Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
COMPETITIE: Eurovisie Songfestival 2018
Op naar de finale!

Willie

Muziek Wereld

1

0

Nou... dit waren toch twee pittige halve finales. Afgelopen dinsdag 8 mei en donderdag 10 mei konden we allemaal genieten van de spectaculaire halve finales van het Eurovision Songfestival 2018 in Lissabon, en wat was het spannend! Mocht je zelf gekeken hebben, dan weet je natuurlijk allang hoe het is afgelopen en welke landen zullen strijden in de finale. Mocht je het nou gemist hebben, niet getreurd! In dit artikel krijg je een korte samenvatting wat er de afgelopen halve finales allemaal gebeurd is.

Ook zal er een COMPETITIE verbonden zijn aan dit artikel. Hoe het precies werkt, lees je onderaan dit artikel!

 

Uitslag eerste halve finale

De eerste halve finale vond plaats op dinsdag 8 mei en voor de Nederlanders onder ons was dit nog een dagje om even geen zorgen te hebben en even te genieten van de show. Echter waren onze buren wel actief tijdens de eerste halve finale, namelijk België. Helaas liep het voor België niet goed af, en zullen we hun niet meer in de finale terug zien. De landen die het wel gehaald hebben en door zijn naar de finale zijn als volgt:

  1. Albanië
  2. Tsjechië
  3. Litouwen
  4. Israël
  5. Estland
  6. Bulgarije
  7. Oostenrijk
  8. Finland
  9. Ierland
  10. Cyprus

 

Uitslag tweede halve finale

De tweede halve finale vond plaats op donderdag 10 mei en toen was het de beurt aan Nederland om zich te bewijzen en een plekje in de finale te pakken. Naar mijn mening viel de tweede halve finale echter wel een beetje tegen... Het niveau was niet spectaculair hoog. De landen die door zijn naar de finale zijn als volgt:

  1. Noorwegen
  2. Servië
  3. Denemarken
  4. Moldavië
  5. Nederland
  6. Australië
  7. Hongarije
  8. Zweden
  9. Slovenië
  10. Oekraïne
     

De Big 5

Natuurlijk zijn er ook een aantal landen die ieder jaar rechtstreeks doorgaan naar de finale. Dit zijn de Big 5, de landen die meer betalen aan het songfestival en daardoor direct door zijn. De landen die bij de Big 5 horen en die we dus sowieso zien in de finale zijn:

  1. Duitsland
  2. Frankrijk
  3. Spanje
  4. Italië
  5. England

Ook het gastland, in dit geval dus Portugal, is rechtstreeks door naar de finale.

 

Waylon

Misschien wel het leukste nieuws van de week.. NEDERLAND IS DOOR NAAR DE FINALE! En het was niet zo’n beetje spannend ook.. In totaal gingen er 10 landen door en Nederland werd als allerlaatste land genoemd voor de finale. Stond jouw hart ook even voor een seconden stil? Ik zelf hield het niet meer van de spanning!

Aanstaande zaterdag 12 mei is het dan echt zo ver, de finale van het Eurovision Songfestival 2018. We starten de finale met Oekraïne, wat meteen een grote favoriet is voor de winst. Op Nederland moeten we nog een tijdje wachten. Wij zijn pas als 23ste aan de beurt, maar dat kan ook zo z'n voordelen hebben ;)

 

COMPETITIE

Voor de trouwe songfestivalkijkers zal dit wellicht als muziek in de oren klinken, een competitie. De opdracht is als volgt:

Geef in de reacties aan hoe jij denkt dat de TOP 3 er uit gaat zien. Heb jij de top 3 goed? Dan maak je kans op 25 Belcredits! Je hebt tot Zaterdag avond 12 mei 20:00 uur de tijd om je antwoord in te sturen in de reacties.

UITSLAG COMPETITIE

We hadden maar liefst 20 reacties op deze competitie, maar helaas... NIEMAND had de top 3 helemaal correct voorspeld. Wellicht komt dat ook door Oostenrijk die onverwachts voor velen toch de derde plek wist te veroveren. Maar niet getreurd, we zijn wél drie winnaars die het bijna goed hadden. Zij hadden namelijk de winst voor Israël en Cyprus op de tweede plek voorspeld. Jullie ontvangen binnenkort 25 belcredits.

- Wessel
- -IkBenLoner-
- Creative (Ha! Dat ben ik zelf!)

Sunset!

02/02/2020, 22:27

Waylon goed gedaan

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid