Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Reis Naar Het Songfestival 2024 × 16 [COMPETITIE]
Songfestival-time! Tijd om de tweede halve finale te bespreken. Reis jij mee?

.Laraa.

Muziek Wereld

08/05/2024, 15:00

Pixelarts door Wishky

1

2

Voor de eerste keer in de geschiedenis won een vrouw twee keer het Songfestival. Vorig jaar won Zweden met Tattoo van Loreen. Daarom reizen we dit jaar met z'n allen naar Zweden.

Deze reis volg ik, samen met onze strenge maar rechtvaardige jury, tot op de voet. Hoe bereiden de landen zich voor op de 68ste editie van het Eurovisiesongfestival? En natuurlijk luidt er de grote vraag: Wie zal er winnen?

Welkom bij onze Reis Naar Het Songfestival 2024!


Koffer 1 × Nieuwtjes

Op onze Reis Naar Het Songfestival 2024 nemen we verschillende koffers mee. Onze eerste koffer bevat belangrijke informatie: De nieuwtjes. Wat moeten we weten over het Songfesitval?

  • Helena Paparizou (Griekenland 2005), Sertab Erener (Turkije 2003) en Charlotte Perrelli (Zweden 1999) zullen klassieke liedjes uit de geschiedenis van het Songfestival zingen.
  • Een primeur tijdens de tweede halve finale: Het Songfestival nodigt iedereen uit om mee te zingen, via een interactieve tv-muur, tijdens de intervalact. Meer informatie kan je terugvinden op de officiële kanalen van het Songfestival.
  • It’s crazy! It’s party! Käärijä zal te zien zijn tijdens de tweede halve finale. 

Koffer 2 × Running order

26 Maart werden de running orders voor de halve finale bekend gemaakt. Voor de tweede halve finale ziet deze er als volgt uit:

1. Malta (Sarah Bonnici – Loop)

2. Albanië (Besa – Titan)

3. Griekenland (Marina Satti – Zari)

4. Zwitserland (Nemo – The code)

5. Tsjechië (Aiko – Pedestal)

6. Oostenrijk (Kaleen – We will rave)

7. Denemarken (SABA – Sand)

8. Armenië (Ladaniva – Jako)

9. Letland (Dons – Hollow)

10. San Marino (Megara – 11:11)

11. Georgië (Noetsa Boezaladze – Firefighter)

12. België (Mustii – Before the party's over)

13. Estland (5miinust & Puuluup – (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi)

14. Israël (Eden Golan – Hurricane)

15. Noorwegen (Gåte – Ulveham)

16. Nederland (Joost Klein – Europapa)


Koffer 3 × Interview

De voorbije 13 weken beoordeelden onze jury elke inzending. Ondertussen hebben we héél wat meer gezien van deze inzendingen, daarom keer ik terug naar de juryleden met een interview.

Beste juryleden, de running order kan héél belangrijk zijn voor bepaalde inzendingen. Welke inzending(en) zullen het moeilijk krijgen volgens jullie en welke totaal niet?

Jurgen: Landen zoals San Marino, Letland en Albanië gaan het moeilijk krijgen. Zij gaan denk ik niet de finale halen. De staging van alle 3 de landen zag er niet goed uit met de rehearsals. Ik vind het echt jammer dat Albanië het nummer volledig in het Engels heeft gemaakt. Want de Albanese versie was vele malen beter! Letland vond ik sowieso nooit echt wat dit jaar. Bij San Marino zijn de meningen over verdeeld, maar ik vind dit ook niks. Maar onderschat ook niet dat België het moeilijk gaat krijgen...

Mellie: Letland, albania en Tsjechië gaan het denk ik erg moeilijk krijgen deze finale. Ook denk ik dat San Marino een NQ gaat worden.

Sem.: Ik denk dat Letland, Albanië & Tsjechië het zeer moeilijk zullen gaan krijgen deze halve finale. Hun nummers worden over het algemeen niet zeer geliefd onder het publiek.

WarmeTosti: Ik heb zo'n gevoel dat Albanië, Tsjechië en Letland het inderdaad lastig gaan krijgen wegens dat er nog niet met veel lof over hun worden gepraat.

Tijdens pre-party’s en andere platformen zagen we (bijna) alle artiesten live optreden. Een inzending kan soms live beter tot zijn recht komen, terwijl andere volledig de mist in gaan. Wat denken jullie over de live performances over de inzendingen van deze halve finale?

Jurgen: Ik vond de zang van Zwitserland echt goed! Als je kijkt naar wat Zwitserland voor staging heeft, dan is dat wel echt goed. Want Nemo staat dan op zo’n draaischijf waar hun dan zelf op kan bewegen, dat vind ik wel knap. Want op een gegeven moment ben je kapot. Ik ga ook erg enthousiast worden van Griekenland. Vandaar ook die 10. Ze kan goed zingen en ik verwacht ook wel dat ze dit in de tweede halve finale gaat doen. Ik ben heel benieuwd naar Malta, die zie ik bij veel mensen bovenaan staan van de rehearsals die zijn geweest. San Marino, Letland en Albanië gaan het niet redden. België heeft natuurlijk een goede videoclip, dus daar verwacht je dan ook veel van. Maar zijn live performance was niet best. Vooral het laatste stuk kwam heel erg schreeuwerig over, en ja misschien moet dat ook. Maar het kwam nu wel te schreeuwerig over. Dus ik ben benieuwd of België het gaat redden.

Mellie: Ik ben erg benieuwd naar San Marino! Vind hun live ook altijd geweldig.

Sem.: Ik denk dat veel landen in deze halve finale zich helemaal willen laten bewijzen. Dat doen ze doormiddel van een leuke creatieve staging. En ik zeg je eerlijk... Sommige landen zijn daar ook zeer zeker in geslaagd!!! Maar sommige landen ook weer niet.

WarmeTosti: Nu wat van de staging gezien te hebben, ben ik wel echt benieuwd naar hoe Nederland het gaat doen! Vooral aangezien hoe de staging director er over praatte dat we gingen afvragen of het fysiek wel mogelijk zou zijn.

De rehearsals zijn ondertussen afgerond en we zagen al kleine snippits van de optredens. Welke act vinden jullie opvallen tijdens deze halve finale?

Jurgen: Ik vond de act van Georgië erg goed, met al dat vuur. Vandaar ook de “Firefighter”. Georgië moet nu echt wel met deze inzending de finale halen na een aantal jaar. Malta heeft mij ook verrast.

Mellie: Ik vond de staging van Zwitserland erg verbazingwekkend. Hij staat op een draaischijf, maar heeft alsnog gewoon erg solid vocals. Ik ben ook verbaasd door San Marino, ze zingt veel beter dan in de nationale finale. Ik denk alleen dat het niet zal doorgaan. België de rehearsel is ook goed en echt wat ik had verwacht, alleen denk ik dat het lied gewoon anders klinkt dan in de videoclip. Al met al vind ik ook die van Tsjechië erg goed geworden, en die vocals ook sterk verbeterd!

Sem.: Ik vond de rehearsals van San Marino & Georgië wel echt helemaal on fire gaan. Vooral San Marino laat zeer duidelijk heel veel verbetering zien, en ook de staging ziet er gewoon helemaal top uit. Vooral da halve gezicht op het beeldscherm op de achtergrond vink zeer grappig, en leuk bedacht.

WarmeTosti: De staging van Zwitserland is wel echt een moeilijke! Al sta je zo op die draaischijf maar kan je nogsteeds al die noten halen ben je vocaal erg sterk! België de staging is zoals ik al stiekem verwacht had met de vele microfoons.

In onze Reis Naar Het Songfestival 2024 gaven onze juryleden elke inzending een cijfer. Die cijfers zijn verzameld en daaruit komt deze uitslag voor de tweede halve finale:

1. Noorwegen (9,2)

2. Zwitserland (9,1)

3. Nederland (8,6)

4. Georgië (8,5)

5. België (8,3)

6. Oostenrijk (8,1)

7. Armenië (8,1)

8. Griekenland (8,0)

9. Denemarken (7,7)

10. San Marino (7,2)

11. Malta (7,1)

12. Estland (6,6)

13. Albanië (6,5)

14. Israël (5,2)

15. Letland (4,6)

16. Tsjechië (3,8)

Nu we startvolgorde, de live performances en de acts kennen stel ik jullie nog een laatste vraag over de tweede halve finale van 2024. Wie denken jullie dat de tweede halve finale zal overleven? Zijn jullie nog steeds tevreden met bovenstaande lijst?

Jurgen: Landen zoals Noorwegen, Zwitserland, Nederland en Griekenland hoeven zich echt niet zorgen te maken. Die gaan de finale zeker wel halen. Ik had Noorwegen wel wat lager gezet in het lijstje.

Mellie: Nederland, Zwitserland , Griekendland en Armenia gaan zeker door naar de finale 100%. De rest kunnen ook Q , maar dit ligt echt aan de live en ook de running order. Ook vind ik zelf San Marino erg underrated voor de rehearsal die ik heb gezien, net als Malta.

Sem.: Zwitserland, Nederland, Georgië, Griekenland & Armenië gaan zeer zeker door naar de finale! Voor de rest is het denk ik een kwestie van afwachten met veel spanning. Ik hoop zelf echt heel erg dat San Marino zich ook weet te kwalificeren voor de finale. Maar dat is nog niet zeker. Ook gun ik het Malta heel erg.

WarmeTosti: Zwitserland, Nederland en Griekenland gaan sowieso kwalificeren dit jaar! Over andere landen gaat het heel erg aan de zang liggen gok ik.


Koffer 4 × Competitie

Tijd voor een competitie! Een competitie waar iedereen aan meedoet: Zowel de jury als jullie, onze lezers. Jullie kunnen de top 16 reageren in de reacties.

Misschien toch nog een allerlaatste vraag. Een vraag die ook onze lezers kunnen proberen te benatwoorden: Hoe denk je dat de top 16 er zal uitzien van deze halve finale? 

                Jurgen                              Mellie                             Sem.                          WarmeTosti

1.          Zwitserland                        Nederland                     Nederland                     Nederland

2.          Griekenland                       Zwitserland                   Zwitserland                   Zwitserland

3.           Nederland                        Griekenland                   Griekenland                   Griekenland

4.             Georgië                            Georgië                          Georgië                          Georgië

5.               Malta                            Noorwegen                        Israël                          Noorwegen

6.           Oostenrijk                           Armenië                       Noorwegen                        België

7.             Armenië                          San Marino                      Armenië                          Armenië

8.           Noorwegen                           Israël                             België                          San Marino

9.              België                             Oostenrijk                     San Marino                          Israël

10.           Estland                              Estland                            Malta                          Denemaken

11.           Tsjechië                             Tsjechië                        Oostenrijk                           Malta

12.        Denemarken                          Malta                            Estland                         Oostenrijk

13.            Israël                            Denemarken                      Tsjechië                          Tsjechië

14.         San Marino                          België                         Denemarken                      Estland

15.           Letland                              Letland                           Letland                            Letland

16.           Albanië                              Albanië                           Albanië                            Albanië

Je kan deelnemen tot morgenavond 21.00 uur. Volgende week zaterdag zullen we dan zien wie er het het dichtst bij zat. De prijs die je kan winnen is 200 BC.


Koffer 5 × Bookmakers

De laatste koffer is niet de minste. Wat denkt de wereld van de artiesten en hun song? Welke landen staan er in de top 10 van de tweede halve finale en stoten dus volgens de bookmakers door naar de grote finale van zaterdag? 

1. Nederland

2. Zwitserland

3. Griekenland

4. Israël

5. Armenië

6. Noorwegen

7. Georgië

8. Oostenrijk

9. België

10. Estland

11. Denemarken

12. Albanië

13. San Marino

14. Letland

15. Tsjechië

16. Malta


Morgen is het tijd voor de tweede halve finale. Hoe zal de top 16 er volgens jou morgen uitzien? Laat het zeker weten in de reacties en maak kans op 200 BC. 

Vrijdag zijn we er weer, met de voorbeschouwing van de grote finale. Tot dan!

Sem.

10/05/2024, 23:29

Laten we allemaal een kaarsje branden voor Joost, en Israël compleet achter wegen laten. Want wat er vandaag is gebeurt tegen hem, is compleet respectloos! 🕯️🎵

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid