Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Nieuwsflash Zondag Week 11
Lees hier de meest ingrijpende en spannendste gebeurtenissen van de voorbije week!

.Laraa.

Muziek Wereld

15/03/2020, 11:00

8

4

Het coronavirus is bezig aan een opmars in België en Nederland. Heel wat evenementen wordt afgelast, cafés en restaurants moeten sluiten en lessen worden afgelast. Maar… wat kunnen we nu nog doen op deze zondag? De artikelreeks ‘Nieuwsflash Zondag’ blijft gewoon doorgaan en brengt jullie een nieuwe lading muziekartikels waarmee je halve zondag wordt gevuld.

In de reeks ‘Nieuwsflash Zondag’ ga ik aan de slag met de meest ingrijpende en spannendste gebeurtenissen van de voorbije week. Deze nieuwtjes bespreek ik in maar liefst vijf onderdelen. Vandaag bespreek ik 5 korte nieuwtjes, nieuws binnen LeetMusic, meer nieuws over het Eurovisiesongfestival en natuurlijk het beste nieuws uit België en Nederland.


In het onderdeel ’Kort nieuws’ som ik in het kort enkele gebeurtenissen op die de muziekwereld deze week bezig hielden.

  • Heel wat artiesten annuleren hun shows.
  • Peter Koelewijn wint Buma Award.
  • Billie Ailish met haar liedje Bad Guy uitgeroepen tot lied van 2019.
  • Gers Pardoel ligt zwaar onder vuur met uitspraak ‘Geef elkaar wel een knuffel’.
  • Het Schlagerfestival in België wordt een jaartje uitgesteld vanwege het coronavirus.

Ook LeetMusic heeft heel wat nieuws in petto. Wat was deze week HET nieuws van LeetMusic?

Deze week kwamen er twee nieuwe artikels online. Zo was er deze week weer een nieuw artikel van Freaky Tuesday. Deze keer interviewde ze Sunset. Benieuwd naar het artikel?  https://www.leetmusic.nl/nieuws/artikel/387

Ook verscheen er deze week een nieuw artikel van Fan Friday. Deze keer was het de beurt aan Sydney die enkele gênante vragen moest beantwoorden. Wil jij ook meer te weten komen over Sydney? https://www.leetmusic.nl/nieuws/artikel/388

Wat vond jij van deze artikels? Laat het hieronder zeker weten!


We kunnen er niet meer omheen: Het coronavirus is bezig aan zijn opmars in België en Nederland en heeft zelfs al een aantal doden in België en Nederland. Heel wat evenementen zijn al afgelast en ook voor het Eurovisiesongfestival kan dit heel wat gevolgen hebben. Zo hebben ze al heel wat scenario’s klaarliggen. Begin april wordt er vergaderd of Eurovisiesongfestival nog wel kan doorgaan en in welke vorm dan.

Naast het triestige nieuws is er ook goed nieuws, de deelnemerslijst is helemaal compleet! Ben jij benieuwd welke artiesten en liedjes er aantreden in de eerste halve finale? Dat vind je hier terug:

Benieuwd welke artiesten en liedjes er zullen aantreden in de tweede halve finale? Dat zie je hier:

Ook de ‘big 5’ is bijna compleet! Hun artiesten/liedjes vind je hier:

Daarmee zijn alle deelnemers en liedjes nu compleet! Ook de bookmakers staan op scherp. De afgelopen week kwam Bulgarije naar voren als topfavoriet. De top drie wordt vervolledigt door Zwitserland en Litouwen. De kansen voor België en Nederland om dit jaar (opnieuw) te winnen lijken eerder klein volgens de bookmakers. Nederland staat daar op een dertiende plaats en België op een zeventiende plaats.

Welk land is jouw favoriet? Laat het zeker weten in de reacties!


In onderdeel vier staat het belangrijkste muzieknieuws uit België. Wat heeft het muziekwereldje in België nu de voorbije week vooral bezig gehouden?

Deze week bracht Clouseau een primeur uit, de eerste Belgische ‘augmented reality’-videoclip. Dit doen ze voor hun nieuwe single ‘Wereld Die Nooit Vergaat’.

Wil je Clouseau eens aan het werk zien in de ‘augmented reality’-videoclip? Dan moet je de ‘Tweesprong’-app downloaden en dan kun je de twee bezig zien waar je maar wilt. En terwijl ze bij jou op de tafel of het staan, zingen ze een liedje.

Heb jij de videoclip al gezien? Laat hieronder weten wat je er van vindt.


Naast België bespreek in dit laatste onderdeel ook het bijzonderste muzieknieuws uit Nederland. Maar, wat is nu het bijzonderste muzieknieuws van Nederland deze week?

Dit jaar vindt zoals eerder vermeld het Eurovisiesongfestival 2020 plaats in Nederland, al komt dit wel in het gedrang door het coronavirus. Zo heeft Lithouwen zich deze week al terug getrokken uit het festival ‘Eurovision in concert’. Heel wat landen proberen proberen zo weinig mogelijk te reizen en daardoor zou het liedjesfestival wel eens geannuleerd kunnen worden.

Verder zal Nederland als 23ste aantreden op de finale, indien deze doorgaat natuurlijk.

Wat vind jij: moet het Eurovisiesongfestival doorgaan of niet? Laat het hieronder zeker weten.


Dit was het muzikale nieuws alweer voor deze week! Tot volgende week!

Sem.

24/06/2022, 20:19

Heb al zin in het Songfestival!!!!

Marit

08/12/2020, 19:01

Leuk artikel!

killer-kamal

21/07/2020, 17:30

Mooi artikel

Disto

19/03/2020, 21:15

Das pech, eurovisie weg

Knuffel.

19/03/2020, 16:41

Rip Eurovisie 2k20

hfiefinhezrih

19/03/2020, 12:49

Leuk artikeltje!!! :p)

Tyeisha

16/03/2020, 13:28

Griekenland is en blijft voor nu nog mijn favoriet! :D

Tibo

15/03/2020, 14:33

Oeeeeeh, mijn favoriet is toch wel Ijsland hoor.. :)

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid