Nu LIVE Willie
Luisteraars
Huidig nummer
Reis Naar Het Songfestival 2024 × 1 [KERSTBAL]
Reis jij samen met ons mee naar het Songfestival van 2024? EXTRA: Maak ook kans op een Kerstbal!

.Laraa.

Muziek Wereld

23/12/2023, 21:15

Pixelarts door Wishky

7

8

We gaan richting het nieuwe jaar én dat betekent dat er weer heel wat mooie dingen aankomen, waaronder het Songfestival. Vorig jaar won Zweden met Tattoo van Loreen. De eerste vrouw die het Songfestival twee maal wint, het wordt dus ongetwijfeld een bijzondere editie!

Deze reis volg ik, samen met onze strenge maar rechtvaardige jury, tot op de voet. Hoe bereiden de landen zich voor op de 68ste editie van het Eurovisiesongfestival? En natuurlijk luidt er de grote vraag: Wie zal er winnen?

Zet je koffers al maar klaar, welkom bij onze Reis Naar Het Songfestival 2024!


Koffer 1 × Songfestival 2023

Op onze Reis Naar Het Songfestival 2024 nemen we verschillende koffers mee. Voor we vooruit gaan blikken op de nieuwe editie, kijken we in onze eerste koffer even terug naar de vorige editie. Hoe zag deze eruit in een notendop?

  • Oekraïne won het songfestival van 2022, maar door de oorlog konden ze het niet organiseren.
  • Het Verenigd Koninkrijk werd aangesteld aan gastland, al had het songfestival van 2023 een Oekraïens kantje.
  • Er namen 37 landen deel en dat was het laagste aantal sinds 2014.
  • Tijdens de halve finales mochten de jury’s geen punten meer uitdelen, enkel het publiek mocht stemmen.
  • Ook kijkers uit niet deelnemende landen konden sinds dit jaar meestemmen.
  • Loreen uit Zweden won voor de tweede keer het Songfestival, de eerste vrouw die het Songfestival twee keer wint.

Koffer 2 × Songfestival 2024

Ik hoor je al denken: Huh, nu al een reeks over het Songfestival!? Wel ja, er is al héél wat nieuws om te delen met jullie! In onze tweede koffer blikken we alvast vooruit naar de nieuwe editie van het Songfestival. Wat moeten we weten over het aankomende Songfesitval?

  • Het Songfestival van 2024 zal doorgaan in Malmö.
  • Ongetwijfeld het grootste nieuwtje van het nieuwe seizoen: Luxemburg zal na 31 jaar terugkeren naar het Songfestival!
  • 30 Augustus werd de eerste deelnemer bekend gemaakt, Mustii zal België vertegenwoordigen.
  • Frankrijk maakte als eerste zijn lied bekend, op 8 november. Slimane zal het lied Mon amour zingen.
  • In tussentijd werden er nog redelijk wat artiesten aangekondigd, waaronder Silia Kapsis (Cyprus), Marina Satti (Griekenland), Raiven met het lied Veronika (Slovenië), Aiko met het lied Pedestal (Tsjechië), Olly Alexander (Verenigd Koninkrijk) & Joost Klein (Nederland).
  • 5 December kregen we te horen dat Roemenië dit jaar niet meer zal deelnemen en er naast Luxemburg geen andere landen een comeback maken.
  • 19 December kregen we de eerste beelden van het podium te zien. Oordeel vooral zelf.

Koffer 3 × Spelletje (kerstbal)

Heb jij nog geen Kerstbal kunnen bemachtigen? Dan is dit misschien wel je (laatste?) kans! Het spel gaat als volgt: Antwoord op de drie vragen. 

Vraag 1: Elk jaar kiest het gastland een slogan uit. Misschien komen deze slogans je nog wel bekend voor? All Aboard! (2018), Dare to Dream (2019), Open Up (2021), The Sound of Beauty (2022) & United By Music (2023). Dit zijn allemaal slogans die de afgelopen jaren werden gekozen. Hier komt de eerste vraag: Wat is de slogan van het Songfestival 2024?

Vraag 2: Kun jij raden welk land er achter deze vlag schuilt? Een tip: Het land doet mee aan het Songfestival en onze reis zal hier misschien wel eindigen?

Vraag 3: Kun jij raden wie ons eerste jurylid zal zijn? De eerste tip is dat het een vrouwelijke LeetMusic-medewerker is. De tweede tip is het nieuws. En de laatste tip is dat ze jurylid was in elke reeks die over het songfestival ging. Het perfecte eerste jurylid zou ik zeggen!

Laat het weten in de reacties. De opbrengt van deze koffer is deze keer de enige echte kerstbal! Je kan meedoen tot en met 26 december, 23:59 uur!

UPDATE:

1. De slogen voor deze editie is UNITED BY MUSIC. Deze komt je misschien bekend voor, want dit was ook de slogen van de vorige editie. Houd je almaar vast, want dit blijft ook de slogan voor alle komende edities.

2. Dit is de vlag van Zweden, waar het Songfestival in 2024 plaats zal vinden na de winst van Loreen in 2023. 

3. Ons eerste jurylid is niemand minder dan Sydney! 

Er waren heel wat goede antwoorden binnen gekomen, maar helaas kan er maar één iemand winnen. Alle namen zijn in een rad gegooid en er kwam één naam uit. De kerstbal gaat naar... Sem.! Proficiat!


Onze reis van de Lage Landen naar Zweden is officieel van start gegaan. Wat vind jij van de deelnemende landen en de artiesten die al zijn aangekondigd? Wat vind jij van het podium? Laat het zeker weten in de reacties. 

Volgende maand ben ik er weer met meer nieuwtjes en zetten we onze reis Reis Naar Het Songfestival 2024 verder. Tot dan! 

Marcella

26/12/2023, 18:54

Super leuk dat jullie een artikel maken over het songfestival, ik probeerde zelf kaartjes te bemachtigen voor het Eurovisie Songfestival 2024 maar dat was echt onmogelijk zooo veel mensen die kaartjes willen... Maarja hopelijk kan ik wel een kerstbal bemachtigen :D Hier de antwoorden van de vragen: 1. United By Music. Vaste slogan geworden sinds dit jaar! 2. Het is de vlag van Zweden 3. Sydney!!

.jaro.

24/12/2023, 20:53

nederlanddddddd xxxx

Savana.

24/12/2023, 11:39

JAAA eurosong das super leuk! Ik ben zo benieuwd naar elke song tbh!

Lotsie

24/12/2023, 10:35

Wat een leuke reeks! Ik kijk er al naar uit om hier weer alle toffe weetjes te mogen lezen

Sem.

24/12/2023, 09:58

Leuk dat een van mijn favoriete artikelreeksen terug is!!! Over Roemenië, ze gaan waarschijnlijk wel comeback maken komend jaar, maar zijn nog in gesprek met de EBU over de contributie kosten. Maar vele geruchten gaan al rond dat dat afgerond is, en dat Roemenië als 38e land mee gaat doen komend jaar!😇 || De antwoorden van de vragen: 1. United By Music, is gekozen als vaste slogan sinds dit jaar. // 2. De vlag van Zweden🇸🇪 // 3. Sydney komt elk jaar terug als jurylid, en is onderdeel van het nieuwsteam! Nog een leuk feitje: Ook Albanië🇦🇱 heeft de inzending bekend gemaakt! Besa kokëdhima doet mee met het nummer: Zemrën n'dorë (Ik kan echt niet wachten tot ESC Malmö 2024!!)

Joriene

23/12/2023, 21:45

1. Er is geen nieuwe slogan maar de slogan van vorig jaar (United By Music) zal worden gebruikt. 2. Zweden 3. Sydney

Jesse

23/12/2023, 21:15

Euphooooooriaaaaaaaaaaaa

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten!

Online Leets (0)

Er is op dit moment niemand online.

LeetMusic (Build V1.6.0)

LeetMusic.nl is de officiële radio van Leet Hotel. Wij vormen het verlengstuk van jouw bezoek aan Leet Hotel door middel van onze radio, nieuws en evenementen.

Twitter Instagram Facebook Discord

De LeetMusic regels Algemene Voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid