Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Nieuwsflash Zondag Week 12
Lees hier de meest ingrijpende en spannendste gebeurtenissen van de voorbije week!

.Laraa.

Muziek Wereld

22/03/2020, 11:00

9

2

Het coronavirus begint voor onze landen serieuzer te worden, de grenzen tussen België en Nederland zijn zelfs al gesloten en er is ook slecht nieuws voor muziekland. Alle evenementen  worden afgelast. Ben jij benieuwd welk muzieknieuws er deze week onze landen bezig hield? Dat kom je te weten in ‘Nieuwsflash Zondag’.

In de reeks ‘Nieuwsflash Zondag’ ga ik aan de slag met de meest ingrijpende en spannendste gebeurtenissen van de voorbije week. Deze nieuwtjes bespreek ik in maar liefst vijf onderdelen. Vandaag bespreek ik 5 korte nieuwtjes, nieuws binnen LeetMusic, meer nieuws over het Eurovisiesongfestival en natuurlijk het beste nieuws uit België en Nederland.


In het onderdeel ’Kort nieuws’ som ik in het kort enkele gebeurtenissen op die de muziekwereld deze week bezig hielden.

  • John Legend en nog meer sterren geven het beste van zichzelf in liveconcerten via Instagram.
  • Door het coronavirus wordt ook de kaartverkoop van BTS opgeschoven.
  • Ook Alicia Keys wordt geconfronteerd met het coronavirus en moet nieuw album uitstellen.
  • 81-Jarige Kenny Rogers is overleden. Sterkte aan de nabestaande!
  • Eerste duet tussen Gers Pardoel en Sean Dhondt is een feit.

Ook LeetMusic heeft heel wat nieuws in petto. Wat was deze week het nieuws van LeetMusic?

Deze week werd het LeetMusic-team vervoegt door twee nieuwe nieuwsreporters. Momenteel zijn ze nog in opleiding en worden ze klaargestoomd tot volwaardige nieuwsreporters.

https://www.leetmusic.nl/nieuws/artikel/391

In Fan Friday stond Tyeisha deze week centraal. Welke gênante momenten heeft zij allemaal meegemaakt? Indien je dat wilt weten moet je zeker een kijkje nemen.

https://www.leetmusic.nl/nieuws/artikel/390


Het coronavirus heeft ook invloed op het Eurovisiesongfestival. Eerder vormde er zich al problemen met artiesten die niet naar Nederland konden komen om hun postcard op te nemen. Deze week werd er heel wat overlegt hoe het nu verder met moet Eurovisiesongfestival 2020, het muziekfestival dat dankzij de overwinning van Duncan dit jaar in Nederland werd georganiseerd. Eind deze week kwam de beslissing dat het Eurovisiesongfestival 2020 geannuleerd wordt.

Meteen kwamen er heel wat vragen hoe het nu zit met de artiesten en hun liedjes. Al snel bevestigde een aantal landen dat hun artiesten volgend jaar weer mogen deelnemen. Zo mogen Efendi (Azerbeidzjan), Hooverphonic (België), Victoria (Bulgarije), Tornike (Georgië), Stefania (Griekenland), Jeangu (Nederland), Blas (Spanje), Gjon’s (Zwitserland) en Go_A (Oekraïne) volgend jaar weer optreden. Dit is goed nieuws voor de artiesten, al moeten ze volgend jaar wel een nieuw liedje brengen. Ze mogen hun liedjes van dit jaar dus niet meer gebruiken in het Eurovisiesongfestival 2021.

Toch heeft niet elk land diezelfde mening. Zo kiezen Estland en Zweden volgend jaar gewoon weer een nieuwe artiest. Dat is dus droevig nieuws voor de fans van Uku Suviste en The Mamas.

Geen Eurovisiesongfestival in 2020 dus. Maar, volgend jaar komen ze sterker dan ooit terug. Hoe, waar en met wie zal later nog gecommuniceerd worden.

Wat vind jij van de beslissing?


In onderdeel vier staat het belangrijkste muzieknieuws uit België. Wat heeft het muziekwereldje in België nu de voorbije week vooral bezig gehouden?

Deze week lanceerde Regi de eerste hit van het nieuwe seizoen van Liefde Voor Muziek, nog voor het programma van start gaat. De hit is een nummer waarin hij een cover maakt van ‘Kom wat dichterbij’ van Gene Thomas.

In de Vlaamse Top 50 gaan ze hard en komen ze binnen op de eerste plaats.

Het nieuwe seizoen van Liefde Voor Muziek gaat van start op 30 maart op VTM. In de eerste aflevering gaan Regi, André Hazes, Gene Thomas, Sean Dhondt, Peter Van Laet van Mama’s Jasje en Tom Dice & Kato Callebaut van The Starlings liedjes coveren van Karen Damen (ex-K3-zangeres).

Heb jij het liedje al gehoord? Wat vind jij er van? Ga jij kijken naar het nieuwe seizoen van Liefde Voor Muziek?


Naast België bespreek in dit laatste onderdeel ook het bijzonderste muzieknieuws uit Nederland. Maar, wat is nu het bijzonderste muzieknieuws van Nederland deze week?

Door het coronavirus zijn er al heel wat evenementen afgelast, maar Davina Michelle pakt het anders aan. Ze stond deze week op het podium van een leeg Rotterdam Ahoy. ‘Hoe leeg de zaal ook was, je voelde de warmte’, zei Davina.

Het idee hierachter was om alle Nederlanders extra energie te geven in deze moeilijke tijd en natuurlijk ook omdat haar twee optredens in AFAS Live werden geannuleerd. De mensen konden niet naar haar toe komen, dus kwam zij naar de mensen toe.

De afleveringen zijn elke vrijdagavond om 21.00 uur te zien.

Heb jij de eerste aflevering gezien? Wat vind jij van het gebaar?


Dit was het muzikale nieuws alweer voor deze week! Tot volgende week!

Sem.

24/06/2022, 20:18

Zozo, niet slecht....

Marit

08/12/2020, 19:05

Leuk artikel!

killer-kamal

21/07/2020, 17:29

LEUKKKKKKKKKK :DDDD

hfiefinhezrih

10/04/2020, 23:06

Leuk leuk leuk

Sunset!

31/03/2020, 21:58

Leuk artikel

Tyeisha

23/03/2020, 19:07

Vind het een top beslissing, om het niet door te laten gaan. Volgend jaar maar weer! :)

Disto

23/03/2020, 10:19

Bedankt voor je de info. Top! ;)

Musti

22/03/2020, 17:40

Ik heb geen zin om te lezen...

Marcella

22/03/2020, 17:17

Leuk artikel weer! :)

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid