Nu LIVE Badjas.
Luisteraars
Huidig nummer
Throwback Thursday #3
Elke week keer ik terug in de tijd van LeetMusic. Deze week keer ik terug naar de tijd met Sytec!

.Laraa.

Leet Weekblad

17/09/2020, 13:00

7

3

LeetMusic was jarig en mag dit jaar maar liefst vijf kaarsjes uitblazen. Dat gaan we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan, daarom duik ik elke week de geschiedenis van LeetMusic in. In de artikelreeks Throwback Thursday interview ik elke week één persoon die meewerkt(e) aan de leukste radio van LeetHotel.    

De (ex)LeetMusic-medewerker van deze week: Sytec.


Wist Je Datjes

De kans bestaat natuurlijk dat je hem niet kent. Misschien werkte hij hier al voor dat jij begon te luisteren naar LeetMusic? Dit is helemaal geen probleem, want ik zet hier enkele ‘Wist Je Datjes’ van hem op een rijtje. Zo kun je hem een beetje beter leren kennen.

Wist Je Dat Sytec stiekem wel eens een heel album van Lil Kleine geluisterd heeft en daar geen schaamte voor had?

Wist Je Dat hij al sinds dat het kon, het blauwe brilletje draagt als een soort kenmerk?

Wist Je Dat hij stiekem wel eens de neiging had om auditie te doen voor Got Talent?

Wist Je Dat hij regelmatig met Edwin Evers praat?

Wist Je Dat Sytec nog steeds een platenspeler heeft?

Wist Je Dat Sytec dol is op doperwtjes met worteltjes, maar rauwe wortels niet te eten vindt? 

Wist Je Dat hij wel eens vergeten is dat hij een radioprogramma moest maken voor de lokale omroep, live in die uitzending uit zijn bed werd uitgebeld en vervolgens slaapkop genoemd werd?


De vragen

Goedemiddag Sytec! Hoe gaat het met je?

Hoi! Het gaat eigenlijk wel goed, ik mag niet klagen!

Wist Je Dat Sytec nu 25 jaar is?

Wat leuk om dat te horen. Voor de mensen die je niet kennen: Hoe lang werk of heb je al gewerkt bij LeetMusic?

Ik heb in totaal 3,5 jaar bij LeetMusic gewerkt met wisselende functies, maar altijd in het team gebleven. In voor en tegenspoed. Tot de do.... Nee oké ik draaf weer te ver door....

Wist Je Dat hij een lange tijd DJ en een korte periode eventbeheerder geweest is?

Je hebt heel wat jaren bij LeetMusic gewerkt. Vond je het fijn om bij LeetMusic te werken?

Absoluut. Het leukste in je vak is dat je mag werken met mensen. Werken voor mensen, moet ik zeggen. Radioprogramma's maken doe je niet alleen, ook al denk je soms van wel. Het is niet zo. Radioprogramma’s maken doe je met de personen die je radioprogramma luisteren. Die daadwerkelijk onderweg of thuis denken: Hé, het radioprogramma van Sytec gaat beginnen en ik ga even mijn zender afstellen op LeetMusic. Dat gevoel creëert bij mij zo veel geluk. Ik heb in zeer slechte tijden mezelf prima kunnen opvrolijken door een radioprogramma te maken voor LeetMusic. De truc is dan om de luisteraar niet te laten merken dat jij niet lekker in je vel zit en wel een programma neerzet. Is me best vaak gelukt, al zeg ik het zelf. Dit geluksgevoel kwam overigens ook terug in de rol als eventbeheerder, maar mijn passie is nog altijd de radio.

Wist Je Dat hij van april 2016 tot januari 2020 actief was als medewerker bij LeetMusic?

Welk moment zal je je altijd blijven herinneren van LeetMusic?

Welk moment niet zal je bedoelen. Poeh, dat zijn er een paar zeg. De eerste keer 24-uurs. Die was wel effe gek. Ik geef je geen details, maar er zijn een paar sappige roddelverhalen uit gekomen. Wat ik me ook goed kan herinneren is mijn allereerste uur in 2016. Mijn eerste kerstballenactie (en de edities die volgden natuurlijk). En wat ik nooit zal vergeten is de luisteraar. Sommigen hadden het niet zo met me, dat snap ik. Ik kan niet iedereens vriend zijn. Met sommigen heb ik nog steeds contact. Hoe gek is dat? Is dat gek? Weet ik niet. Ik vind het gek dat men nog altijd eens een berichtje naar me stuurt alsof ik nog bij het team hoor. Ik kan dat begrijpen, ik heb er bijna vier jaar gezeten maar dan nog. Ik ben al weer een poosje weg dus al het nieuwe talent wacht op berichtjes, ik niet meer. Maar ik vind het toch wel leuk als men aan me denkt, af en toe. Oké, ik draaf weer door....

Heb je ooit gênante momenten meegemaakt? Zo ja, welke?

De stinkvoeten van Wessel in mijn gezicht. Maar dan letterlijk (dit is waargebeurd).

Luister je momenteel nog naar de radio?

Neen, sorry sorry sorry. Ik heb daar weinig tijd voor (want ik werk veel) of ik vergeet het.

Je bent nu al een tijdje weg bij de radio. Wat was de reden dat je LeetMusic verlaten hebt?

Leeftijd en drukte. Ik woon op mezelf, werk full-time en moet sociale contacten bijhouden. Geloof mij maar, dat kost meer inspanning dan je denkt. Kinderen, het volwassen leven wacht op je. Het is vaak een pretje, maar niet altijd.

Zou je ooit nog willen terugkeren naar LeetMusic? Mogen we een comeback verwachten?

Jawel. Om nog meer radioshows te maken. Dan moet het wel in mijn tijdschema passen en dan moet het beheer het ook zien zitten. Ik snap wel dat het radiobeheer niet meer zoekt naar een 25 jarige ouwe rot in 't retroradiovak. Ik ben soort van met pensioen, maar zeg nooit nooit.


Jullie vragen

Natuurlijk is LeetMusic ook niks zonder zijn lezers en luisteraars. Daarom geef ik jullie ook de kans om jullie vragen te stellen. Hier zijn jullie vragen voor Sytec.

Whitney: Wat is het leukste/grappigste wat je hebt meegemaakt op de radio?

Verhalen vertellen zonder je schuifje open te hebben denk ik.... Of keihard meezingen terwijl het schuifje nog open staat.... Oeps? Haha, ik ken geen schaamte.

Lotsie: Wie waren je meest trouwe luisteraars?

Ik weet er heel veel, maar ik ga ook heel veel mensen vergeten die er altijd waren. Dus om de pijn te verzachten noem ik niemand, maar weet ik wel wie. Sorry! Ik wil geen ruzie.

Greenlight.: Wat was je gekste moment bij leetmusic?

By Far de 24-uurs evenementen. Dat Glazen huis idee krijg je er bij mij niet meer uit. Wat daar gebeurd is.... Oei oei oei. En niet te vergeten de kerstballenactie, die eerste. Ik dacht: Het valt wel mee, simpel concept en zo druk zal het niet worden.... Man, wat zat ik fout.

Jesco.: Wat was jouw favoriete jingle?

Die vraag krijg ik vaker, maar ik heb geen favoriet!

Meike: Ben je ondertussen al getrouwd?

Goeie! Het antwoord is…. nee. Helaas.


Graag wil ik Sytec bedanken voor het interview, maar ook voor zijn bijdrage aan de leukste radio van LeetHotel. Ook wens ik hem nog veel succes in de toekomst. Ken jij Sytec nog? Wat vond jij van zijn aanwezigheid bij de radio? Laat het hieronder zeker weten. Tot volgende week bij een nieuw artikel!

Marit

08/12/2020, 19:33

Leuk artikel!

.Laraa.

24/09/2020, 21:42

Wat een toppertje. Nog veel succes in de toekomst, Sytec!

Maitheetje

20/09/2020, 09:18

Ahhh Sytec!

hfiefinhezrih

20/09/2020, 08:55

Mister Pepernoot. IK ONTHOUD DIT ALTIJD SORRY

Accalia

18/09/2020, 19:10

Interessante informatie 😉 We missen je als stem op de radio! 😓♥️

Femke

17/09/2020, 21:17

Een oude bekende leuk artikel!

Sytec

17/09/2020, 19:41

Hé dat ben ik!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (2)

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid