Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Nieuwsflash Zondag Week 18
Lees hier de meest ingrijpende en spannendste gebeurtenissen van de voorbije week!

.Laraa.

Muziek Wereld

03/05/2020, 11:00

10

2

En… hier ben ik weer! Vandaag sta ik weer klaar met een portie interessante muziekartikels. In de artikelreeks ‘Nieuwsflash Zondag’ ga ik met deze muziekartikels aan de slag in maar liefst vijf onderdelen. Deze onderdelen zijn Kort Nieuws, Na Eurovisiesongfestival, Nu Meer Dan Ooit… Muziek, Nieuws uit België en uit Nederland.

Benieuwd? Lees dan zeker verder!


Het eerste onderdeel is kort maar krachtig. In het onderdeel ‘Kort Nieuws’ breng ik enkele nieuwsflashes wat de muziekwereld bezig hield.

Maar… wat hield onze muziekwereld nu zoal bezig deze week?

  1. De kans bestaat dat de Spice Girls ook naar onze landen komen!
  2. Daft Punk komt met nieuwe muziek aanzetten.
  3. Komt TMF binnenkort online terug?
  4. Justin en Ariana komen met een duet en fans figureren in de videoclip.
  5. ‘We Are The Champions’ van Queen krijgt een nieuwe versie.

Eurovisiesongfestival 2020 is geannuleerd. Toch hebben de EBU en de Nederlandse leden een alternatief voor ons klaarstaan: Europe Shine A Light! Deze show komt in de plaats van de grote finale op zaterdag 16 mei om 21.00 uur. In deze show eren ze alle 41 nummers en een tal van verassingen met eerdere Eurovisie-hits. Dit natuurlijk vanuit de thuislocaties. In de aanloop naar deze show duik ik in het verleden van Eurovisie en bespreek hoe het nadien is verlopen met de artiesten uit onze landen. Leven ze nog? Hoe is hun leven verlopen na het Eurovisiesongfestival? Dat kom je hier te weten, in het onderdeel ‘Na Eurovisiesongfestival’.

Vandaag keren we terug naar het jaar 1990. Dat jaar deden er maar liefst 22 landen mee. Dat jaar was er enige opschudding wanneer de Italiaanse jury zich voorstelde als de Spaanse jury. België belandde op een 12de plaats met slechts 46 punten. Nederland strandde op een 15de plaats met 25 punten. Italië won uiteindelijk het Eurovisiesongfestival 1990 met het lied Insieme: 1992 van Toto Cotugno.

Philippe Lafontaine ging met het nummer ‘Macédomienne’ voor België naar het Eurovisiesongfestival 1990. Philippe Lafontaine is een Belgische zanger, geboren op 24 mei 1955. Hij brengt vooral pop-muziek. In 2003 bracht hij zijn laatste album uit. Deze heette ‘De l’autre rive’. Meer weten we helaas niet meer over de zanger.

Maywood ging met het nummer ‘Ik wil alles met je delen’ voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival 1990. Maywood was een Nederlands popduo dat popmuziek bracht. Deze bestond uit de zusjes Alice May en Caren Wood. Na hun deelname aan het Eurovisiesongfestival brachten ze nog enkele geflopte singles uit. Even later kwam het tot een breuk en gingen ze solo verder. In 2004 leek het erop dat de zusjes weer samen kwam, maar dit was niet waar. Alice ging met Rose Louwers verder onder de naam Maywood. Dit duurde niet lang en werd al snel afgeblazen. In 2010 kwam ze weer met een andere partner, Inge Peters. Caren woont momenteel aan zee met haar partner en staat momenteel op de planken.

Ken jij de zanger en zangeressen nog? Wat vond jij van het Eurovisiesongfestival 1990? Welk jaar moet ik volgende week behandelen?


‘Nu meer dan ooit… blijft de liefde overeind en muziek verbind ons met elkaar’, dat is de zin waar het in het nieuwe seizoen van Liefde Voor Muziek om draait. In het derde onderdeel ‘Nu Meer Dan Ooit… Muziek’ ga ik elke week een korte beschrijving geven over de aflevering van die week.

In dit programma coveren enkele bekende Vlamingen en Nederlanders liedjes van een andere artiest. De artiesten van dit seizoen zijn Karen Damen, Sean Dhondt, André Hazes, Regi, Gene Thomas, Peter Van Laet en The Starlings. Deze week stond André Hazes centraal.

Voor degene die hem niet kennen zal ik hem even omschrijven. André Hazes, ook wel André Hazes jr. genoemd, is een Nederlandse zanger en presentator. Zijn naam verraadt het al. Hij is de jongste zoon van André Hazes.

Deze week waren dit de covers: Het is beter zo (Karen Damen), Zij gelooft in mij (Gene Thomas), Zeg het vandaag (Peter Van Laet), Ik haal alles uit het leven (Regi Penxten), Live My Life (The Starlings) en Leef (Sean Dhondt).

De artiest die de week centraal staat mag de aflevering afsluiten met hun favoriete liedje. André Hazes maakte een cover van het lied ‘Als je alles weet’.

Wil je de aflevering herbekijken? Dat kan via VTM GO. Enkel de liedjes beluisteren? Dat kan op YouTube. Wil je de volgende afleveringen niet missen? Liefde Voor Muziek kun je elke maandag om 20.35 uur op VTM zien. Welk liedje was jouw favoriet? Laat het hieronder zeker weten!


Het vierde onderdeel draait helemaal rond het beste muzieknieuws uit België. Wat hield de Belgen deze week zoal bezig binnen de muziekwereld?

Deze week kwam er eindelijk duidelijkheid over de Belgische preselectie van het Eurovisiesongfestival 2014. Daar deed namelijk de mysterieuze groep Day One mee. Deze groep haalde het helaas niet echt mocht uiteindelijk België niet vertegenwoordigen.

Tot deze week was het gissen welke gezichten er onder de maskers zaten, tot nu. Kate Ryan, die België ook vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival 2006, plaatste deze week een berichtje op haar Instagram waarin ze toegeeft dat zij de zangeres was van de groep.

Heb je de groep nog niet aan het werk gezien? Dan kun je hier hun lied zien voor de preselectie: https://www.youtube.com/watch?v=_HGzfVl5q8w.

Had jij dit verwacht? Wat vond jij van de groep? Hadden zij België moeten vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2014?


We zijn weer bijna aanbeland aan het einde van het artikel. Maar … niet getreurd! Vooraleer we gaan afsluiten is er nog het vijfde en laatste onderdeel. Hierin ga ik aan de slag met het beste muzieknieuws uit Nederland. Wat hield de Nederlanders deze week zoal bezig binnen de muziekwereld?

Tijdens deze coronatijden krijgen ook heel wat muzikanten te maken met een groot verlies. Heel wat concerten worden afgelast en daar ondervinden ze heel wat last van. Om deze reden heeft muziekorganisatie Buma/Stemra een noodfond opgestart om muzikanten en componisten te steunen.

Momenteel heeft de muziekorganisatie al 3.750.000 euro voor het Noodfonds Muziek.

Wat vind jij van dit noodfonds? Mis jij de concerten ook?


Dat was het muzikale nieuws voor deze week. Welk nieuws vond jij het interessantst? Dan kan ik nu nog één ding zeggen: Tot volgende week!

Sem.

24/06/2022, 20:15

Echt super tof gemaakt.

Marit

08/12/2020, 19:11

Leuk artikel!

killer-kamal

21/07/2020, 17:15

LEUK ARTIKEL! :D

Sydney

07/05/2020, 22:12

Leuk artikel!!

radicallysane

07/05/2020, 11:07

Leuk artikel met leuke weetjes :)

Disto

04/05/2020, 14:09

Lekker beziggggg

hfiefinhezrih

03/05/2020, 21:23

Leuk weer!

jessemeijer

03/05/2020, 20:00

Leuk hoor! :)

lolerdelol7

03/05/2020, 14:53

Super interessant Artikeltje!

ertopia=xd

03/05/2020, 13:43

nieuwe versie van "we are the champs"? kijk ik al naar uit!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid