Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Throwback Thursday #1
Elke week keer ik terug in de tijd van LeetMusic. Deze week keer ik terug naar de tijd met Creative!

.Laraa.

Leet Weekblad

03/09/2020, 13:00

11

3

LeetMusic was jarig en mag dit jaar maar liefst vijf kaarsjes uitblazen. Dat gaan we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan, daarom duik ik elke week de geschiedenis van LeetMusic in. In de artikelreeks Throwback Thursday interview ik elke week één persoon die meewerkt(e) aan de leukste radio van LeetHotel.    

De (ex)LeetMusic-medewerker van deze week: Creative.


Wist Je Datjes

De kans bestaat natuurlijk dat je haar niet kent. Misschien werkte ze hier al voor dat jij begon te luisteren naar LeetMusic? Dit is helemaal geen probleem, want ik zet hier enkele ‘Wist Je Datjes’ van haar op een rijtje. Zo kun je haar een beetje beter leren kennen.

Wist Je Dat Creative vanaf de start bij de radio werkte? Ze was actief van 3 mei 2015 tot 6 oktober 2018. 

Wist Je Dat ze meerdere functies gehad heeft? Zo zat ze bij het nieuwsteam, was ze DJ en hielp ze zelf mee met de events.

Wist Je Dat ze de radio nog altijd een warm hart toedraagt?

Wist Je Dat ze nooit hadden verwacht dat de radio zo lang zou duren?

Wist Je Dat ze ooit een radioshow had? Dit was ''de hits van toen'' waarin ze allemaal nummers draaide waarmee we zijn opgegroeid.


De vragen

Goedemiddag Creative! Hoe gaat het nu met je?

Hallo hallo, leuk dat je het vraagt. Het gaat heel erg goed met mij op dit moment.

Wat leuk om dat te horen. Je hebt binnen LeetMusic, toen nog LeetFM, heel wat functies gehad. Welke functie vond je het leukste?

Oei, welke functie vond ik het leukste... dat is een hele lastige vraag! Ik heb binnen, destijds LeetFM, van heel veel functies kunnen proeven. Van nieuws, radio tot events. Ik kon zelfs meedenken over de website, waar ik trouwens ook ontzettend veel inspiratie van kreeg. Als Dewi er druk mee bezig was, dan kreeg ik veel inspiratie om ideeën te delen. Als ik toch één favoriete functie moet kiezen dan ga ik toch voor nieuwsredacteur. Ik kon daar naar mijn idee mijn creativiteit (ha, creative!) het beste in kwijt door onder andere de stripverhalen reeks ''De avonturen van Willie'' te maken en ''Keuzestrijd'' edities te posten met teamleden van LeetFM.

Wist Je Dat de radio toen nog LeetFM heette? LeetFM stopte op 17 november 2019. Sindsdien gaat de radio tot op het heden verder onder de naam LeetMusic.

Je bent nu al een tijdje weg van de internetradio. Vind je dat LeetMusic doorheen de jaren veranderd is?

LeetMusic is zeker door de jaren veranderd, ik heb zelfs elke keer de neiging om LeetFM te zeggen. Kijk alleen al naar de website edities er geweest zijn. Met name de allereerste websiteversie van maart 2015 was er echt een voor de geschiedenisboeken. Officiëel zijn de LeetFM jaren pas gaan tellen na augustus 2015. Dit omdat LeetFM een tijdje daarvoor gestopt is geweest besloten we destijds vanaf augustus een compleet nieuwe start te maken. Elke nieuwe websiteversie overtrof de andere weer. LeetMusic is veranderd in het opzicht dat er elke keer gekeken werd hoe iets verbeterd kon worden. Net als bij elke radio komen en gaan er mensen en vaak hielp een nieuwe frisse wind aan nieuwe medewerkers mee om dingen weer vanuit een ander perspectief te bekijken. En niet te vergeten, wat nooit veranderd is, dat is de toewijding van Devona en Dewi (en eerder ook Levi en Jos onder andere). Zij zijn altijd de stabiele factor geweest binnen LeetMusic.

Wist Je Dat LeetFM officieel van februari 2015 gestart is? Hier kwam al snel een einde aan en zo stopte LeetFM. Later bleek dat LeetHotel de radio terug wilde en zo is LeetFM weer begonnen op 17 augustus 2015.

Doorheen die drie jaren zijn er waarschijnlijk heel wat zaken gebeurd. Goede, maar ook slechte. Zijn er ook zaken die je nu anders aangepakt zou hebben?

Zijn er dingen die ik anders aangepakt zou hebben? Tuurlijk zijn er altijd dingen waarvan je denkt; hmm... dat zou ik anders aangepakt hebben. Daar kan ik een heel verhaal over houden, maar roepen vanaf de zijlijn is altijd makkelijker dan wanneer je echt op het veld staat. Als je op het veld staat (lees: in het team zit) dan moet je het met elkaar doen. En er vanuit gaande dat iedereen zijn of haar beste beentje voorzet, doe je wat op dat moment het beste lijkt. Als ik het op mezelf betrek vind ik het jammer dat het weekblad ''LeetTalk'' nooit echt van de grond is gekomen. We hadden daar destijds echt goede intenties voor om een succesvol weekblad te maken.

Je bent momenteel al een aantal jaren weg. Hoe kijk je terug op het avontuur?

Inmiddels ben ik al bijna twee jaar gestopt en ik krijg altijd een glimlach op mijn gezicht als ik denk aan mijn periode bij LeetFM. Het was echt een fantastische tijd voor mij, het heeft me zoveel gebracht. En gek genoeg, puzzelstukjes vallen vaak pas op z'n plaats als je weg bent. Als ik denk aan mijn periode dan denk ik aan alle toffe mensen die ik heb leren kennen, de twee 24uurs streams waar ik bij aanwezig mocht zijn, alle artikelen die ik mocht schrijven, alle draaiuren die ik heb gedraaid, alle badges en logo's die ik heb gepixeld en de events waar ik bij heb mogen helpen. Kortom, alles waar ik aan heb kunnen bijdragen is me heel veel waard geweest en kan daarom ook alleen maar terugkijken op een geweldige periode. Tuurlijk zijn er ook momenten waarop het minder was en minder ging, maar dat LeetMusic nu vijf jaar bestaat is allemaal te danken aan Dewi en Devona en deze mensen verdienen echt een diepe, diepe, diepe buiging!

Lees je het nieuws op LeetMusic nog? Zo ja, wat vind je ervan?

Ik bezoek de site nog wel eens om te kijken hoe het jullie allemaal vergaat. Zoals ik eerder al zei, ik draag het tot de dag van vandaag nog altijd een warm hart toe en er zitten fantastische mensen bij LeetMusic. Met name dat het nieuwsteam ''de Avonturen van Willie'' nieuw leven heeft gegeven vind ik echt tof om te zien. Keep up the good work!


Jullie vragen

Natuurlijk is LeetMusic ook niks zonder zijn lezers en luisteraars. Daarom geef ik jullie ook de kans om jullie vragen te stellen. Hier zijn jullie vragen voor Creative.

Greenlight.: Kon je het goed vinden met je collega's bij leetmusic?

Naar mijn idee kon ik met (bijna) iedereen wel goed overweg, maar daar kunnen mijn ex-collega's beter over oordelen misschien (knipoog).

Greenlight.: Wat vind je leuker pixelen of nieuws schrijven?

Pixelen blijf ik ontzettend leuk vinden, misschien wel het allerleukste. Het was echter zo dat er niet zo heel vaak pixelopdrachten kwamen, waardoor dit vrijwel altijd op een laag pitje stond. Nieuws schrijven is iets wat constant doorging en ook iets wat ik ontzettend leuk vind. Als ik een keuze moet maken gebaseerd op hoe het was bij LeetFM dan kies ik overduidelijk voor nieuws schrijven.

Greenlight.: Wat was het leukste moment toen op leetmusic?

Het leukste moment blijft toch de meetings die georganiseerd werden. In die drie jaar dat ik deel heb mogen uitmaken heb ik zoveel memorabele momenten mogen meemaken dat het bijna onmogelijk is om één favoriet te benoemen. Ik kan wel vertellen dat ik nooit zal vergeten hoe ik samen met Vixtor een heel groot event in elkaar gingen zetten, het Home Alone event van 2015. Toen pas besefte ik wat er allemaal bij zo'n organisatie kwam kijken. Uiteindelijk super blij met het eindresultaat, vandaar dat ik die badge nog steeds met trots draag.

Greenlight.: Wat vond je de leuke/negatieve kant aan nieuwsteam?

Het allerleukste was dat we binnen het team alle vrijheid hadden om eigen concepten te bedenken, denk aan maand- en/of weekbladen, wekelijks terugkerende items, interviews etc. Hierdoor werd de creativiteit echt getriggerd, in de positieve zin van het woord. Negatieve kant van het nieuwsteam is dat het nooit echt een gewilde functie is geweest in het algemeen. Mensen solliciteerden toch sneller voor DJ of eventmedewerker, hierdoor was het team altijd vrij klein gebleven en was het lastig om nieuwe teamleden aan te trekken voor het nieuws. Desondanks hebben we het altijd goed weten te redden met elkaar.

Attractive: Mis je LeetMusic?

Missen is een groot woord. Natuurlijk denk je wel eens terug aan die ''goede oude tijd'' en dan besef ik me weer hoe tof die tijd was bij destijds LeetFM. Ik ben niet over een nacht ijs gegaan toen stoppen ter sprake kwam en ik denk dat ik een juiste beslissing heb gemaakt. Echt missen doe ik het dus niet meer, maar natuurlijk kijk ik zo nu en dan eens hoe het met LeetMusic gaat.


Graag wil ik Creative bedanken voor het interview, maar ook voor haar bijdrage aan de leukste radio van LeetHotel. Ook wens ik haar nog veel succes in de toekomst. Ken jij Creative nog? Wat vond jij van haar aanwezigheid bij de radio? Laat het hieronder zeker weten. Tot volgende week bij een nieuw artikel!

virtualic

21/12/2021, 12:11

leuk artikel weer

Marit

08/12/2020, 19:31

Leuk artikel!

.Laraa.

17/09/2020, 13:26

Wat een toppertje, die Creative! Bedankt voor alles. :)

hfiefinhezrih

05/09/2020, 20:05

Nice nice! ;)

Sydney

03/09/2020, 22:04

Leuke reeks!!

Lotsie

03/09/2020, 20:23

Superleuk nog eens te horen van ex-medewerkers!

Meike

03/09/2020, 14:41

SO naar Dona

Jesco.

03/09/2020, 13:49

Wauwwww leuke reeks :D

Accalia

03/09/2020, 13:48

Wat een toffe reeks! 🤩🥳

Sassieee

03/09/2020, 13:33

Ik vind het nu al een leuke reeks :)) Ik ben benieuwd naar de rest :P <3

improvisatie

03/09/2020, 13:29

Amazing zoals altijd!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid