Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Nieuwsflash Zondag Week 13
Lees hier de meest ingrijpende en spannendste gebeurtenissen van de voorbije week!

.Laraa.

Muziek Wereld

29/03/2020, 11:00

7

4

We zijn weer 11 uur en dat betekent een nieuw artikel van Nieuwsflash Zondag! De wekker werd vannacht een uurtje opgeschoven en het coronavirus verspreidt zich als een lopend vuurtje. Dat zijn de hoogtepunten van deze week. Op dit moment is muziek het enige wat ons nog verbind. Ben jij benieuwd naar de hoogtepunten van de muziekweek van België en Nederland? 

De hoogtepunten van de muziekweek bespreek ik elke week in maar liefst vijf onderdelen. Deze onderdelen zijn: Vijf korte nieuwtjes, het nieuws binnen LeetMusic, het meer nieuws over het Eurovisiesongfestival en natuurlijk het beste nieuws uit België en Nederland. 


In het onderdeel ’Kort nieuws’ som ik in het kort enkele gebeurtenissen op die de muziekwereld deze week bezig hielden.

  • Saxofonist van de Mama Appelsap is op 86-jarige leeftijd overleden aan het coronavirus.
  • De aflevering van Davina Michelle in leeg Ahoy is al meer dan 2,7 miljoen keer bekeken.
  • Heel wat zangers en zangeressen brengen coronaliedjes uit, ook de Vlaamse Dana Winner.
  • De in het ziekenhuis opgenomen Rammstein-zanger vecht tegen corona.
  • Heel wat artiesten zijn in quarantaine bezig met het maken van nieuwe liedjes, ook Harry Styles.

Ook LeetMusic heeft heel wat nieuws in petto. Wat was deze week HET nieuws van LeetMusic?

Deze week kwamen er twee artikelen online. Zo kwam Sydney aanzetten met het vijfde artikel van Freaky Tuesday. Deze keer interviewde ze niemand minder dan Tom! https://www.leetmusic.nl/nieuws/artikel/393

Ook was er deze week een nieuw artikel van Fan Friday. Deze keer kwamen we meer te weten over de gênante momenten van Femke. Dit heeft ongetwijfeld heel wat geheimen naar boven gebracht.

https://www.leetmusic.nl/nieuws/artikel/394


Zoals jullie waarschijnlijk wel al weten is het Eurovisiesongfestival 2020 afgelast. Maar… er is wel nog goed nieuws!

Om het Eurovisiesongfestival 2020 toch niet zomaar voorbij te laten heeft de organisatie toch nog iets bedacht voor de kijkers. Vanaf 3 april geven enkele deelnemers van dit jaar of die ooit hebben mee gedaan een thuisconcert. Hierin gaan ze hun eigen liedje spelen en gaan ze een ander Eurovisiesongfestival-liedje coveren die door de fans is gekozen. Deze afleveringen kun je bekijken op het YouTube-kanaal van Eurovisiesongfestival en sociale media.

Momenteel raakt er ook steeds meer nieuws bekend over de landen die we volgend jaar gaan terug zien. Azerbeidzjan, België, Bulgarije, Georgië, Griekenland, Israël, Nederland, Oostenrijk, Oekraïne, Spanje en Zwitserland zullen we met dezelfde artiesten terugzien op het Eurovisiesongfestival 2021. Estland, Finland, Ierland, Kroatië, Litouwen, Noorwegen en Zweden zien we ook terug, maar wel met een andere artiest.

Dit was het nieuws dus voor Eurovisiesongfestival 2020. Volgend jaar zijn ben ik er terug met meer nieuws over het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam.

Ga jij kijken naar de thuisconcerten? Vind jij dit een goed alternatief?


In onderdeel vier staat het belangrijkste muzieknieuws uit België. Wat heeft het muziekwereldje in België nu de voorbije week vooral bezig gehouden?

Heel de wereld is in de ban van het Coronavirus en iedereen probeert zich aan te passen aan het nieuwe leven waarin we leven. Maar… hoe kun je deze maatregelen nu uitleggen aan kinderen?

K3 doet dit door het nummer Handjes Draaien in een nieuw jasje te steken. De nieuwe versie heet Handjes Wassen. Hiermee hopen ze de allerkleinste aan te leren dat ze regelmatig hun handjes moeten wassen.

Heb jij het liedje al gehoord? Wat vind jij er van?


Naast België bespreek in dit laatste onderdeel ook het bijzonderste muzieknieuws uit Nederland. Maar, wat is nu het bijzonderste muzieknieuws van Nederland deze week?

Deze week heeft Nederland afscheid genomen van Liesbeth List. Ze overleed op 78-jarige leeftijd.

Ze was één van de bekendste zangeressen in Nederland en heeft heel wat onvergetelijke liedjes gemaakt. Haar lijflied was Heb het leven lief/Als de stormwind gromt en als de lente komt/ En verberg je niet.

Ze zal ons bij blijven als een vechter, die heel wat klappen kreeg en toch terugkeerde met een glimlach. Wat zullen we haar missen! Rust in vrede, Liesbeth!

Wat vond je van Liesbeth? Gaan jullie haar missen?


Dit was het muzikale nieuws alweer voor deze week! Het onderdeel Eurovisiesongfestival is hier aan zijn einde gekomen. Welk onderdeel wil jij volgende week zien? Laat het hier zeker achter. Tot volgende week!

Sem.

24/06/2022, 20:17

Wow, zo leuk om te lezen.

Marit

08/12/2020, 19:05

Leuk artikel!

Whitney

22/06/2020, 03:10

Lekker bezig :)

Tyeisha

04/04/2020, 14:24

Wat leuk dat ze die thuisconcerten gaan doen! :)

Sunset!

31/03/2020, 22:02

Leuk om te lezen al die artikels

Disto

30/03/2020, 12:42

Lekker beziggg

hfiefinhezrih

29/03/2020, 18:32

Leuk artikel!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid