Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Nieuwsflash Zondag Week 20
Lees hier de meest ingrijpende en spannendste gebeurtenissen van de voorbije week!

.Laraa.

Muziek Wereld

17/05/2020, 11:00

13

3

En… hier ben ik weer! Vandaag sta ik weer klaar met een portie interessante muziekartikels. In de artikelreeks ‘Nieuwsflash Zondag’ ga ik met deze muziekartikels aan de slag in maar liefst vijf onderdelen. Deze onderdelen zijn Kort Nieuws, Na Eurovisiesongfestival, Nu Meer Dan Ooit… Muziek, Nieuws uit België en uit Nederland.

Benieuwd? Lees dan zeker verder!


Het eerste onderdeel is kort maar krachtig. In het onderdeel ‘Kort Nieuws’ breng ik enkele nieuwsflashes wat de muziekwereld bezig hield.

Maar… wat hield onze muziekwereld nu zoal bezig deze week?

  1. Ariana Grande en Lady Gaga brengen duet uit.
  2. De nieuwe single van Jelly Cleymans en Jonas Van Geel krijgt heel wat kritiek.
  3. De wereldtournee van Billie Eilish wordt verplaatst naar een andere datum.
  4. Na 46 jaar brengt Neil Young zijn plaat uit.
  5. De oude hit van Boyzone en Westlife wordt opnieuw uitgebracht.

Eurovisiesongfestival 2020 is geannuleerd. Toch hebben een hele week kunnen genieten van de alternatieve shows zoals ‘Europe Shine A Light’! Vandaag blik ik voor de laatste keer dit jaar terug op de Eurovisiesongfestival-week in het onderdeel ‘Na Eurovisiesongfestival’.

Het was een bizarre week. Normaal vond deze week de 65ste editie van het Eurovisiesongfestival gepland. Het moest een mooie editie worden die in Rotterdam werd gevierd. Echter gooide het coronavirus hier roet in het eten. Toch werden er alternatieve shows gemaakt.

Dinsdag en donderdag werd er op het YouTubekanaal van Eurovision Song Contest feest gevierd met ‘Eurovision Song Celebration 2020’. Hierin werden de videoclips gepresenteerd en mochten ook de fans hun beste moves bovenhalen.

Gisteren was er ‘Eurovision: Europe Shine A Light’ op televisie. Hierin werden ook de videoclips van de deelnemende landen getoond, werd er nog een woordje gezegd door de deelnemers zelf en waren er ook gastoptredens.

Helaas dit jaar geen echte Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Maar, volgend jaar keren we sterker dan ooit terug in… Rotterdam! Dit was het helaas voor dit jaar.

Wat vond jij van de alternatieve shows? Heb jij het Eurovisiesongfestival gemist?


‘Nu meer dan ooit… blijft de liefde overeind en muziek verbind ons met elkaar’, dat is de zin waar het in het nieuwe seizoen van Liefde Voor Muziek om draait. In het derde onderdeel ‘Nu Meer Dan Ooit… Muziek’ blik ik voor de laatste keer terug op de laatste aflevering van dit seizoen.

In dit programma coveren enkele bekende Vlamingen en Nederlanders liedjes van een andere artiest. De artiesten van dit seizoen zijn Karen Damen, Sean Dhondt, André Hazes, Regi, Gene Thomas, Peter Van Laet en The Starlings. Deze week stond Sean Dhondt centraal.

Voor degene die hem niet kennen zal ik hem even omschrijven. Sean Dhondt is …

Deze week waren dit de covers: It’s Alright (Karen Damen), The Ending (Gene Thomas), There Goes Another Heart (Peter Van Laet), They Don’t Know (Regi Penxten), My Love (André Hazes) en And We Keep Waiting (The Starlings).

De artiest die de week centraal staat mag de aflevering afsluiten met hun favoriete liedje. Sean Dhondt maakte een cover van het lied ‘When The Going Gets Tough’.

Wil je de aflevering herbekijken? Dat kan via VTM GO. Enkel de liedjes beluisteren? Dat kan op YouTube. Welk liedje was jouw favoriet? 


Het vierde onderdeel draait helemaal rond het beste muzieknieuws uit België. Wat hield de Belgen deze week zoal bezig binnen de muziekwereld?

Deze week stond helemaal in het teken van het afgelasten Eurovisiesongfestival. Zaterdag vond de show ‘Love Shine A Light’ plaats, met als hoogtepunt het lied ‘Love shine a light’ van Katerina and the waves. Alle landen, behalve België, zongen het lied om alle kijkers een hart onder de riem te sterken.

Allex Callier besliste eerder dat Hooverphonic niet zou meedoen, omdat hij het gewoon weg geen goed nummer vindt.  “Ik doe dit 25 jaar en heb nog nooit iets gedaan tegen mijn goesting. Ik heb mij ingeschreven omdat ik dan zelf de productie en act mocht bepalen”, reageerde Alex.

Hier kwam echter heel wat kritiek op. ‘Een schaamte voor België’ en ‘Hoe groot kan je ego zijn’ waren enkele reacties.

Wat vinden jullie van deze beslissing? Hebben jullie België gemist in het filmpje?


We zijn weer bijna aanbeland aan het einde van het artikel. Maar … niet getreurd! Vooraleer we gaan afsluiten is er nog het vijfde en laatste onderdeel. Hierin ga ik aan de slag met het beste muzieknieuws uit Nederland. Wat hield de Nederlanders deze week zoal bezig binnen de muziekwereld?

Natuurlijk stond ook in Nederland het afgelaste Eurovisiesongfestival centraal. Normaal gezien vond het songfestival dit jaar plaats in Rotterdam en zou Jeangy Macrooy deelnemen voor Nederland. Echter viel hier roet in het eten en daardoor zullen we volgend jaar pas kunnen genieten van zijn betoverende stem.

In de show van gisteren zong Jeangu een thuisversie van zijn nummer Grow. Deze versie is te beluisteren op het YouTube-kanaal van AVROTROS.

Heb jij gekeken naar de show? Wat vind jij van deze thuisversie?


Dat was het muzikale nieuws voor deze week. Welk nieuws vond jij het interessantst? Twee van de drie onderdelen liepen deze week op z’n einde. Daarom keer ik volgende week terug met een gloednieuw onderdeel en een totale make-over van de artikelreeks. Tot volgende week!

Sem.

24/06/2022, 20:14

Leipe shit ouwe!

Marit

08/12/2020, 19:13

Leuk artikel!

killer-kamal

21/07/2020, 17:11

TOP ALWEER :D

@nke

18/05/2020, 22:28

Top artikeltje weer!

hfiefinhezrih

17/05/2020, 21:04

JESSE RAWRR AHAHAHAHH cool artikel <3

lolerdelol7

17/05/2020, 21:01

Oeee Leuk Artikel!

jessemeijer

17/05/2020, 20:32

Leuk artikel! Rawr.

Sydney

17/05/2020, 20:02

Leuk artikel!!

Glaspaneel

17/05/2020, 16:19

Normaal gesproken niet zo'n fan van het hele songfestival. Maar goed, wel heel sneu voor iedereen die hard gewerkt heeft ervoor!

Bouncing

17/05/2020, 14:43

Weer wat bijgeleerd

malifecent

17/05/2020, 14:41

cool artikel

Disto

17/05/2020, 13:32

Top artikelll!

Accalia

17/05/2020, 11:34

Tof maar interessant nieuws! ;)

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid