Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Nieuwsflash Zondag Week 10
Lees hier de meest ingrijpende en spannendste gebeurtenissen van de voorbije week!

.Laraa.

Muziek Wereld

08/03/2020, 11:00

10

4

Het is zondag en dat betekent een nieuwe portie muziekartikels. In de reeks ‘Nieuwsflash Zondag’ ga ik aan de slag met de meest ingrijpende en spannendste gebeurtenissen van de voorbije week. Deze nieuwtjes bespreek ik in maar liefst vijf onderdelen. Vandaag bespreek ik 5 korte nieuwtjes, nieuws binnen LeetMusic, meer nieuws over het Eurovisiesongfestival en natuurlijk het beste nieuws uit België en Nederland.


In het onderdeel ’Kort nieuws’ som ik in het kort enkele gebeurtenissen op die de muziekwereld deze week bezig hielden.

  • EINDELIJK BEVESTIGD: Genesis maakt comeback!
  • Corona-angst zorgt voor een afgelaste Mariah Carey-show.
  • Zieke Amy zorgt voor heel wat afgelaste shows van EG3NE.
  • Blijde boodschap van Katy Perry: ‘Ik ben zwanger’.
  • Leuk nieuws! Christina Aguilera lanceert twee nieuwe nummers!

Ook LeetMusic heeft heel wat nieuws in petto. Wat was deze week HET nieuws van LeetMusic?

Deze week konden we genieten van een goede portie muziek en interviews. In Freaky Tuesday bracht Sydney weer heel wat leuke nummertjes in het artikel. Het interview was deze keer met Tibo. Het artikel nog niet gelezen? Dan kan je hier lezen: https://www.leetmusic.nl/nieuws/artikel/384

Ook ikzelf kwam deze week aanzetten met een nieuw artikel van Fan Friday. Vanaf deze week is het concept een heel klein beetje aangepast. Deze week legde ik Disto/Quinten heel wat gênante vragen voor. Benieuwd? Fan Friday #5 kun je hier lezen: https://www.leetmusic.nl/nieuws/artikel/385

Wat vond jij van deze artikels? Laat het hieronder zeker weten!


We kunnen er niet meer omheen: Het coronavirus is officieel in België en Nederland en heeft zelfs al een dode in Nederland. Heel wat evenementen zijn al afgelast en ook voor het Eurovisiesongfestival kan dit heel wat gevolgen hebben. Zo hebben ze al heel wat scenario’s klaarliggen. Eén daarvan is een songfestival zonder publiek.

Naast het triestige nieuws is er ook goed nieuws, de deelnemerslijst bijna compleet! Ben jij benieuwd welke artiesten en liedjes er aantreden in de eerste halve finale? Dat vind je hier terug:

Ook benieuwd wie er in de tweede halve finale zal aantreden? Dat zie je hieronder:

Ook de ‘big 5’ is compleet! Hun artiesten/liedjes vind je hier:

Bijna alle artiesten en liedjes zijn bekend en dat betekend ook dat we kunnen gaan zeggen wie onze favorieten zijn en wie totaal niet. Ook de bookmakers staan op scherp. De afgelopen weken schoot IJsland ver vooruit als topfavoriet. De top drie wordt vervolledigt door Litouwen en Rusland. De kansen voor België en Nederland om dit jaar (opnieuw) te winnen lijken eerder klein volgens de bookmakers. Nederland staat daar op een dertiende plaats en België op een negentiende plaats.

Welke artiest en liedje is jouw favoriet? Laat het zeker weten in de reacties!


In onderdeel vier staat het belangrijkste muzieknieuws uit België. Wat heeft het muziekwereldje in België nu de voorbije week vooral bezig gehouden?

Rarara, wat zou er deze week topnieuws zijn? Ja, het coronavirus. Deze week haalde slechts één uitspraak het nieuws: ‘Blijf in uw kot’. Deze uitspraak bracht Minister van Volksgezondheid Maggie De Block in verband met het coronavirus.

Natuurlijk bedoelde ze dit goed, maar toch wordt er heel wat mee gelachen op sociale media. Er werd zelfs een ‘Maggie De Block Remix’ van gemaakt. Hier werden enkele uitspraken van Maggie De Block op een rijtje gezet met een muziekje daarover.

Heb jij de remix al gehoord? Laat hieronder weten wat je er van vindt.


Naast België bespreek in dit laatste onderdeel ook het bijzonderste muzieknieuws uit Nederland. Maar, wat is nu het bijzonderste muzieknieuws van Nederland deze week?

Deze week was het eindelijk de beurt aan Nederland om hun inzending voor het Eurovisiesongfestival 2020 te lanceren. Jeangu Macrooy gaat Nederland vertegenwoordigen met het lied ‘Grow’.

Jeangu is met zijn liedje te horen in de finale, die plaatsvindt op 16 mei.

Wat vind jij van het liedje? Zal Nederland voor tweede keer op rij winnen? Laat het hieronder zeker weten.


Dit was het muzikale nieuws alweer voor deze week! Tot volgende week!

Sem.

24/06/2022, 20:20

Leuk gemaakt!

killer-kamal

21/07/2020, 17:30

Mooi artikel

Sunset!

31/03/2020, 21:55

Leuk artikel

hfiefinhezrih

26/03/2020, 01:14

Klopt deze lijst? ;d

Tyeisha

14/03/2020, 13:03

Vind het nummer van Griekenland echt lekker om naar te luisteren! Toevallig woont ze ook gewoon in Utrecht leuk weetje! haha

yan!

11/03/2020, 11:49

Leuk artikel, leuk om te lezen.

Padron

10/03/2020, 23:16

Top artikel!

Disto

09/03/2020, 20:23

Leuk artikelllll

Sydney

08/03/2020, 12:40

Leuk artikel

Tibo

08/03/2020, 12:30

👀😮 Ik zag m'n naam!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid