veel leesplezier! 👀💪🍀

Maitheetje

10/03/2021, 20:29

Trots op wat we met zen 6 hebben neergezet!! <3

@Kijara.

10/03/2021, 20:28

Kleine update over de top 10.... 1. Switzerland| 2. Iceland | 3. Italy | 4. France | 5. Bulgaria | 6. Sweden | 7. Lithuania | 8. Malta | 9. Cyprus | 10. San Marino 😉

Roselique

10/03/2021, 20:27

Wat een leuke jury! ;))

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid