Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Reis Naar Het Songfestival 2024 × 3
Virtuele reis door Frankrijk, Tsjechië en Albanië met eindbestemming Malmö. Reis jij mee?

.Laraa.

Muziek Wereld

17/02/2024, 15:00

Pixelarts door Wishky

1

2

Voor de eerste keer in de geschiedenis won een vrouw twee keer het Songfestival. Vorig jaar won Zweden met Tattoo van Loreen. Daarom reizen we dit jaar met z'n allen naar Zweden.

Deze reis volg ik, samen met onze strenge maar rechtvaardige jury, tot op de voet. Hoe bereiden de landen zich voor op de 68ste editie van het Eurovisiesongfestival? En natuurlijk luidt er de grote vraag: Wie zal er winnen?

Welkom bij onze Reis Naar Het Songfestival 2024!


Koffer 1 × Nieuwtjes

Op onze Reis Naar Het Songfestival 2024 nemen we verschillende koffers mee. Onze eerste koffer bevat belangrijke informatie: De nieuwtjes. Wat moeten we weten over het aankomende Songfesitval?

  • Er raken steeds meer details bekend over het Songfestivallied van België. De titel is 'Before The Party's Over' en gisteren kon een select groepje het lied al eens beluisteren. Dinsdag wordt ze op het grote publiek losgelaten.
  • Er ontstond opschudding in Spanje. Is 'Zorra' seksistisch of net 'empowering'? De EBU (organisatie achter het Songfestival) vindt dat het lied naar het Songfestival kan gaan. 
  • Slovenië wilt dat de EBU de deelname van Israël aan het Songfestival in vraag stelt en tegelijkertijd voert Slovenië ook een onderzoek naar mogelijke onregelatigheden bij hun eigen nationale selectie.
  • Junior Songfestival 2024 zal doorgaan in Spanje, ondanks de overwinning van Frankrijk vorig jaar.

Koffer 2 × Landen

De tweede koffer bevat een hoop landen. Wie zijn ze, wat doen ze en waarom doen ze mee aan het grootste muziekfeest ter wereld?

Frankrijk

De eerste deelname van Frankrijk was in 1956, daarmee deden ze al 65 keer mee aan het Songfestival. Ze wonnen 5 keer, waarvan de laatste keer in 1977. Hun laagste positie was in 2014, toen werden ze laatste.

Tsjechië

Tsjechië nam voor de eerste keer deel in 2007, waarmee ze al 11 keer deelnamen aan het Songfestival. Ze hebben nog geen enkele keer gewonnen. Hun hoogste positie was de zesde plaats (in 2018) en hun laatste psotie was in 2007 en 2009. Toen werden ze laatste in hun halve finale.

Albanië 

Hun eerste deelname was in 2004, waarmee ze al 19 keer deelname aan het Sonfestival. Ook zij hebben nog geen enkele keer gewonnen. Hun hoogste positie was de vijfde plaats (in 2012) en hun laagste positie was de zeventiende plaats (in 2007) in een halve finale. 


Koffer 3 × Artiesten & nummers

Wie of wat zit er in koffer 3? Wel, dat zijn de artiesten en hun nummers waarmee ze zullen deelnemen aan het Songfestival.

Frankrijk

Slimane

Hij is een Franse zanger, die geboren is in 1989. Hij raakte in 2016 bekend, door zijn winst in het zesde seizoen van de Franse versie van The Voice.

Mon amour

Het nummer is geschreven tijdens een muziektournee, waarbij het nummer is geïnspireerd op Slimane's ervaringen in de Zwitserse stad Genève. Het lied is een liefdesbrief aan de Europese harten.

Tsjechië

Aiko

Zij is een Tsjechische zangeres. Ze is geboren in de Russische hoofdstad Moskou, maar groeide op in Tsjechië. In 2015 nam ze deel aan de talentenjacht Česko Slovenská SuperStar. Drie jaar later bracht ze haar eerste album uit.

Pedestal

Het lied omschrijft ze als eigenliefde, post-break-up anthem. Het is bedoeldt om haar woede te uiten nadat ze een relatie had verbroken. Na de breuk had ze een moment van realisatie, waarbij ze besefte dat ze niet eerst voor zichzelf had gezorgd. 

Albanië

Besa Kokëdhima

Besa is een Albanese zangeres, die werd geboren in 1986. In 2013 won ze de vijftiende editie van Kënga Magjike. 

Zemrën n'dorë

Het nummer omschrijft ze als een ballad met veel contrast. Als je aan een ballad denkt, ga je je dit lied niet voorstellen. Ze omschrijft het lied als een stormachtige reis door golven van heftige emoties.


Koffer 4 × Jury

Elke week zullen vijf juryleden de nummers beoordelen en hun eerlijke, ongezouten mening geven. Die juryleden zijn niemand minder dan Sydney, Jurgen, Mellie, Rodi en (vervangend jurylid) Sem.!

Frankrijk: 6.8/10

| Sydney: 5/10 | De zang is op zich mooi. Echter voel ik hem niet zo. Het komt niet binnen. Het voelt voor mij zelfs een beetje eentonig aan…wel leuk zo’n ballad, maar er mist iets.

| Jurgen: 7,5/10 | Frankrijk heeft van mij een 7,5 verdiend. Dit jaar verwachtte ik van Frankrijk een uptempo nummer, net als in 2022. Maar dit werd een ballad. Maar wel echt een goeie ballad wat zich langzaam opbouwt. De live performance is inderdaad erg goed. Slimane heeft echt een mooie stem. En ik ben echt blij dat hij Frankrijk gaat vertegenwoordigen met “Mon Amour”. Misschien wel een top 10? Ik denk dat dat wel moet lukken!

| Mellie: 8/10 | Ik geef Frankrijk een 8. Frankrijk deed het vorig jaar natuurlijk ook goed. Helaas was het resultaat toen wat minder goed. Dit jaar heeft Frankrijk weer een super ballad. Ik vind de live performance die hij al heeft gegeven ook erg goed. Hij heeft zeker ook een hele sterke stem. Ik ben benieuwd hoe Frankrijk gaat eindigen!

| Rodi: 7,5/10 | Frankrijk verdiend van mij een 7,5. Dit jaar heeft toch wat anders gebracht dan ik had verwacht. Ik zag de ballad niet aankomen maar ik vind het echt mooi! I'm curious hoe Frankrijk het gaat doen!!

| Sem.: 6/10 | Frankrijk stuurt dit jaar een zeer mooi lied. Alleen het geeft mij niet echt de ''wow factor''. De eerste paar weken was ik helemaal weg van dit lied, maar op gegeven moment vond ik het nummer eigenlijk een beetje eentonig worden. Ik heb het gevoel dat er gewoon iets mist aan het nummer zelf. Maar voor de rest is het nog niet eens zo heel erg slecht.

Tsjechië: 3,8/10

| Sydney: 2/10 | Ja sorry, maar die zang… dat ze dit insturen vind ik een totale blamage… ik hoop dat het tijdens Eurovision beter is, want ik vind dit echt niet aangenaam om naar te luisteren. Verder vind ik wel de vibe van t lied leuk, maar de zang moet hier mooi zijn vind ik. Dus helaas maar 2 punten.

| Jurgen: 4/10 | Toen ik het nummer voor t eerst luisterde, dacht ik van. Jaa dit is echt een leuk nummer! Maar toen uiteindelijk de nationale finale was van ESCZ, vond ik de live performance van Aiko erg matig. Het was zoals Rodi en Mellie het al zeggen, niet zuiver. Hopelijk is de live performance van Tsjechië tijdens de halve finale van het songfestival wel beter dan de nationale finale. We gaan het zien! Erg benieuwd waar Tsjechië gaat eindigen!

| Mellie: 3,5/10 | Ik geef Tsjechië een 3,5 . Dit met name omdat ik de live niet heel sterk vond. Het lied zelf is best goed. En ook heeft het enkele rock elementen . Maar het feit blijft dat het niet compleet zuiver was. Erg jammer ten opzichte van vorig jaar. Waar VESNA natuurlijk meedeed. Wel weet ik van vorig jaar dat toen de performance erg verbeterd is. Misschien kan dat ook dit jaar gebeuren. Kortom ben ik erg benieuwd hoe Tsjechië dit jaar zal gaan eindigen!

| Rodi: 5/10 | Niet slecht, maar ook niet uitermate goed. Het liveoptreden vond ik minder sterk dan het liedje. Wat Mellie zegt, het was niet compleet zuiver en dat vind ik ook mega jammer. Ze hadden het wel beter kunnen doen maar we zijn er nog niet!! Zet hem op Tsjechië!!

| Sem.: 4,5/10 | Het nummer zelf is echt GE-WEL-DIG. Een heerlijk nummer om lekker op los te gaan. Alleen de live versie was echt vreselijk. Vooral die harde gil was erg onnodig en verpest de hele vibe van het nummer. Hopelijk wordt er iets aan gedaan komende periode voordat het zover is.

Albanië: 6.5/10

| Sydney: 8/10 | Dit vind ik nou tof! Veel verschillende genre elementen. Pop, rap etc. En de taal! Dit is voor mij Eurovision waardig. Haar performance was nu wel nog aan de saaie kant. Ik hoop dat dit tijdens Eurovision dan wel iets meer is? Verder is dit na deze 3 landen tot dusver mijn favoriet! Het lied klopt naar mijn gevoel.

| Jurgen: 6,5/10 | Albanië heeft een goede inzending gestuurd dit jaar! Eindelijk, want Albanië scoort over het algemeen niet goed op het songfestival, terwijl ze wel steeds hun nummers veranderen met revamps. Besa heeft een mooie stem, en ik vind het een mooi nummer! Ik was wel even verbaasd van het rap gedeelte, die zag ik even niet aankomen. Het pakt wel goed uit, het rapgedeelte. Ik denk wel dat het niet genoeg is om de finale te halen. Maar ik ben erg benieuwd naar de revamp en of de live performance straks in de halve finale goed gaat.

| Mellie: 6,8/10 | Ik geef Albanie een 6,8. Albanië is altijd een land wat best laag eindigt en erg underrated is. In het begin was ik nogal sceptisch hierover. Aangezien het in de nationale finales, niet mijn favoriet was! Maar moet eerlijk zeggen dat ik het best een goede performance vond. Natuurlijk krijgen we dat orkest er helaas niet bij met Malmö. Maar toch maken alle instrumenten het een heel mooi nummer. Ik vond het ook erg leuk dat er een rapstuk was. Dit had ik niet verwacht! Kortom, ben ik erg benieuwd hoe Albanië dit jaar zal gaan eindigen.

| Rodi: 6/10 | De reden voor een solid 6 is omdat ik het een goede inzending vond maar verder geen mening over heb. Albanië is niet mijn personal favorite tot nu toe.

| Sem.: 5/10 | Het lied zelf is niet heel erg slecht... Maar ook hier mis ik echt iets waardoor ik het niet echt super leuk vind om er naar te kijken & luisteren. Maar wellicht met een goede staging, dat het dan wel goed zal komen met Albanië.


Koffer 5 × Bookmakers

De laatste koffer is niet de minste. Wat denkt de wereld van de artiesten en hun song? Welke landen staan er in de top 10? Hoe schat de wereld de kansen in van Frankrijk, Tsjechië en Albanië?

1. Oekraïne

2. Italië

3. Verenigd Koninkrijk

4. Israël

5. IIsland

6. Zweden

7. Kroatië

8. Finland

9. Ierland

10. Duitsland

...

14. Frankrijk

...

36. Tsjechië

37. Albanië


Onze reis van de Lage Landen naar Zweden is officieel van start gegaan. Wat vind jij van de deelnemende landen en de artiesten die al zijn aangekondigd? Welke is momenteel jouw favoriet? Laat het zeker weten in de reacties. 

Volgende week zetten we onze reis verder en bezoeken we drie andere landen in onze Reis Naar Het Songfestival. Tot dan! 

Sem.

21/02/2024, 19:00

JOEHOEEEEE!!! ZIN IN!!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid