Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Reis Naar Het Songfestival 2024 × 2
Reis jij samen met ons mee naar het Songfestival van 2024?

.Laraa.

Muziek Wereld

10/02/2024, 15:00

Pixelarts door Wishky

1

1

Voor de eerste keer in de geschiedenis won een vrouw twee keer het Songfestival. Vorig jaar won Zweden met Tattoo van Loreen. Daarom reizen we dit jaar met z'n allen naar Zweden.

Deze reis volg ik, samen met onze strenge maar rechtvaardige jury, tot op de voet. Hoe bereiden de landen zich voor op de 68ste editie van het Eurovisiesongfestival? En natuurlijk luidt er de grote vraag: Wie zal er winnen?

Welkom bij onze Reis Naar Het Songfestival 2024!


Koffer 1 × Nieuwtjes

Op onze Reis Naar Het Songfestival 2024 nemen we verschillende koffers mee. Onze eerste koffer bevat belangrijke informatie: De nieuwtjes. Wat moeten we weten over het aankomende Songfesitval?

  • Op 11 januari vroeg Mustii (Belgische deelnemer) aan het publiek om mee te zingen in zijn liedje. 
  • Terwijl het verzet tegen de deelname van Israël toeneemt, blijft EBU bij z’n standpunt en mag Israël blijven deelnemen.
  • Roemenië kreeg nog extra bedenktijd over hun deelname aan het Songfestival, maar haakte 25 januari definitief af.
  • België en Nederland treden op in de tweede halve finale op 9 mei. Het is sinds 2015 geleden dat ze in dezelfde halve finale stonden.
  • Besa Kokëdhima kondigde aan dat er een revamp aankomt van haar lied ‘Zemrën n’dorë’.
  • Petra Mede en Malin Åkerman zullen dit jaar het Songfestival presenteren. 

Koffer 2 × Juryleden

De jury is dit jaar de crème de la crème. Het is een combinatie van LeetHotel, LeetMusic, oud en nieuw.

  • Ons eerste jurylid is in het vorige artikel al geraden. Het enige jurylid dat in alle reeksen over het Songfestival (op LeetMusic) verscheen: Sydney
  • Als het Songfestival een persoon was, dan zou deze persoon ongetwijfeld Jurgen heten.
  • Vorig jaar was ze nog gast-jurylid, dit jaar wordt ze lid van het vaste jurypanel: Mellie.
  • Een nieuw gezicht binnen de Songfestival-reeks, maar zeker niet geen onbekende stem. Maak kennis met ons nieuw jurylid: DJ Rodi.
  • Over exact 8 weken viert ze haar eerste jaar als nieuwsreporter bij LeetMusic, maar natuurlijk kennen we haar ook allemaal als staff bij LeetHotel. Ik heb het natuurlijk over Nova.

Koffer 3 × Hun verwachtingen

Vanaf volgende week zullen ze hun ongezouten mening geven over de Songfestival-inzendingen. Vandaag blikken ze alvast vooruit op het aankomende Songfestival.

Beste juryleden. Kunnen jullie jezelf even kort voorstellen aan onze lezers? 

Sydney: Hey, ik ben Sydney! Ik ben 21 jaar en volg het Eurovisie Songfestival vanaf het jaar dat Duncan Laurence heeft gewonnen. Toen het Songfestival in Nederland werd georganiseerd ben ik naar een van de shows geweest. Ook al is niet ieder jaar even goed van het Songfestival, toch kijk ik er altijd met plezier naar en ben ik altijd zeer benieuwd naar de winnaar! Ik kijk er ook naar uit om weer te mogen jureren. Ik ben best kritische jury, dat kan ik alvast melden! Dus ik ga zeker weten niet met 10en strooien, tenzij het de WAUW factor heeft!

Jurgen: Hi! Ik ben Jurgen, 20 jaar en ik volg al heel wat jaren het Eurovisie Songfestival. Twee jaar terug heb ik als DJ bij LeetMusic mijn eigen show gehad genaamd; Eurovision Party, waarbij ik vooral vooruitblikte op het aankomende Songfestival. Toen was dat dus het songfestival van 2022. Maar naast het vooruitblikken deed ik ook terugblikken op andere songfestival edities.

Mellie: Ik ben Mellie en ik ben 21 jaar. Vorig jaar was ik ook een jurylid. En dit jaar ben ik natuurlijk weer van de partij! Mijn hobby’s zijn: Songfestival , tekenen en schilderen!

Rodi: Hey! Ik ben Rodi, ook wel bekend als Leet DJ. Ik ben 21 herfsten jong en heb sinds kleins af aan al een passie gehad voor muziek! Dit beoefen ik daarom ook uit op de radio. Verder werk ik fulltime als klantenservice medewerker!

Nova: Hoii, ik ben Nova, ook wel collega nieuwsreporter van Laraa! Bijna een jaar werkzaam bij LeetMusic.


Wat verwachten jullie van het aankomende Songfestival?

Sydney: Ik hoop op veel nieuwe artiesten en ik hoop ook op veel liedjes in de taal van het land. De laatste tijd luister ik ook graag naar andere soort talen muziek, dus dat zou perfect in het plaatje passen!

Jurgen: Ik verwacht dat dit het beste songfestival jaar ooit gaat worden. Met de inzendingen die nu al bekend zijn kan het zomaar is zijn dat het dit jaar een kijkcijferkanon kan worden op tv.

Mellie: Ik verwacht dat het komende jaar, weer super leuk gaat worden. Met veel verschillende landen, talen en culturen. Ik denk wel dat de oorlog een rol gaat spelen in het Songfestival.

Rodi: Eerlijk? Ik ga het Songfestival zonder verwachtingen kijken, dan kan het alleen maar mee vallen en zou een tegenslag minder groot zijn!

Nova: Ik verwacht dat dit eindelijk weer een leuk songfestival mag worden, super dat Oekraïne ook weer mee mag doen zonder problemen..


De grootste surprise van dit jaar is dat Luxemburg terugkeert. Hoe denken jullie dat deze comeback zal verlopen?

Sydney: Pfoe, geen idee eigenlijk... Ik laat me graag verrassen door ze.

Jurgen: Super leuk dat Luxemburg na zoveel jaar terugkeert! Maar aangezien ze het niet heel goed doen in de bookmakers, denk ik dat het moeilijk word voor Luxemburg om te kwalificeren voor de finale. Tevens valt het nummer op dit moment nog niet goed onder de Eurovision fans.

Mellie: Ik vind het erg leuk dat Luxemburg meedoet! Ze hebben ook een heel leuk nummer. Ik denk dat ze goed zullen eindigen!

Rodi: We zullen zien, ik ben erg benieuwd. Natuurlijk hopen we dat ze een giga comeback gaan maken!

Nova: Ik hoop net als bij Oekraïne, ook zonder problemen met een hoop plezier en leut! Ze hebben ook een mooi nummer gekozen dit jaar! Wat heel erg wat erg aanspreken vind ik zelf.

 

Stel dat je zelf een winnaar mag kiezen: Welk land zou jij graag zien winnen dit jaar?

Sydney: Ik hoop Spanje... Dit hoop ik eigenlijk al jaren! Spanje zingt vaak in hun eigen taal en ik vind de vibe van Spaanse muziek altijd zo fijn. Maar goed ik heb het nummer nog niet gehoord, dus we gaan het meemaken. misschien vind ik ze wel vreselijk!

Jurgen: Ik hoop heel erg dat Oekraïne wint. Maar ik denk dat Noorwegen dit jaar een hele goede kans maakt op de winst met hun middeleeuwse ballad. Daarentegen verwacht ik ook een goede inzending van het Verenigd Koninkrijk met Olly Alexander. Hij is in de UK heel erg bekend onder de naam ''Years & Years''.

Mellie: Als ik zelf een winnaar zou mogen kiezen? Wat een leuke vraag! Ik kies dan natuurlijk Noorwegen, ik vind dat zij het dit jaar echt verdienen om eens te mogen winnen. 🙂

Rodi: Hmm... Ik denk toch wel echt Nederland! Nee grapje, ik ga dan denk voor Noorwegen.

Nova: Ik ben stiekem al verliefd op de power van het liedje van Noorwegen. Dus wat mij betreft mogen zij al winnen! Nu nog de show performers.. ik ben al verkocht!


Onze reis van de Lage Landen naar Zweden is officieel van start gegaan. Wat vind jij van de deelnemende landen en de artiesten die al zijn aangekondigd? Welke is momenteel jouw favoriet? Laat het zeker weten in de reacties. 

Volgende week start onze reis en bezoeken we de eerste drie landen in onze Reis Naar Het Songfestival. Tot dan! 

Sem.

11/02/2024, 16:21

OMG Wat leuk dat deze reeks weer terug is!!! Tot nu toe is mijn favoriete inzending die van Slovenië (Raiven - Veronika), Maar ik hoop stiekem dat er dit jaar een land wint die nog nooit gewonnen heeft.

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid