Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Nieuwsflash Zondag Week 19
Lees hier de meest ingrijpende en spannendste gebeurtenissen van de voorbije week!

.Laraa.

Muziek Wereld

10/05/2020, 11:00

15

3

Het is vandaag 10 mei, de dag dat we onze moeders eens in de bloemetjes zetten. Voor alle moeders een zalige moederdag! Ook vandaag sta ik weer klaar met een portie interessante muziekartikels. In de artikelreeks ‘Nieuwsflash Zondag’ ga ik met deze muziekartikels aan de slag in maar liefst vijf onderdelen. Deze onderdelen zijn Kort Nieuws, Na Eurovisiesongfestival, Nu Meer Dan Ooit… Muziek, Nieuws uit België en uit Nederland.

Benieuwd? Lees dan zeker verder!


Het eerste onderdeel is kort maar krachtig. In het onderdeel ‘Kort Nieuws’ breng ik enkele nieuwsflashes wat de muziekwereld bezig hield.

Maar… wat hield onze muziekwereld nu zoal bezig deze week?

  1. IJsland wint het online Eurovisiesongfestival.
  2. Na acht jaar komt Bob Dylan met nieuwe muziek.
  3. Geen grote evenementen meer in Nederland voor het vaccin er is. Kunnen we Eurovisiesongfestival 2020 ook vergeten?
  4. Rapper Boef is voortaan een voorbeeld voor de jeugd.
  5. Tiësto lanceert nieuw album.

Eurovisiesongfestival 2020 is geannuleerd. Toch hebben de EBU en de Nederlandse leden een alternatief voor ons klaarstaan: Europe Shine A Light! Deze show komt in de plaats van de grote finale op zaterdag 16 mei om 21.00 uur. In deze show eren ze alle 41 nummers en een tal van verassingen met eerdere Eurovisie-hits. Dit natuurlijk vanuit de thuislocaties. In de aanloop naar deze show duik ik in het verleden van Eurovisie en bespreek hoe het nadien is verlopen met de artiesten uit onze landen. Leven ze nog? Hoe is hun leven verlopen na het Eurovisiesongfestival? Dat kom je hier te weten, in het onderdeel ‘Na Eurovisiesongfestival’.

Vandaag keren we terug naar het jaar 1990, de 55ste editie van het muziekfestival. Dat jaar deden er maar liefst 39 landen mee. Dat jaar werden er ook flink wat straffen uitgedeeld. Zo kreeg Azerbeidzjan een boete, omdat ze verhinderde dat kijkers op Armenië konden stemmen. Spanje kreeg ook een boete, omdat ze niet stemde in de halve finale waarin ze moesten stemmen. Die halve finale werd echter niet uitgezonden. Elk jaar gebeurd er wel wat mis. Dat was ook dit jaar het geval. De act van Spanje werd verstoord door een kijker die het podium opliep. België belandde in de finale op een 6de plaats met 143 punten. Nederland strandde in de halve finale op een 14de plaats met 29 punten. Duitsland won uiteindelijk het Eurovisiesongfestival 2010 met het lied Satellite van Lena Meyer-Landrut.

Tom Dice ging met het nummer ‘Me and my guitar’ voor België naar het Eurovisiesongfestival 2010. Tom Dice bracht een album uit na zijn deelname aan het muziekfestival. Hij bracht nog een single uit, stapte in de politiek. Beide werden geen succes. Vanaf 2019 vormt hij samen met Kato Callebaut ‘The Starlings’. Dit duo doet dit jaar mee aan Liefde voor Muziek.

Sieneke ging met het nummer ‘Ik ben verliefd, sha-la-lie’ voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival 2010. Sieneke deed later nog mee aan Sterren Dansen op het IJs. In 2015 was ze nog te zien op Shopping Queens VIPS. Ze bracht nog enkele singles uit na het muziekfestival.

Ken jij de zanger en zangeres nog? Wat vond jij van het Eurovisiesongfestival 2010? Welk jaar moet ik volgende week behandelen?


‘Nu meer dan ooit… blijft de liefde overeind en muziek verbind ons met elkaar’, dat is de zin waar het in het nieuwe seizoen van Liefde Voor Muziek om draait. In het derde onderdeel ‘Nu Meer Dan Ooit… Muziek’ ga ik elke week een korte beschrijving geven over de aflevering van die week.

In dit programma coveren enkele bekende Vlamingen en Nederlanders liedjes van een andere artiest. De artiesten van dit seizoen zijn Karen Damen, Sean Dhondt, André Hazes, Regi, Gene Thomas, Peter Van Laet en The Starlings. Deze week stonden The Starlings centraal.

Voor degene die dit duo niet kennen zal ik hun even omschrijven. The Starlings bestaan uit Tom Dice en Kato Callebaut. Als duo zitten de twee nog in kinderschoenen. Apart hebben ze net wat meer meegemaakt. Tom Dice werd tweede in X Factor en vertegenwoordigde België op het Eurovisiesongfestival 2010 met ‘Me and My Guitar’ en werd uiteindelijk zesde. Kato Callebaut werd bekend door haar deelname aan Idool 2011. Verder heeft ze nog wat albums uitgebracht.

Deze week waren dit de covers: Schuppenzot (Karen Damen), Mij En M’n Gitaar (Gene Thomas), Utopia (Peter Van Laet), Il nous faut (Regi Penxten), Voor Altijd (André Hazes) en Flamingo (Sean Dhondt).

De artiest die de week centraal staat mag de aflevering afsluiten met hun favoriete liedje. The Starlings maakten een cover van het lied ‘Dancing in the Dark’.

Wil je de aflevering herbekijken? Dat kan via VTM GO. Enkel de liedjes beluisteren? Dat kan op YouTube. Wil je de volgende afleveringen niet missen? Liefde Voor Muziek kun je elke maandag om 20.35 uur op VTM zien. Welk liedje was jouw favoriet? Laat het hieronder zeker weten!


Het vierde onderdeel draait helemaal rond het beste muzieknieuws uit België. Wat hield de Belgen deze week zoal bezig binnen de muziekwereld?

Heel wat evenementen worden geannuleerd vanwege het coronavirus. Ook de Elisabethwedstrijd gaat dit jaar niet door. Maar, Canvas en Klara komen met een alternatief op de proppen.

Ze presenteren een hele week de hoogtepunten uit de geschiedenis. Canvas komt het programma ‘Het mooiste van de wedstrijd’. Klara komt een themaweek met als hoogtepunt een top 30 van de beste concerten.

Ben jij fan van de Elisabethwedstrijd? Vind jij het jammer dat dit niet door zal gaan dit jaar?


We zijn weer bijna aanbeland aan het einde van het artikel. Maar … niet getreurd! Vooraleer we gaan afsluiten is er nog het vijfde en laatste onderdeel. Hierin ga ik aan de slag met het beste muzieknieuws uit Nederland. Wat hield de Nederlanders deze week zoal bezig binnen de muziekwereld?

Deze week was het Bevrijdingsdag in Nederland. Daarom gaf de Ambassadeur van de Vrijheid, Roxeanne Hazes, een optreden op het balkon van het Haarlemse provinciehuis.

Het plein vrijwel leeg tijdens haar miniconcert, al was er één fan die luid klappend van de muziek genoot. Roxeanne vond het aan de ene kant bijzonder raar om voor een leeg plein te staan, maar het had ook wel iets sereens.

Wat heb jij gedaan op Bevrijdingsdag? Wat vond jij van het miniconcert van Roxeanne Hazes?


Dat was het muzikale nieuws voor deze week. Welk nieuws vond jij het interessantst? Dan kan ik nu nog één ding zeggen: Tot volgende week!

Sem.

24/06/2022, 20:15

Wat een gaaf artikel :)

Marit

08/12/2020, 19:12

Leuk artikel!

killer-kamal

21/07/2020, 17:12

Leuk zeer goed

Whitney

21/06/2020, 15:34

Boef......

@nke

18/05/2020, 22:29

Interessante artikel is het zeker!

hfiefinhezrih

16/05/2020, 14:04

Interessant! :)

Danielle.

14/05/2020, 16:29

Super interessant!! <3

lolerdelol7

12/05/2020, 01:41

Zo interessant!

XavieraXO

11/05/2020, 19:14

leuk artikeltje :)

Sydney

10/05/2020, 23:01

Leuk artikel!!

Lara:

10/05/2020, 20:32

Leuk artikel!! :)

jessemeijer

10/05/2020, 19:22

Interessant hoor! :D

radicallysane

10/05/2020, 19:16

Informatief artikel! Leuk !! :)

Disto

10/05/2020, 19:03

Dankjewel voor de informatie ;)

Accalia

10/05/2020, 11:49

Tof artikel! :D

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid