Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Nieuwsflash Zondag Week 16
Lees hier de meest ingrijpende en spannendste gebeurtenissen van de voorbije week!

.Laraa.

Muziek Wereld

19/04/2020, 11:00

8

1

En… hier ben ik weer! Vandaag sta ik weer klaar met een portie interessante muziekartikels. In de artikelreeks ‘Nieuwsflash Zondag’ ga ik met deze muziekartikels aan de slag in maar liefst vijf onderdelen. Deze onderdelen zijn Kort Nieuws, Na Eurovisiesongfestival, Nu Meer Dan Ooit… Muziek, Nieuws uit België en uit Nederland.

Benieuwd? Lees dan zeker verder!


Het eerste onderdeel is kort maar krachtig. In het onderdeel ‘Kort Nieuws’ breng ik enkele nieuwsflashes wat de muziekwereld bezig hield.

Maar… wat hield onze muziekwereld nu zoal bezig deze week?

  1. Minder goed nieuws voor de fans van Taylor Swift: Dit jaar geeft ze geen concerten meer.
  2. De 74-jarige zanger Christophe gestorven aan de gevolgen het coronavirus.
  3. The Starlings geven een concert in de Lotto Arena in 2021.
  4. Clouseau gaat samen met Kommil Foo een coronalied maken.
  5. De Belgische overheid heeft beslist dat er dit jaar geen festivals mogen doorgaan.

Eurovisiesongfestival 2020 is geannuleerd. Toch hebben de EBU en de Nederlandse leden een alternatief voor ons klaarstaan: Europe Shine A Light! Deze show komt in de plaats van de grote finale op zaterdag 16 mei om 21.00 uur. In deze show eren ze alle 41 nummers en een tal van verassingen met eerdere Eurovisie-hits. Dit natuurlijk vanuit de thuislocaties. In de aanloop naar deze show duik ik in het verleden van Eurovisie en bespreek hoe het nadien is verlopen met de artiesten uit onze landen. Leven ze nog? Hoe is hun leven verlopen na het Eurovisiesongfestival? Dat kom je hier te weten, in het onderdeel ‘Na Eurovisiesongfestival’.

Vandaag keren we terug naar het jaar 2009. Dat jaar deden er maar liefst 42 landen mee. Dat jaar keerde Slowakije terug en keerde Georgië en San Marino niet meer terug. België belandde in de eerste halve finale op een 17de plaats met slechts één punt. Nederland belandde ook op een 17de plaats met 11 punten. Noorwegen won uiteindelijk met Fairytale van Alexander Rybak.

Copycat ging met het nummer ‘Copycat’ voor België naar het Eurovisiesongfestival 2009. Copycat maakt vooral rock-‘n-roll en rockabillyformaties. Momenteel zit hij in de groep Runnin’Wild. Hij kreeg ook de kans om een duet te zingen met Charles Aznavour, een beroemde Franse zanger.

De Toppers gingen met hun nummer ‘Shine’ voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival 2009. Vlak na het muziekfestival mochten ze hun vijfjarig bestaan vieren. Door de jaren heen is de groep een beetje veranderd. Zo wouden ze meer pop-, dance- en rockmuziek gaan brengen. Het is een groep dat veel succesvolle concerten heeft gegeven. Momenteel bestaat de groep uit Réné Froger, Gerard Joling, Jeroen v/d Boom en Jan Smit. Tot en met 2012 maakte ook Gordon deel uit van de groep.

Ken jij de Belgische zanger en de Nederlandse groep nog? Wat vond jij van het Eurovisiesongfestival 2009? Welk jaar moet ik volgende week behandelen?


‘Nu meer dan ooit… blijft de liefde overeind en muziek verbind ons met elkaar’, dat is de zin waar het in het nieuwe seizoen van Liefde Voor Muziek om draait. In het derde onderdeel ‘Nu Meer Dan Ooit… Muziek’ ga ik elke week een korte beschrijving geven over de aflevering van die week.

In dit programma coveren enkele bekende Vlamingen en Nederlanders liedjes van een andere artiest. De artiesten van dit seizoen zijn Karen Damen, Sean Dhondt, André Hazes, Regi, Gene Thomas, Peter Van Laet en The Starlings. Deze week stond zanger Peter Van Laet centraal.

Voor degene die hem niet kennen zal ik hem even omschrijven. Peter Van Laet is beter bekend als de hoofdzanger van Mama’s Jasje. Hij brak door het met liedje ‘Zo ver weg’. Enkele hits zijn ‘Als de dag van toen’ en ‘Er is iets’.

Deze week waren dit de covers: Ik mis je zo (Karen Damen), Teken van leven (Gene Thomas), Als de dag van toen (Sean Dhondt), Doe het licht maar uit (André Hazes), Zo ver weg (Regi) en Het is over (The Starlings).

De artiest die de week centraal staat mag de aflevering afsluiten met hun favoriete liedje. Peter Van Laet maakte een cover van het lied Nathalie.  

Wil je de aflevering herbekijken? Dat kan via VTM GO. Enkel de liedjes beluisteren? Dat kan op YouTube. Wil je de volgende afleveringen niet missen? Liefde Voor Muziek kun je elke maandag om 20.35 uur op VTM zien. Welk liedje was jouw favoriet? Laat het hieronder zeker weten!


Het vierde onderdeel draait helemaal rond het beste muzieknieuws uit België. Wat hield de Belgen deze week zoal bezig binnen de muziekwereld?

Ook deze week is er heel wat gebeurd in België. Het grootste nieuws is er één van André Hazes. In het Vlaamse muziekprogramma ‘Liefde Voor Muziek’ coverde hij het lied ‘Doe het licht maar uit’ van Mama’s Jasje. Deze cover werd al snel een grote hit. Het werd zelfs zo populair dat André het lied ook uitbrengt in Nederland.

Volgens André zelf was het een liedje wat precies voor hem werd geschreven. “Dit ben ik gewoon helemaal’, zei André. Het liedje raakte hem zo hard, omdat André Hazes senior een drankprobleem had. Deze emotie was voelbaar in het lied en daarom is het lied zo snel uitgegroeid tot een hit.

Het was aflevering waar de woorden flink binnenkwamen en waar de tranen rijkelijk vloeiden.

Wat vind jij van de cover?


We zijn weer bijna aanbeland aan het einde van het artikel. Maar … niet getreurd! Vooraleer we gaan afsluiten is er nog het vijfde en laatste onderdeel. Hierin ga ik aan de slag met het beste muzieknieuws uit Nederland. Wat hield de Nederlanders deze week zoal bezig binnen de muziekwereld?

Koningsdag komt er aan en dat viert Qmusic met het grote festival ‘Qmusic presenteert: Samen Oranje’. Hiervoor pakken ze uit met enkele grote namen zoals Maan, Davina Michelle, Nielson en zoveel meer.

Naast deze optredens is er ook een speciale muzikale vrijmarkt voor kleine luisteraars (tot en met 12 jaar). Hier kunnen ze hun talent laten horen en zelfs een zakcentje verdienen. 

De presentatie op de radio is in handen van Mattie Valk, Marieke Elsinga, Menno Barreveld, Wim van Helden, Domien Verschuuren, Kai Merckx en Joost Swinkels.

Hebben jullie zin in Koningsdag? Gaan jullie naar het festival?


Dat was het muzikale nieuws voor deze week. Welk nieuws vond jij het interessantst? Dan kan ik nu nog één ding zeggen: Tot volgende week!

Sem.

24/06/2022, 20:16

Niet te geloven!!! ;O

Marit

08/12/2020, 19:09

Leuk artikel!

Whitney

18/06/2020, 20:19

Oeh , love it

ZipMonkey

06/05/2020, 23:59

Leuk leuk hoor :)

hfiefinhezrih

30/04/2020, 15:50

Leuk Leuk!

jessemeijer

19/04/2020, 20:09

Leuk hoor!

Disto

19/04/2020, 19:29

Tof artikel!

Calgan

19/04/2020, 14:05

Jammer dat er geen festivals etc meer zullen plaatsvinden... Maarja, gezondheid gaat altijd voor en het is wat het is.. Stay safe allemaal! Leuk artikeltje :-)

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid