Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Nieuwsflash Zondag Week 15
Lees hier de meest ingrijpende en spannendste gebeurtenissen van de voorbije week!

.Laraa.

Muziek Wereld

12/04/2020, 11:00

14

2

Het zonnetje weerkaatst op de eitjes, verpreid in de tuin. Ja, het is weer Pasen! Daarom sta ik vandaag weer klaar met een portie interessante muziekartikels, in maar liefst vijf onderdelen en ook hier is de Paashaas overgevlogen! Over het hele artikel zijn paaseitjes gevallen. Kan jij de paaseitjes vinden? De onderdelen van vandaag zijn Kort Nieuws, Na Eurovisiesongfestival, Nu Meer Dan Ooit… Muziek, Nieuws uit België en uit Nederland.

Benieuwd? Lees en zoek dan zeker verder!


Het eerste onderdeel is kort maar krachtig. In het onderdeel ‘Kort Nieuws’ breng ik enkele nieuwsflashes wat de muziekwereld bezig hield.

Maar… wat hield onze muziekwereld nu zoal bezig deze week?

  1. Het coronavirus raakt ook de muziekwereld: John Prine is overleden op 73-jarige leeftijd.
  2. De Ziggo Dome-shows van Armin van Buuren worden verplaatst naar mei 2021.
  3. Er komt waarschijnlijk een reünie van One Direction.
  4. Meidengroep K3 brengt het nummer ‘Bubbel’ uit.
  5. Het muziekfestival Rock Werchter verliest headliner Pearl Jam. De kans is klein dat het festival nog doorgaat.

Eurovisiesongfestival 2020 is geannuleerd. Toch hebben de EBU en de Nederlandse leden een alternatief voor ons klaarstaan: Europe Shine A Light! Deze show komt in de plaats van de grote finale op zaterdag 16 mei om 21.00 uur. In deze show eren ze alle 41 nummers en een tal van verassingen met eerdere Eurovisie-hits. Dit natuurlijk vanuit de thuislocaties. In de aanloop naar deze show duik ik in het verleden van Eurovisie en bespreek hoe het nadien is verlopen met de artiesten uit onze landen. Leven ze nog? Hoe is hun leven verlopen na het Eurovisiesongfestival? Dat kom je hier te weten, in het onderdeel ‘Na Eurovisiesongfestival’.

Vandaag keren we terug naar het jaar 1969. Dat jaar deden er maar liefst 16 landen mee. Het Eurovisiesongfestival van 1969 staat in de geschiedenisboeken beschreven als een speciaal jaar. In 1969 waren er maar liefst vier winnaars. Frankrijk, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk gingen met de prijs lopen. België strandde op een 7de plaats, samen met Ierland.

Voor Nederland deed Lenny Kuhr mee met het lied De troubadour. Na haar deelname aan het Eurovisiesongfestival kreeg ze een internationaal platencontract bij Phonogram in Frankrijk. Jaren later tekende ze een contract bij platenmaatschappij CNR. Samen met Les Poppys scoorde ze een grote hit in Nederland en Vlaanderen met het lied Visite. Ze schreef ook nummer voor andere acts, zoals Kinderen voor Kinderen, Jan Simon Minkema en Willeke Alberti. Later sloeg ze een andere weg in met het lied Quo vadis. Dit ging over spiritualiteit. Niet veel later kreeg ze te maken met stemverlies. Het zag er lang niet goed uit, maar uiteindelijk keerde haar stem (minder krachtig) terug. Ze ging weer zingen. Tot op het heden is ze nog altijd aan het zingen.

Voor België deed Louis Neefs mee met het nummer Jennifer Jennings. Louis Neefs deed twee keer mee met het Eurovisiesongfestival en haalde telkens een zevende plaats. Na zijn deelname deed hij nog mee met een aantal andere liedjesfestival in Spanje, Zuid-Amerika en Joegoslavië. Ook is hij een tijdje presentator geweest. In 1980 kwam hij op 43-jarige leeftijd om in een dodelijk ongeval. Momenteel staat hij in Vlaanderen nog altijd bekend als een voorvechter van het Vlaamse lied en de Vlaamse kleinkunst. Hij was een van de bekendste Vlaamse zangers. Zijn bekendste liedjes zijn (Oh oh) Ik heb zorgen, Aan het strand van Oostende, Jennifer Jennings, Laat ons een bloem, Annelies uit Sas van Gent, ….

Ken jij de Belgische zanger en Nederlandse zangeres nog? Wat vond jij van het Eurovisiesongfestival 1969? Welk jaar moet ik volgende week behandelen?


‘Nu meer dan ooit… blijft de liefde overeind en muziek verbind ons met elkaar’, dat is de zin waar het in het nieuwe seizoen van Liefde Voor Muziek om draait. In het derde onderdeel ‘Nu Meer Dan Ooit… Muziek’ ga ik elke week een korte beschrijving geven over de aflevering van die week.

In dit programma coveren enkele bekende Vlamingen en Nederlanders liedjes van een andere artiest. De artiesten van dit seizoen zijn Karen Damen, Sean Dhondt, André Hazes, Regi, Gene Thomas, Peter Van Laet en The Starlings. Deze week stond zanger Gene Thomas centraal.

Voor degene die hem niet kennen zal ik hem even omschrijven. Gene Thomas begon zijn carrière bij de groep ‘Ship of Dream’s. Een paar jaren later starte hij met Gina Blondeel de groep X-Session op. Deze groep scoorde een aantal hits. Ook deze groep bleef niet bestaan en hij besloot een solocarrière uit te bouwen. Zijn grootste hit uit deze periode is ‘Voor haar’. Deze had hij geschreven voor zijn vrouw Kristel Verbeke. Haar kennen jullie ongetwijfeld wel. Ze was jarenlang de zwartharige van K3. Daar stopte het nog niet bij. Zo keerde hij samen met Gina terug met X-Session en was hij ook te zien als acteur en presentator.

Deze week waren dit de covers: Hou De Dief (Karen Damen), All Day All Night (Sean Dhondt), Ik wil jou (André Hazes), Kom wat dichterbij (Regi), Aan en uit (Peter Van Laet) en For you (The Starlings).

De artiest die de week centraal staat mag de aflevering afsluiten met hun favoriete liedje. Gene Thomas maakte een cover van het lied Living On A Prayer.  

Wil je de aflevering herbekijken? Dat kan via VTM GO. Enkel de liedjes beluisteren? Dat kan op YouTube. Wil je de volgende afleveringen niet missen? Liefde Voor Muziek kun je elke maandag om 20.35 uur op VTM zien. Welk liedje was jouw favoriet? Laat het hieronder zeker weten!


Het vierde onderdeel draait helemaal rond het beste muzieknieuws uit België. Wat hield de Belgen deze week zoal bezig binnen de muziekwereld?

Heel wat zangers en zangeressen zingen liedjes over het coronavirus. Ook Niels Destadsbader schrijft een liedje over het gemis van onze geliefden in deze tijden. Het liedje noemt ‘Nooit Alleen’. Bij een lied hoort natuurlijk ook een videoclip. Hiervoor heeft hij jullie hulp nodig. Laat via een originele video weten dat je aan hem of haar denkt. De leukste beelden zal hij gebruiken in zijn clip.

Het lied is vrijdag 10 april uitgekomen en de videoclip wordt later uitgebracht.

Wat vind jij van het lied ‘Nooit alleen’? Vind jij dit een leuk idee? Ben jij van plan om een video door te sturen?


We zijn weer bijna aanbeland aan het einde van het artikel. Maar … niet getreurd! Vooraleer we gaan afsluiten is er nog het vijfde en laatste onderdeel. Hierin ga ik aan de slag met het beste muzieknieuws uit Nederland. Wat hield de Nederlanders deze week zoal bezig binnen de muziekwereld?

De kans is klein dat we dit jaar nog naar een festival zullen mogen gaan. Daarom komt dancefestival DGTL met een livestream waarin 28 dj’s, die normaal gezien op de NDSM-werf hadden gestaan, optreden. Dat betekent concreet dat je het festival dit jaar kan beleven vanuit je huiskamer. Het is misschien minder plezierig, maar we gaan er gewoon een groot feestje van maken in alle huiskamers.

De headliners zijn Adriatique, Kink, Prunk en Luuk van Dijk en Ki/Ki.

Wat vind jij van het alternatief? Ga jij mee kijken?  


Dat was het muzikale nieuws voor deze week. Welk nieuws vond jij het interessantst? Laat het hieronder zeker weten.

Nog een fijn Paasfeest en tot volgende week!

Sem.

24/06/2022, 20:16

Echt heel gaaf!

Marit

08/12/2020, 19:08

Leuk artikel!

killer-kamal

21/07/2020, 17:27

Mooi artikel

JariBeat

15/07/2020, 05:32

Wat een tijden waren dit!

Sassieee

14/04/2020, 22:14

ik hoop dat jullie een leuk pasen hebben gehad! leuk artikel bdw :)

Walerfish

12/04/2020, 23:17

Vrolijk Pasen!

ertopia=xd

12/04/2020, 22:24

lekkere paaseitjes!

R3nzO

12/04/2020, 17:34

Paaseiren !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ikbenmees9

12/04/2020, 15:44

vrolijk pasen iedereen geniet van jullie kaas eitjes

Disto

12/04/2020, 14:34

Vrolijk Pasen allemaal en tof artikel :]

jessemeijer

12/04/2020, 14:22

Vrolijk Pasen lieve Leetsss!

Ron

12/04/2020, 14:17

Vrolijk Pasen iedereen!

Calgan

12/04/2020, 13:44

Vrolijk Pasen allen! Stay safe and be positive! <3

.Laraa.

12/04/2020, 12:36

Nogmaals vrolijk Pasen aan iedereen! Maak er straks een groot feest van op het paasevent.

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid