Nu LIVE Judith
Luisteraars
Huidig nummer
Medley Monday #24
Deze week leggen we onze wapens neer en luisteren we samen naar enkele oorlogsnummers

Lotsie

Muziek Wereld

08/03/2021, 20:15

5

2

Het is weer maandag, en dat betekent tijd voor Medley Monday! Ook deze week ga ik net zoals voorheen op zoek naar een aantal goede nummers die binnen hetzelfde thema vallen.

Heb jij er NU al zin in? Laat het weten!


Deze week herdenken iedereen die ooit voor ons land gestreden heeft, met enkele nummers over het thema oorlog.

 

The Price of a Mile - Sabaton

Deze metalband staat al langer bekend om prachtige nummers te schrijven die gerelateerd zijn aan de pijnlijke strijd. Het is het elfde lied op hun album “The Art of War” en gaat ook over hoofdstuk elf uit het gelijknamige boek van Sun Tzu.

Dit hoofdstuk, en bijgevolg dus ook het lied vertelt over de slag bij Passendale die plaatsvond tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar dit kan doorgetrokken worden naar het nutteloze doden tijdens oorlogen. Uiteindelijk zijn we dan ook allemaal beter af zonder geweld!

 

Cease Fire - Christina Aguilera

Ook deze artiest kennen we allemaal. Met haar nummer Cease Fire wil ze oproepen aan haar man te stoppen met vechten om de relatie beter te doen werken. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien een liefdesverhaal, maar dit is het zeker niet: vele luisteraars haalden er een boodschap uit gerelateerd aan het voeren van oorlog. De bonden tussen verschillende landen zullen enkel verbeteren als we ophouden met vechten.

Hoewel deze boodschap misschien zwaar overkomt, is niet heel het lied zo getint. Er is zit zelfs een verwijzing in naar haar grootste hit “Lady Marmalade”, omdat je haar op de achtergrond de iconische zin “Voulez-vous coucher avec moi, ce soir?” hoort fluisteren. Heb jij goed opgelet en dit gehoord bij het luisteren van dit nummer?

 

How does the Grass Grow? - David Bowie

Tijd dat David Bowie nog eens komt opdagen in deze reeks! Met zijn nummer “How Does the Grass Grow?” stelt hij zichzelf vragen bij het concept van oorlogen. Waarom wordt soldaten geleerd te moorden zonder emotie? Hij legde dit concept uit aan zijn producer, en dit met slechts drie woorden: “Balkan, burial reverse”. Het werd snel duidelijk welke toon het nummer zou krijgen en werd hierdoor ook een van de eerst afgewerkte nummers voor zijn album “The Next Day” dat uitgebracht werd in juni 2013. Reeds 2 jaar voordien was het nummer al volledig geschreven, en opgenomen een jaar later in 2012.


Welk nummer doet jou op een mooie manier terugdenken aan die gruwelijke tijden? Wat is het perfecte nummer om iemand uit te leggen wat er toen gebeurd is? Laat het weten in een reactie! Vergeet ook zeker niet te liken als je dit artikel leuk en interessant vond.

Tot volgende week!

Sem.

03/01/2022, 19:47

Leuk Artikel

hfiefinhezrih

12/03/2021, 21:03

Leuk artikel!

.Laraa.

09/03/2021, 15:29

Respect voor alle mensen die voor ons land hebben gestreden. Jullie blijven voor altijd in ons hart door middel van deze top nummertjes!

@Kijara.

08/03/2021, 20:19

Hé wat een leuk maar tegelijk ook een pijnlijk artikel :c

Accalia

08/03/2021, 20:18

R.I.P. David Bowie

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (5)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid