Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Nieuwsflash Zondag Week 17
Lees hier de meest ingrijpende en spannendste gebeurtenissen van de voorbije week!

.Laraa.

Muziek Wereld

26/04/2020, 11:00

13

2

En… hier ben ik weer! Vandaag sta ik weer klaar met een portie interessante muziekartikels. In de artikelreeks ‘Nieuwsflash Zondag’ ga ik met deze muziekartikels aan de slag in maar liefst vijf onderdelen. Deze onderdelen zijn Kort Nieuws, Na Eurovisiesongfestival, Nu Meer Dan Ooit… Muziek, Nieuws uit België en uit Nederland.

Benieuwd? Lees dan zeker verder!


Het eerste onderdeel is kort maar krachtig. In het onderdeel ‘Kort Nieuws’ breng ik enkele nieuwsflashes wat de muziekwereld bezig hield.

Maar… wat hield onze muziekwereld nu zoal bezig deze week?

  1. Milow bracht onverwacht een nieuw livealbum uit.
  2. Dinand Woesthoff maakt na zes jaar een comeback: hij komt met nieuwe muziek.
  3. De Amerikaanse afscheidstournee van Elton John wordt verplaatst naar 2021.
  4. Taylor Swift brengt een nieuw livealbum uit, zonder dat ze er iets van wist.
  5. Ook de Rolling Stones maken een comeback. Ze brengen een nieuwe single uit sinds 2016.

Eurovisiesongfestival 2020 is geannuleerd. Toch hebben de EBU en de Nederlandse leden een alternatief voor ons klaarstaan: Europe Shine A Light! Deze show komt in de plaats van de grote finale op zaterdag 16 mei om 21.00 uur. In deze show eren ze alle 41 nummers en een tal van verassingen met eerdere Eurovisie-hits. Dit natuurlijk vanuit de thuislocaties. In de aanloop naar deze show duik ik in het verleden van Eurovisie en bespreek hoe het nadien is verlopen met de artiesten uit onze landen. Leven ze nog? Hoe is hun leven verlopen na het Eurovisiesongfestival? Dat kom je hier te weten, in het onderdeel ‘Na Eurovisiesongfestival’.

Vandaag keren we terug naar het jaar 2007. Dat jaar deden er maar liefst 42 landen mee. Dat jaar debuteerde Georgië, Montenegro, Sevië en Tsjechië. Hongarije en Oostenrijk keerde terug en Monaco trok zich terug. België belandde in de eerste halve finale op een 26ste plaats met slechts 14 punten. Nederland strandde in diezelfde eerste halve finale op een 21ste plaats met 38 punten. Servië won uiteindelijk het Eurovisiesongfestival 2007 met het lied Moltiva van Marija Šerifović.

The KMG’s ging met het nummer ‘Love power’ voor België naar het Eurovisiesongfestival 2007. The KMG’s is een Belgische funkband die bestaat uit 8 leden. Ze waren actief van 2003 tot 2012. Een primeur voor de groep was dat ze het eerste waren die voor Wallonië mochten deelnemen met een Engelstalig nummer voor het Eurovisiesongfestival.

Edsilia Rombley ging met het nummer ‘On top of the world’ voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival 2007. Ze is tot op het heden nog actief in de muziekwereld. Ze is lid van Ladies of Soul. Na haar deelname in 2007 heeft ze zich beziggehouden met verschillende projecten. Zo heeft ze gepresenteerd, op de Nederlandse theaters gestaan en vooral veel gezongen. Ook heeft ze een eigen kinderboek uitgebracht. In de Zuiderburen België kennen we haar vooral omdat ze dit jaar naast Chantal Janzen en Jan Smit het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam ging presenteren.

Ken jij de Belgische funkband en Nederlandse zangeres nog? Wat vond jij van het Eurovisiesongfestival 2007? Welk jaar moet ik volgende week behandelen?


‘Nu meer dan ooit… blijft de liefde overeind en muziek verbind ons met elkaar’, dat is de zin waar het in het nieuwe seizoen van Liefde Voor Muziek om draait. In het derde onderdeel ‘Nu Meer Dan Ooit… Muziek’ ga ik elke week een korte beschrijving geven over de aflevering van die week.

In dit programma coveren enkele bekende Vlamingen en Nederlanders liedjes van een andere artiest. De artiesten van dit seizoen zijn Karen Damen, Sean Dhondt, André Hazes, Regi, Gene Thomas, Peter Van Laet en The Starlings. Deze week stond Regi Penxten centraal.

Voor degene die hem niet kennen zal ik hem even omschrijven. Regi Penxten is een Belgische DJ en producer. Zo was hij producer van enkele bekende Belgische dancegroepen: Mick Inc. En Sylver. In 2016 werd hij zaakvoerder van de muziekuitgeverij Tous Ensemble Publishing.

Deze week waren dit de covers: Waar ben je nu (Karen Damen), Ongrijpbaar (Gene Thomas), Waarom (Peter Van Laet), Ordinary (Sean Dhondt), Als de liefde komt (André Hazes) en Honey (The Starlings).

De artiest die de week centraal staat mag de aflevering afsluiten met hun favoriete liedje. Regi Penxten maakte een cover van het lied ‘No diggity’.

Wil je de aflevering herbekijken? Dat kan via VTM GO. Enkel de liedjes beluisteren? Dat kan op YouTube. Wil je de volgende afleveringen niet missen? Liefde Voor Muziek kun je elke maandag om 20.35 uur op VTM zien. Welk liedje was jouw favoriet? Laat het hieronder zeker weten!


Het vierde onderdeel draait helemaal rond het beste muzieknieuws uit België. Wat hield de Belgen deze week zoal bezig binnen de muziekwereld?

Het coronavirus heerst over heel de wereld en dat houdt ook onze landen bezig. De grens tussen Nederland en België is al een tijdje gesloten en natuurlijk kan een rap daarover niet wegblijven.

De rap noemt ‘Komen België Niet In’ en wordt gezongen door drie muzikanten uit Utrecht. In de rap zingen ze hoe hard ze het goedkoop tanken, pralines, Kuifje, bier en Goedele Liekens missen.

De rap nog niet gehoord? Die kun je hier bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=ah3-tOEqbqY

Wat vind jij van de rap?


We zijn weer bijna aanbeland aan het einde van het artikel. Maar … niet getreurd! Vooraleer we gaan afsluiten is er nog het vijfde en laatste onderdeel. Hierin ga ik aan de slag met het beste muzieknieuws uit Nederland. Wat hield de Nederlanders deze week zoal bezig binnen de muziekwereld?

Morgen in het Koningsdag en dat wordt gevierd met ‘Koningsdagfestival’ op Qmusic. De line-up bestaat onder andere uit Ilse DeLange, André Hazes, Racoon en Martin Garrix. Het festival noemt ‘Samen Oranje’.

Daarnaast organiseert de radiozender ook een muzikale vrijmarkt voor jonge talenten.

Hebben jullie zin in Koningsdag? Gaan jullie naar het festival?


Dat was het muzikale nieuws voor deze week. Welk nieuws vond jij het interessantst? Dan kan ik nu nog één ding zeggen: Tot volgende week!

Sem.

24/06/2022, 20:16

Wat een leuk artikel!

Marit

08/12/2020, 19:10

Leuk artikel!

killer-kamal

21/07/2020, 17:21

Mooi artikel

Tyeisha

28/05/2020, 18:53

mooi artikel! <3

Anouk132

01/05/2020, 18:08

Haha mooie artikel Laraa

hfiefinhezrih

30/04/2020, 15:45

Leuk artikelll!

ria

30/04/2020, 15:05

leuk artikel! <3

lolerdelol7

30/04/2020, 08:55

Tof! Mooi Artikel!

Soapi

29/04/2020, 10:15

muntjessss

Accalia

28/04/2020, 22:42

Wanneer België en Nederland in één artikel worden genoemd... Hoe tof! :D

Sydney

28/04/2020, 19:58

Leuk artikel :)

ertopia=xd

28/04/2020, 17:53

wat een leegte hier

Disto

26/04/2020, 13:08

Morgen Woningsdag ipv Koningsdag! Volgend jaar hopelijk wel een echte :]

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid