Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Nieuwsflash Zondag Week 9
Lees hier de meest ingrijpende en spannendste gebeurtenissen van de voorbije week!

.Laraa.

Muziek Wereld

01/03/2020, 11:00

8

5

Het is zondag en dat betekent een nieuwe portie muziekartikels. In de reeks ‘Nieuwsflash Zondag’ ga ik aan de slag met de meest ingrijpende en spannendste gebeurtenissen van de voorbije week. Deze nieuwtjes bespreek ik in maar liefst vijf onderdelen. Vandaag bespreek ik 5 korte nieuwtjes, nieuws binnen LeetMusic, meer nieuws over het Eurovisiesongfestival en natuurlijk het beste nieuws uit België en Nederland.


In het onderdeel ’Kort nieuws’ som ik in het kort enkele gebeurtenissen op die de muziekwereld deze week bezig hielden.

  • Bob Fosko, zanger van de Raggende Manne, is overleden op een 64-jarige leeftijd.
  • Justin Bieber verbreekt records met zijn nieuw album.
  • Kylie Jenner en Travis Scott zijn weer een stelletje.
  • Er is veel kritiek op de hologram-show van Whitney Houston.
  • Internationale artiesten zeggen shows in Japan af door coronavirus.

Ook LeetMusic heeft heel wat nieuws in petto. Wat was deze week HET nieuws van LeetMusic?

Deze week is er niet echt wat bijzonders gebeurd. Vrijdag verscheen alweer het vierde artikel van Fan Friday. In deze artikelreeks kunnen jullie al je vragen voor LeetMusic-medewerkers aan mij stellen. Heb je vragen? Twijfel dan niet en stuur ze zeker door! Dit kan via privé-berichten op de LeetMusic-site of via LeetHotel. Fan Friday #4 vind je hier: https://www.leetmusic.nl/nieuws/artikel/382

Ook wil ik nog even van het moment gebruik maken om mee te delen dat de vacatures van DeeJay, Nieuwsreporter en Pixelaar nog open staan. Heb je nog zin om te solliciteren, maar heb je het nog niet gedaan? Waag dan alsnog je kans, voor dat dit te laat is.


Gaat het Eurovisiesongfestival 2020 nu nog wel door na de grote uitbraak van het coronavirus? Het ziet er naar uit dat de uitbreiding van het virus nog zal verdubbelen en hierdoor zou het Eurovisiesongfestival 2020 wel eens afgelast kunnen worden. Momenteel gaat het muziekfestival nog door, maar bij een grote uitbreiding zou het verstandiger zijn om het festival af te lassen.

Naast het triestige nieuws is er ook goed nieuws, is de deelnemerslijst bijna compleet! Ben jij benieuwd welke artiesten en liedjes er aantreden in de eerste halve finale? Dat vind je hier terug:

Ook benieuwd wie er in de tweede halve finale zal aantreden? Dat zie je hieronder:

Ook de ‘big 5’ is bijna compleet! Hun artiesten/liedjes vind je hier:

Bijna alle artiesten en liedjes zijn bekend en dat betekend ook dat we kunnen gaan zeggen wie onze favorieten zijn en wie totaal niet. Ook de bookmakers staan op scherp. Volgens hun zou de top 3 wel eens Lithouwen, Roemenië en Italië kunnen worden. Verder in hun top 10 staan Zweden, Rusland, Bulgarije, Duitsland, Noorwegen, Malta en Zwitserland. Volgens de bookmakers zou België als 19de eindigen en Nederland als 23ste.

Vind jij dat het muziekfestival moet doorgaan ondanks het coronavirus of vind je het beter om het te annuleren? Welke artiest en liedje vind jij het leukste? Laat het zeker weten in de reacties! 


In onderdeel vier staat het belangrijkste muzieknieuws uit België. Wat heeft het muziekwereldje in België nu de voorbije week vooral bezig gehouden?

Het dancefestival ‘Electroland’ kleurt dit jaar ook Belgisch. Lost Frequencies en Dimitri Vegas & Like Mike zullen er het beste geven van zichzelf.

Het is ondertussen al de vierde editie van het festival en vindt plaats in Disneyland Paris. Het dancefestival vindt plaats op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 juli.

Zin om te gaan? Tickets zijn vanaf 4 maart verkrijgbaar!


Naast België bespreek in dit laatste onderdeel ook het bijzonderste muzieknieuws uit Nederland. Maar, wat is nu het bijzonderste muzieknieuws van Nederland deze week?

Dat is zoals vorige week weer The Voice of Holland, maar dan wel iets positiefs. Wekenlang keken we massaal naar het tiende seizoen van The Voice of Holland en dat liep deze week ten einde.

Dit seizoen werd gewonnen door de 17-jarige Sophia Kruithof. In de finale versloeg ze Stef, Emma en Daphne met het liedje ‘wonder van Weesp’. Ze heeft een platencontract en 50.000 euro gewonnen.

Wat vond jij van het tiende seizoen? Vind jij Sophia de terechte winnaar? Laat het hieronder zeker weten!


Dit was het muzikale nieuws alweer voor deze week! Tot volgende week!

Sem.

24/06/2022, 20:20

Ben benieuwd...

Marit

08/12/2020, 18:57

Alweer een nieuwsflash!

killer-kamal

21/07/2020, 17:32

Mooi artikel

Tyeisha

14/03/2020, 13:06

Leuk artikel :D

Padron

10/03/2020, 23:26

Weer een heerlijk artikel!

Susan

02/03/2020, 16:17

Wow wat een werk heb je hierin gestoken! Top news-reporter

Disto

01/03/2020, 17:41

Mooi artikel!

Tibo

01/03/2020, 14:16

Weer een topartikel!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid