Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
De Jaren '10 Tijdmachien Hitdossier #17
In dit artikel zie je een terugblik op De Jaren 10 Tijdmachien!

.Laraa.

Muziek Wereld

18/02/2024, 23:00

Pixelarts door Wishky

2

3


Beste luisteraars, we gaan terug in de tijd.. kijken jullie mee? 

In deze reeks gaan we, in samenwerking met de Jaren 10 Tijdmachien-show van DJ Solardo, een kijkje nemen in de top 40 die in de show verwerkt is. Jullie zullen er hierbij achter komen wie het meest in deze top 40 stond en wie er nieuw binnenkomen, net als de hoogste stijger en de diepste daler, een diepere kijk op de nummer 1 en noteren we ook welk nummer er het langst in stond. Ook nemen we een kijkje in het jaar zelf en zetten we alle leuke en speciale gebeurtenissen op een rij. Ditmaal is dat de top 40 van maart 2019!

Nemen jullie mee een kijkje bij de 22e editie? 


Een throwback naar: 2019

  • 12 februari - Macedonië verandert zijn naam in Noord-Macedonië. Dat is het resultaat van een akkoord met Griekenland, dat ook een provincie Macedonië heeft.

 

  • 12 juni - De eerste geldmaat wordt in bedrijf gesteld. Het is een uniforme geldautomaat van ABN-AMRO, ING en Rabobank.

 

  • In december 2019 werden de eerste besmettingsgevallen met COVID-19 geregistreerd in de Chinese stad Wuhan, wat in 2020 tot een pandemie zou leiden.

Top 40 hitdossier van maart 2019:

  • Nummer 1: Kris Kross Amsterdam - Hij Is Van Mij

Dit speelde er op de achtergrond:  

Hij Is Van Mij is een nummer van het Nederlandse dj-trio Kris Kross Amsterdam en de Nederlandse zangeressen Maan en Tabitha, samen met de Nederlandse rapper Bizzey. Het werd uitgebracht op 21 december 2018 door Spinnin' Records.

De tekst gaat over twee vrouwen die op dezelfde man verliefd zijn. Ze denken allebei dat hij meer van haar houdt dan van de ander. Hij Is Van Mij is losjes gebaseerd op The Boy Is Mine van Brandy en Monica.

Het nummer bereikte de nummer 1-positie in de Nederlandse Top 40, Single Top 100 en Mega Top 50. In de Vlaamse Ultratop 50 werd alleen een plaats in de tipparade behaald. Hij Is Van Mij staat op nummer 1 in de jaarlijst van de Single Top 100, doordat het de meest gedownloade/gestreamde single van 2019 is.

 

De hoogste stijger: Martin Garrix - No Sleep, P!nk - Walk Me Home (14 plekken)

De diepste daler: Chivv ft. Diquenza - Ewa Ewa (15 plekken)

 

De nieuwkomers: Yungblud & Halsey & Travis Barker - 11 Minutes, Anouk - Million Dollar, Mabel - Don't Call Me Up, Khalid - Talk

 

Vaakste notering: Lady Gaga, Bizzey, Halsey (2x)

Langste notering: Dean Lewis - Be Alright (25 weken)


Welke hit-dossier valt volgende week uit de la?

'Het rad is gevallen op juli 2018. Stiekem verklapt Solardo al de volgende artiesten, met de muziek die garant staat voor de volgende top 40:

  • Lucas & Steve
  • Tiësto
  • Post Malone

10!`Volgende week zijn we weer terug met een nieuwe editie van de Jaren ‘10 Tijdmachien Hitdossier Tot later!`10!

Sem.

21/02/2024, 19:00

Leuk artikel!!!!

Solardo

18/02/2024, 23:58

Volgende week weer schitteren met een nieuwe top 40! Voor je het weet het is alweer zover. 🔟

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid